Teātrī "Dirty Deal Teatro" pirmizrāde "Dzīve izdevusies" • IR.lv

Teātrī “Dirty Deal Teatro” pirmizrāde “Dzīve izdevusies”

31
Izrādes publicitātes foto

Lugas autors Pāvels Prjažko ir baltkrievu dramaturgs, viens no krievvalodīgās laikmetīgās dramaturģijas spilgtākajiem pārstāvjiem

Otrdien, 24.jūlijā plkst.19.00 teātrī “Dirty Deal Teatro” pirmizrādi piedzīvos baltkrievu dramaturga Pāvela Prjažko lugas “Dzīve izdevusies” pirmiestudējums uz Latvijas teātra skatuves. Izrādes režisors – Normunds Griestiņš, tajā piedalās Ēriks Poņemeckis, Alise Indāne, Armands Berģis un Lienīte Osipova.

Ikdiena spēj būt reizē smieklīga un skumja. Skatoties uz to no malas, var samulst – kurā brīdī sadzīves reālisms pārvēršas absurdā. Pastāv dažādi stereotipi par to, ko nozīmē izdevusies dzīve. Citi mēģina no tiem norobežoties, citi tiem vairāk vai mazāk pakļaujas. Kurš variants nodrošina ērtāku un laimīgāku dzīvi?

Pāvels Prjažko ir baltkrievu dramaturgs, viens no krievvalodīgās laikmetīgās dramaturģijas spilgtākajiem pārstāvjiem. Viņa lugas tiek iestudētas Krievijā, viņš saņēmis prestižus teātra apbalvojumus, to skaitā, festivāla “Zelta Maska” balvu 2009. gadā. “Dirty Deal Teatro” būs pirmais, kas viņa lugu iestudēs uz Latvijas teātra skatuves.

Režisors, performances mākslinieks un elektroniskās mūzikas pārstāvjis Normunds Griestiņš savas izrādes veido trash estētikā, kas nozīmē maksimālu pieejamo līdzekļu izmantojumu, reiz jau izmantotu lietu pārveidošanu un pielāgošanu mākslas vajadzībām. Pagājušajā sezonā Normunds iestudējis absurda drāmas klasiķa Ežēna Jonesko lugu “Makbets” Latvijas Nacionālajā teātrī.

“Dirty Deal Teatro” atrodas Spīķeru kvartālā, Maskavas ielā 12, k-2. Nākamā izrāde 26.jūlijā plkst. 19.00.

Biļešu cena Ls 5 (skolēniem, studentiem, pensionāriem Ls 3). Biļetes var iegādāties www.bilesuparadize.lv, kā arī pirms izrādes teātra kasē.

 

Komentāri (31)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu