Par traģēdiju uz Vanšu tilta kriminālprocesu nesāks • IR.lv

Par traģēdiju uz Vanšu tilta kriminālprocesu nesāks

28
Pēc traģēdijas uz Vanšu tilta Rīgas pašvaldība vantis apjoza ar dzeloņstieplēm un uzstādīja žogu. Foto: Evija Trifanova, LETA

Dienesta pārbaudē amatpersonu bezdarbību nekonstatē

Par 7.jūnijā notikušo traģēdiju uz Vanšu tilta, kad tilta vantīs uzkāpa un no tām noleca vīrietis, kurš gāja bojā, amatpersonu bezdarbība nav konstatēta un kriminālprocess sākts netiks, vēsta LETA.

Kā informēja Valsts policijas (VP) preses pārstāve Lita Juberte, pēc traģiskajiem notikumiem uz Vanšu tilta tika sākta dienesta pārbaude, lai izvērtētu faktisko policijas darbinieku rīcību šajā situācijā un secinātu, vai tajā nav saskatāmas amatpersonu bezdarbības pazīmes.

Lai arī pēc traģēdijas sabiedrībā valdīja neizpratne, kāpēc vairāk nekā stundas laikā neviens no glābējiem nespēja nokļūt tilta smailē, lai vismaz mēģinātu atrunāt jaunieti no pašnāvības, dienesta pārbaudē secināts, ka šajā situācijā amatpersonas rīkojās profesionāli un darīja visu iespējamo, līdz ar to amatpersonu bezdarbība nav konstatēta un nav pamata kriminālprocesa uzsākšanai, informēja policijas pārstāve.

Vēl viena dienesta pārbaude tika rosināta Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Jau ziņots, ka uz Vanšu tilta 7.jūnijā gāja bojā kāds 20 gadus vecs jaunietis, kurš pa tilta vantīm uzrāpās līdz tilta virsotnei un izdarīja pašnāvību, no tā nolecot. Kāpējs tika pamanīts ap plkst.15.55. VUGD glābējiem, izmantojot autopacēlāju, aptuveni uz desmit minūtēm izdevās nodibināt kontaktu ar jaunieti, taču viņš atteicās sadarboties un turpināja kāpt. Glābēji un policisti saprata, ka pārrunu vadītājam ir nepieciešams doties augšā uz tilta smaili, taču nevienam no klātesošajiem nebija atslēgas, ar kuru atvērt tilta durvis.

Kamēr glābēji mēģināja sadabūt atslēgu, jaunietis ap plkst.17.20 jau bija sasniedzis tilta smaili, taču tur viņu nesagaidīja neviens speciālists, kas varētu atturēt puisi no pašnāvības.

Pēc šī negadījuma sarosījās arī pašvaldība, kas patlaban pie tilta noorganizējusi fizisko apsardzi, kā arī iecerējusi vantis apjozt ar īpašu aizsargjoslu, lai kavētu iedzīvotāju vēlmi uzrāpties vantīs. Tomēr pēc šī negadījuma bijuši jau vairāki mēģinājumi atkal vantīs uzrāpties.

 

Komentāri (28)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu