Kononova: "Tava Rīga" redaktora algas lielums ir konfidenciāls • IR.lv

Kononova: “Tava Rīga” redaktora algas lielums ir konfidenciāls

5
Rīgas mēra preses sekretāre Anna Kononova. Foto: Edijs Pālens, LETA
Līva Rubene

SC bukleta piegāde rīdziniekiem izmaksājot gandrīz 6000 latu mēnesī

Par bukleta “Tava Rīga” piegādi rīdziniekiem apvienība Saskaņas centrs (SC) mēnesī maksā ap 5900 latu, aģentūrai LETA ceturtdien pastāstīja Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova (SC) preses sekretāre Anna Kononova. Šajā summā iekļauts arī pievienotās vērtības nodoklis (PVN).

Savukārt uz Ir.lv atkārtotu jautājumu par bukleta redaktora algu Kononova piektdien atsūtīja e-pasta atbildi: “Tā ir konfidenciāla informācija. Anna”.

Tomēr SC pārstāvjiem jāatgādina, ka Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likuma 9.1. pants nosaka: “Politisko organizāciju (partiju) finansiālā un saimnieciskā darbība ir atklāta un publiski pieejama.” Tātad arī sabiedrībai ir tiesības interesēties un zināt, cik lielas algas par attiecīgo partiju slavināšanu maksā PR darbiniekiem.

Neko daudz runīgāks par Kononovu nebija arī Ušakova pieminētais šā bukleta redaktors un portāla “Puaro.lv” darbinieks Nils Sakss jeb Nils Konstantinovs. Ir.lv piektdien viņš uz jautājumu par redaktora algas lielumu atbildēja: “Vai jums mamma nemācīja, ka nav pieklājīgi prasīt citiem par viņu finansēm? Kas tā par modi zvanīt svešam cilvēkam un prasīt viņa algu?”

Ir.lv jau ziņoja, ka bukleta “Tava Rīga” drukāšanai partija mēnesī tērē 23 000 latu, līdz ar to izdevuma iespiešana un piegāde Saskaņas centram ik mēnesi izmaksā ap 30 000 latu, ieskaitot PVN.

Bukleta tirāža ir 325 000 eksemplāru latviešu un tikpat krievu valodā. Tā redaktors ir portāla “Puaro.lv” žurnālists Nils Sakss.

SC aptuveni reizi mēnesī izdod partijas bukletu “Tava Rīga”, norādot, ka to dara par saviem līdzekļiem. Buklets rīdzinieku pastkastītēs nonāk aptuveni reizi mēnesī. Par izdevuma izplatīšanu Saskaņas centrs noslēdzis līgumu ar valsts a/s “Latvijas pasts”.

Jautāts par šāda bukleta nepieciešamību, Rīgas mērs iepriekš skaidrojis, ka SC vienmēr ir aktīvi komunicējis ar rīdziniekiem un šis ir papildu kanāls, kā uzrunāt iedzīvotājus. “Šis buklets izdots tikai un vienīgi par SC, nevis pašvaldības līdzekļiem, kaut gan pilda tīri pašvaldības funkciju. Vienkārši mēs nevēlamies izraisīt kārtējos tukšos, toties skaļos apvainojumus par administratīvā resursa izmantošanu,” bukleta lasītājiem ziņoja Ušakovs.

 

Komentāri (5)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu