Jaunajā vilnī uzvar Krievijas pārstāve Niloo • IR.lv

Jaunajā vilnī uzvar Krievijas pārstāve Niloo

12
Jauno izpildītāju konkursa uzvarētāja Niloo. Foto: Edijs Pālens, LETA

Latvijas pārstāvji “Framest” paliek ceturtie

Starptautiskajā populārās mūzikas jauno izpildītāju konkursā “Jaunais vilnis 2012” uzvarējusi Krievijas pārstāve Niloo, ziņo LETA.

Niloo konkursa pēdējā kārtā, kuras rezultāti netika atklāti publiski, spēja pakāpties no piektās vietas uz pirmo, apsteidzot līdzšinējos līderus Kostanco del Pinto no Itālijas un Mariju Jaremčuku no Ukrainas, kuri palika otrajā un trešajā vietā.

Konkursa kopējais naudas balvu fonds ir 100 000 eiro (70 280 latu). Pirmās vietas ieguvējs ieguva 50 000 eiro (35 140 latu) naudas balvu, otrās vietas ieguvējam tika 30 000 eiro (21 084 lati) naudas balva, bet trešās vietas ieguvējs saņēma 20 000 eiro (14 056 latus) naudas balvu.

Latvijas pārstāvji “Framest” konkursa pēdējā kārtā izkrita no godalgotā pirmā trijnieka un palika ceturtie.

Šogad konkursā kopumā piedalījās 16 dalībnieki no dažādām pasaules valstīm – Armēnijas, Baltkrievijas, Izraēlas, Itālijas, Kazahstānas, Ķīnas, Kirgizstānas, Lietuvas, Meksikas, Nigērijas, Krievijas, Ukrainas, Somijas un Latvijas.

Pirmais konkurss “Jaunais vilnis” notika 2002.gadā, un kopš tā laika divas reizes pēc kārtas uzvarējuši Latvijas pārstāvji – vokālā grupa “Cosmos” konkursā uzvaru guva 2004.gadā un Intars Busulis konkursā uzvarēja 2005.gadā.

Krutojs: Arī turpmāk “Jaunais vilnis” būs saistīts ar Jūrmalu un Raimondu Paulu

Arī turpmāk jauno izpildītāju konkurss “Jaunais vilnis” būs saistīts ar Jūrmalu un maestro Raimondu Paulu, sacīja festivāla galvenais rīkotājs Igors Krutojs. “Viss nav tik slikti,” par izredzēm festivālu joprojām rīkot Jūrmalā sacīja Krutojs.

Krutojs ironizēja, ka projekta pirmā desmitgade bija veltīta tam, lai mākslinieki tiktu pie normālām tualetēm, bet otrā desmitgade būšot veltīta tam, lai rekonstruētu Dzintaru koncertzāli, kurā notiek konkursa pasākumi. Ja šos mērķus izdosies sasniegt, tad tikšot nosprausti tālāki mērķi konkursa trešajai desmitgadei. Komponists uzsvēra, ka koncertzālei ir jābūt atbilstošai konkursa līmenim.

Savukārt “Jaunā viļņa” organizācijas komitejas priekšsēdētājs Aleksandrs Šenkmans stāstīja, ka uzreiz pēc konkursa noslēguma tiks sāktas sarunas ar Jūrmalas domi un tiks lemts par jauna līguma noslēgšanu, raksta LETA.

Uzņēmējs akcentēja, ka “Jaunais vilnis” ir būtisks gan Jūrmalai, gan visai Latvijai, jo, piemēram, šīs nedēļas laikā Rīgas lidostā nosēdušās 300 privātās lidmašīnas, kas veidojot 15% no visām lidostā gada laikā apkalpotajām privātajām lidmašīnām. Arī Jūrmalas ielās vērojama aktīva tirdzniecība.

Šenkmans pateicās Latvijas prezidentam Andrim Bērziņam, kurš festivāla koncertus neapmeklēja, taču bija aizsūtījis apsveikuma vēstuli, kas tika nolasīta pirmajā koncertā. Pēc uzņēmēja domām, tas ir apliecinājums tam, ka “Jaunais vilnis” Latvijā tiek novērtēts. Uzslavas izpelnījās arī Jūrmalas un Rīgas mēri, kuri snieguši atbalstu pasākumu sarīkošanā.

 

Komentāri (12)

lindapastare 30.07.2012. 09.38

Kādēļ IR redakcija jau tā nelielajā skaitā rakstu, kas tiek publicēti internetā, atrod vietu arī JV? Kāda ir motivācija?

+5
0
Atbildēt

3

    dzintarz > lindapastare 30.07.2012. 10.51

    IR redakcija jau tā nelielajā skaitā rakstu, kas tiek publicēti internetā, atrod vietu arī JV? Kāda ir motivācija?
    ===========
    Labojums:
    IR redakcija jau tā nelielajā skaitā rakstu, kas tiek pārbublicēti no inerneta, atrod vietu arī JV atspoguļošanai.
    Kāda ir motivācija? Pavisam vienkārša un taisnvirziena..
    Arī atvaļinājumu laikā “klikšķu skaits” nedrīkst būtiski samazināties.
    Visas interneta klikšķināmās olas nevajag salikt vienā grozā.
    Sava vieta “ātrajiem”, sava vieta “indrāniem”, sava vieta “kolovratiem”..
    Sava vieta pašas redakcijas pulkvežiem un taktiķiem..
    Sava vieta masām..
    Ienesīgajā klikšķināšanas nozarē tas ir visvērtīgākais IR aktīvs .

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    dace_ampermane > lindapastare 30.07.2012. 10.10

    kur tad indrāni smelsies informāciju?

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    dzintarz > lindapastare 30.07.2012. 10.58

    kur tad indrāni smelsies informāciju?
    =============
    informāciju smeļas citur.
    šeit “uzstāda fokusu” klikšķināšanai.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

janazakovica 30.07.2012. 10.36

jaunajaa vilni uzvar krievijas parstavis niloo usakovskis..

+5
-1
Atbildēt

2

astra_ozo 30.07.2012. 11.02

niloo tēvs esot Krievijas partijas jegjinaja rossija funkcionārs, ļoti bagāts cilvēks, vada vairākas lielas firmas, kuru nosaukumos ietverts vārds Evrazija. Acīmredzot saistīts ar Kremli. Tā ka šī uzvara nav nejaušība. :)))

+4
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu