Irānas zemestrīcēs gājuši bojā 306 cilvēki, ievainoti tūkstošiem • IR.lv

Irānas zemestrīcēs gājuši bojā 306 cilvēki, ievainoti tūkstošiem

2
Irānā zemestrīce izpostījusi tūkstošiem mājokļu, simtiem mirušo un ievainoto. Foto: AFP/LETA

Jaunākie dati daudzkārt pārsniedz svētdien izziņoto informāciju par cietušajiem

Postošajās zemestrīcēs, kas aizvadītajā nedēļas nogalē satricināja Irānas ziemeļrietumus, kopumā dzīvību zaudējuši 306 cilvēki, bet vēl 3037 ievainoti, pirmdien apstiprināja veselības ministre Marzeha Vahida Dastjardi.

Oficiālais bojāgājušo un cietušo cilvēku skaits publicēts parlamenta mājaslapā, vēsta LETA/AFP.

Jaunākie dati daudzkārt pārsniedz svētdien iekšlietu ministra izziņoto informāciju par 227 bojāgājušajiem un 1380 ievainotajiem.

Datu atšķirība, visticamāk, skaidrojama ar faktu, ka daļa bojāgājušo tika apbedīta vēl pirms atbildīgo institūciju darbinieku ierašanās.

No kopumā 3037 zemestrīcēs ievainotajiem lielākajai daļai jeb 2011 cietušajiem pirmā medicīniskā palīdzība sniegta jau notikuma vietā, bet pārējie nogādāti slimnīcās.

Sestdien ar nelielu laika atstarpi Irānas ziemeļrietumus piemeklēja divas spēcīgas zemestrīces. Attiecīgi 6,2 un 6,0 magnitūdas stiprās zemestrīces notika netālu no Tebrīzas pilsētas, kuras iedzīvotāju skaits sasniedz pusotru miljonu, vēstīja Teherānas universitātes Seismoloģijas centrs.

Tikmēr ASV Ģeoloģijas pārvalde, kas novēro pazemes grūdienus visā pasaulē, vērtēja, ka abu zemestrīču stiprums bijis attiecīgi 6,4 un 6,3 magnitūdas.

Pirmais pazemes grūdiens tika reģistrēts plkst.16.53 (plkst.15.23 pēc Latvijas laika). Tā epicentrs atradās 60 kilometrus no Tebrīzas Aharas apkārtnē.

Tikai 11 minūtes vēlāk sekoja gandrīz tikpat stiprs pēcgrūdiens. Abu zemestrīču epicentri atradās gandrīz vienā uz tai pašā vietā desmit kilometru dziļumā.

Svētdien glābšanas darbi tika pārtraukti, varasiestādēm apgalvojot, ka atrasti visi stihijā izdzīvojušie cilvēki. Taču “bojāgājušo mirstīgo atlieku meklēšana turpinās”, uzsver amatpersonas.

 

Komentāri (2)

janazakovica 13.08.2012. 13.27

izraela iedarbinajusi dabas ierocus ..maklsigaas zemestrices…bailees no iranas raketeem..

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu