Austrālijā keramikas vāzēs atrod rekordlielu narkotiku kravu • IR.lv

Austrālijā keramikas vāzēs atrod rekordlielu narkotiku kravu

23
Austrālijas policija demonstrē terakotas vāzēs atrasto rekordlielo narkotiku kravu. Foto: AFP/LETA

Atrastā metamfetamīna krava ir lielākā Austrālijas vēsturē

Austrālijas policija konfiscējusi rekordlielu metamfetamīna un heroīna kravu, kuras kopēja vērtība tiek lēsta ap 500 miljoniem Austrālijas dolāru jeb 525 miljoniem ASV dolāru, ziņo aģentūra “Reuters”.

Sidnejas ostā atrastās vairāk nekā pustonnas narkotiku lietas izmeklēšana ilgusi gandrīz gadu. Narkotikas tika atrastas 3200 terakotas vāzēs, kuras tika sūtītas no Taizemes. Keramikas vāzēs atradās 306 kilogrami metamfetamīna jeb tā sauktā “sniega” un 252 kilogrami heroīna. Savukārt šādu narkotiku piepildītu vāžu bijis 100, ziņo “ABC News”.

Austrālijas policija paziņojusi, ka konfiscēta valsts vēsturē lielākā metamfetamīna krava un trešā lielākā heroīna partija.

Kā pastāstīja iekšlietu ministrs Džeisons Klērs, policijas reida laikā 19.jūlijā tika konfiscēts vairāk narkotiku, nekā gada laikā. Reids noticis pirms divām nedēļām, bet par tā rezultātiem policija paziņoja tikai 31.jūlijā. Arestēti septiņi aizdomās turamie vecumā no 29 līdz 61 gadam, vēsta AFP. Četri no viņiem esot Honkongas iedzīvotāji, bet trīs – Honkongas izcelsmes Austrālijas iedzīvotāji. Par šādu noziegumu apsūdzētajiem draud mūža ieslodzījums.

Austrālijas policija šajā lietā izmeklēšanu sāka pirms 11 mēnešiem, pēc tam kad saņēma informāciju no ASV narkotiku apkarošanas dienesta. Pagaidām izmeklēšana nav pabeigta, jo vēl jānoskaidro, no kurām valstīm narkotikas nokļuva Taizemē.

 

Komentāri (23)

Pēteris Jakubaņecs 31.07.2012. 14.23

Valters Vaits piebeidz piekto Breaking Bad sezonu

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu