Vides inspektors: Balasta dambja līcī viss kārtībā • IR.lv

Vides inspektors: Balasta dambja līcī viss kārtībā

23
Smilšu kalns pie Vanšu tilta Ķīpsalas pusē. Foto: Emīls Desjatņikovs, F64
Oskars Brasliņš

Smiltis šķūrējot, lai veidotu kravas auto uzbraucamo ceļu

Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes inspektors nav konstatējis vides pārkāpumus Balasta dambja līcīti pie Ķīpsalas. Iedzīvotāju satraukumam par līča aizbēršanu neesot pamata, bet smiltis tiekot šķūrētas, lai izveidotu ceļu kravas automašīnām, kurām tās būs jāizved.

Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes direktora vietnieks un kontroles nodaļas vadītājs Elmārs Jasinskis Ir.lv teica, ka Balasta dambī ieradies 29.jūnija rītā kopā ar Rīgas brīvostas pārvaldes pārstāvi Tomu Bērziņu, lai izvērtētu situāciju Daugavas līcītī. Viņš secinājis, ka vides pārkāpumu nav un smiltis atrodas Balasta dambja teritorijas robežās.

Ir.lv jau rakstīja, ka Rīgas brīvostas pērnvasar Daugavas gultnes padziļināšanas darbos izsmeltās smiltis sagūlušas lielā smilšu kalnā pie Vanšu tilta Ķīpsalas pusē. Dažas nedēļas traktori lielo kalnu līdzina, smiltis grūžot arī ūdenī. Smiltis to īpašniecei SIA “Juglas krasti” jāaizved un Satiksmes ministrijai piederošā teritorija jāsakārto līdz 31.jūlijam.

Kā Ir.lv pastāstīja Rīgas brīvostas pārstāvis Bērziņš, rūcošie buldozeri, kas līdzina smilšu krāvumu, ir Rīgas brīvostas „zēni”. „Smilšu kaudze tiek līdzināta, lai izveidotu ceļu uz tās, kur piebraukt smagajām mašīnām, kas smiltis aizvestu, jo līdz šim to neļāva stāvais uzbērums,” skaidro Bērziņš. Smilšu kaudze tiek līdzināta arī tāpēc, lai novērstu bīstamību smilšu krautnes teritorijā, par kuru brīvostas pārvaldi ir brīdinājušas pašvaldības institūcijas.

Smiltis ir jāaizved un teritorija jāsakārto līdz 31.jūlijam, bet, ja smilšu īpašnieks to nespēs izdarīt, termiņu varēs pagarināt, teica Bērziņš. Par smilšu neizvešanu noteiktajā termiņā Rīgas pašvaldība var piespriest soda sankcijas.

Bērziņš arī pastāstīja, ka trešdien, 4.jūlijā, tiksies ar “Juglas krastu” pārstāvi Juri Žuravļovu, lai spriestu par notiekošajiem darbiem.

Ķīpsalas iedzīvotāji, kuri iepriekš Ir.lv pauda sašutumu par notiekošo līča aizbēršanu un Rīgas domes izteikumiem par iecerēm būvēt pie Ķīpsalas kruīza kuģu piestātni, Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes atzinums neliekas adekvāts. „Ainava tiek izjaukta, līcītis aizbērts. Tur pat aļģes sāk augt. Tas laikam nav pietiekams piesārņojums,” par vides inspektoru secinājumiem teica Ķīpsalas iedzīvotāja.

 

Komentāri (23)

ievuliitis 03.07.2012. 08.03

Mani šajā atzinumā visvairāk pārsteidza šis teikums: “Viņš secinājis, ka vides pārkāpumu nav un smiltis atrodas Balasta dambja teritorijas robežās.” Es tikai reizēm braucu garām šai vietai un arī ar to vien pietiek lai ar neapbruņotu aci saredzēt, ka šī zemes gabala robežas ir sniedzas tālu aiz tās līnijas, kur agrāk skalojās ūdens. Vai inspektoram bija līdzi arī kāds teritorijas plāns un vai tas prot tos plānus “lasīt” un salīdzināt ar dabā redzamo? Varbūt kādu mērnieku varēja pieaicināt palīgā?

+2
-1
Atbildēt

0

ilzezeebolde 03.07.2012. 14.18

Nav līdz galam saprotams, kāda problēma ir ar šo smilšu izlīdzināšanu. Vai sūdzās lieltonnāžas tankeru kapteiņi, ka tagad netiks ne līdz Vanšu tiltam?

0
0
Atbildēt

0

janazakovica 03.07.2012. 10.37

ari vides inspektoram ir prieksnieks…kura prieksnieks ir oligarha vergs.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu