Putina kritiķim atņem parlamenta deputāta mandātu • IR.lv

Putina kritiķim atņem parlamenta deputāta mandātu

13
Genādijs Gudkovs. Foto: msn.com

Gudkovs balsojumu sauc par apkaunojumu, apstrīdēs to tiesā

Krievijas parlamenta apakšnams balsojot piektdien atņēma deputāta mandātu prezidenta Vladimira Putina kritiķim Genādijam Gudkovam, vēsta aģentūras LETA-AFP. Par mandāta atņemšanu partijas “Taisnīgā Krievija” frakcijas deputātam nobalsoja 291 likumdevējs, pret bija 150.

Gudkovs nekavējoties pameta plenārsēžu zāli. “Mēs šodien visas pasaules priekšā esam apkaunojuši paši sevi,” pēc balsojuma žurnālistiem sacīja Gudkovs, vienlaikus solot apstrīdēt lēmumu augstākajā tiesā.

“Es turpināšu cīņu un es nepametīšu valsti, un es neslēpšos kā tāds zaķis. Valsts ir spērusi vēl vienu soli pilsoņkara virzienā,” norādīja Gudkovs.

Deputāts bijis viens no aktīvākajiem masu demonstrācijās pret Putina varu, bet parasti pakļāvīgajā parlamentā viņš bijis viens no nedaudzajiem, kurš atļāvies dedzīgi kritizēt Kremli.

Vērtējot izmeklētāju iesniegtos dokumentus par Gudkova biznesa interesēm, parlamenta komiteja, kas pārskata deputātu iesniegtās ienākumu un īpašumu deklarācijas, pirmdien nolēma, ka Gudkovs pārkāpis likumu, apvienojot biznesu ar darbu parlamentā. Komiteja secināja, ka ir pamats deputāta mandāta atņemšanai.

Piektdien uzstājoties parlamentā Gudkovs apliecināja, ka negrasās taisnoties, pārbaužu rezultātus nodēvēja par falsifikāciju, bet pašu balsojumu – par politisku izrēķināšanos.

“Tā ir atriebība par Bolotnaju un Saharovu,” sacīja deputāts, piesaucot plašo opozīcijas protestu norises vietas – Bolotnajas laukumu un Saharova prospektu. Ejot prom no tribīnes, Gudkovs ar visai vulgāru izteicienu “pasūtīja” kādu likumdevēju, kurš viņu bija nosaucis par Jūdu.

Pirms sēdes Gudkovs žurnālistiem klāstīja, ka uz plenārsēžu zāli dodas “kaujas noskaņojumā”. “Ja tā ir mana Golgāta, esmu gatavs tajā kāpt. Šodien cīnīsimies. Es netaisnošos, negaudīšos, neraudāšu,” solīja Gudkovs.

Kremļa nežēlastībā kritušais deputāts jau iepriekš bija norādījis, ka vairākumam partiju deputātu pieder miljoniem dolāru vērts bizness. Viņš uzsvēra, ka pirms darba sākšanas parlamentā viņš ir atteicies no biznesa interesēm, kas ietver drošības jomu.

Oficiāli nekāda kriminālizmeklēšana pret Gudkovu nav sākta.

Tikmēr citi opozīcijas deputāti, tostarp Gudkova dēls Dmitrijs, ir sākuši kampaņu, lai atmaskotu partijas “Vienotā Krievija” likumdevēju miljoniem dolāru vērtos īpašumus un biznesa aktīvus.

Gudkovs savu karjeru parlamentā sāka 2001.gadā un vairākus gadus bija “Vienotās Krievija” biedrs. Kopš piesliešanās partijai “Taisnīgā Krievija” viņš kļuvis par vienu no Kremļa skaļākajiem kritiķiem Valsts domē.

Komentāri (13)

buchamona 14.09.2012. 20.17

Viss notiekošais Krievijā interesi var izraisīt tikai tad, ja to saista ar LR iekšpolitikā notiekošo. Ušakova ” spiegu skandāli,” SC izprovocētais valsts valodas referendums, SC politiskais līgums, kurš noslēgts ar Kremļa varas partiju, un tādā garā es varētu turpināt līdz bezgalībai.

Tas viss tiek darīts ar vienu mērķi -“…воспитывать гордость за своё прошлое, свою историю и свои достижения, пятидесятилетнюю историю своего народа…” Сергей Потапкин, “Центр Согласия.”

Šīs skumjas pēc tiem laikiem, kad Latviju pārvaldīja okupanti, lieliski harmonizē ar Krievijas žurnālistu skandāliem, deputāta “atlaišanu,” ar represijām pret citādi domājošiem un vēl daž dažādām atrakcijām pašā Krievijā, dzērves ieskaitot :)

Vārdu sakot, ja lasām par Kremļa putinistiem, un Putinu, tad ir jāatceras par SC un Ušakovu :)

+11
-1
Atbildēt

3

    ilmisimo > buchamona 14.09.2012. 21.02

    ….. lasām par Kremļa putinistiem, un Putinu, tad ir jāatceras par SC un Ušakovu :)
    ______________
    kā lasot par Hitleru čehi atcerējās Heinleinu un Franku?
    http://en.wikipedia.org/wiki/Konrad_Henlein

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    gstrazds > buchamona 15.09.2012. 09.28

    Šī gan ir interesanta tēze. Tad iznāk, ka “tāpat vien” nemaz nevar interesēties par citā valstī notiekošo?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Sandris Maziks > buchamona 14.09.2012. 21.09

    rinķī apkārt
    Vārdu sakot, ja lasām par Kremļa putinistiem, un Putinu, tad ir jāatceras par SC un Ušakovu :)

    Ja atceramies par SC un Usakovu, nedrikstam noniecinat ari ZP un Zatleru.

    +7
    -2
    Atbildēt

    0

oktaavs 14.09.2012. 19.49

Bija tāds labs teiciens, kas skan aptuveni šādi: ” Ja nevari apspiest revolūciju, tad kļūsti par tās vadoni ! ” :)
It sevisķi interesanti tas skan mūsu Atmodas vadoņu kontekstā. Par Krieviju vispār nav ko runāt.

+8
-1
Atbildēt

0

oktaavs 14.09.2012. 18.10

Nekā personīga. Vienkarši no interneta :
“1981 году по путёвке горкома ВЛКСМ был направлен на работу в органы госбезопасности. Окончил школу контрразведки, затем институт им. Андропова, готовивший кадры для внешней разведки страны. Геннадий Гудков – полковник запаса ФСБ.”
“Valsts ir spērusi vēl vienu soli pilsoņkara virzienā,” norādīja Gudkovs.
Protams. Vovam tieši to vajag brūkošas ietekmes saglabāšanai.
Cik daudz viņiem vēl tur tādu “vajāto” ?

+7
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu