Mudina Sprūdžu izvērtēt Ušakova atbilstību amatam • IR.lv

Mudina Sprūdžu izvērtēt Ušakova atbilstību amatam

47
Foto: Edijs Palens, LETA

Ušakovs: ir nožēlojami redzēt tik “padomisku” izpratni

Apvienību “Vienotība” veidojošās partijas “Pilsoniskā savienība” (PS) valde vakar nolēmusi aicināt vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Edmundu Sprūdžu (ZRP) izvērtēt Rīgas mēra Nila Ušakova (SC) atbilstību ieņemamam amatam saistībā ar viņa rīcību, piedaloties parakstu vākšanā referenduma ierosināšanai par otras valsts valodas statusa noteikšanu krievu valodai, vēstī LETA.

PS uzskata, ka referendums par krievu valodu kā otru valsts valodu neatbilst nacionālas valsts pamatprincipiem, kas izriet no Satversmes 1.panta. Līdz ar to demokrātiskā un tiesiskā valstī valsts amatpersonai kā valsts varas pārstāvim ir pienākums būt lojālai pret Satversmē nostiprinātajām valsts pamatvērtībām un tā nevar rīkoties pret tām, uzsver PS.

PS valde uzskata, ka šāda nelojalitāte – vēršanās pret Satversmē nostiprinātajām valsts pamatvērtībām – valsts amatpersonai nav pieļaujama, tāpēc tā aicina Sprūdžu izvērtēt Ušakova atbilstību amatam.

Savukārt Ušakovs, komentējot šo PS paziņojumu, aģentūrai LETA teica, ka ir nožēlojami redzēt tik “padomisku” izpratni – “tev nedrīkst būt atšķirīgs viedoklis” – no politiskā spēka, kas aizstāv rietumu demokrātiskās vērtības.

Rīgas mērs uzskata, ka demokrātiskā valstī tāda rīcība nav pieņemama, un viņš labprāt dzirdētu “Vienotības” līderu viedokli par šādu klaji “padomisku” rīcību no PS puses.

Kā ziņots, lai arī SC vārdos neatbalsta referenduma rīkošanu par otras valsts valodas statusa piešķiršanu krievu valodai, SC līderis un Rīgas mērs Ušakovs ir parakstījies par referenduma rīkošanu.

Ušakovs plašsaziņas līdzekļiem izsūtītajā paziņojumā, kuru viņš parakstījis kā Latvijas pilsonis, savu rīcību skaidroja nevis kā vēršanos pret latviešu valodu, bet gan cīņu par savu pašcieņu. Ušakovu esot saniknojusi apvienības “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK ministru rīcība, kuri valdībā nobalsoja pret līdzekļu piešķiršanu referenduma rīkošanai.

 

Komentāri (47)

buchamona 11.11.2011. 18.34

Ja jau runājam par demokrātiju un pieņemam, ka Rīgas mēram ir tiesības cīnīties pret latviešu valodu, tad arī PS valdei ir visas tiesības formulēt savu attieksmi pret šo notikumu. Ļoti ceru, ka nākošajās pašvaldības vēlēšanās rīdzinieki – šoreiz tieši latvieši, izpildīs savu pilsoņu pienākumu un demokrātiski nometīs šo krievu šovinistu no LR galvas pilsētas mēra krēsla.

Un nekad nevajag par kādu notikumu argumentēt no pozicijām – ” lai viņi dara, tur tik un tā nekas nebūs”. Atbalstīt pašu procesu, bet neatbalstīt šī procesa mērķi :) – tā ir bezatbildība. Tā mēs pavisam drīz iebrauksim grāvī, kuram nebūs nekāda sakara ar demokrātiju.

+25
-2
Atbildēt

1

    Ligiña Doniña > buchamona 11.11.2011. 19.49

    Tieši tā! Un par demokrātiju parasti atceras tie kam kaut ko vajag. Pret valsti ir netikai tiesības, bet arī pienākumi. Un dzīvojot latviešu valstī tie ir jāievēro!
    Gribētos zināt, cik no Ušakovveidīgo senčiem ir lējuši asinis Latvijas labā. Varu galvot – neviens. Bet krievi vienmēr ir gribējuši, uzreiz pie pilna galda.

    +6
    -2
    Atbildēt

    0

Ilona Auziņa 11.11.2011. 19.37

Ne tikai Ušakovs, visa tā Rīgas dome ir jāizdzenā. Tur valda tāda iedomība, visatļautība un blēžu savstarpējā piesegšana kāda ir iespējama tikai SC paspārnē, kad vecie padomijas “speciālisti” diktē savu kārtību un zog visu ko vien var nozagt. Man nupat nācās saskarties ar šo lapseņu pūzni, jo tie gribēja mani visnekaunīgākajā veidā apzagt. Šoreiz neizdevās, bet pasargāts es nejūtos. Tas spēks ir pārāk varens un saliedēts, bet likumus viņi izdod paši savus. Valsts likumi tur nedarbojas.

+14
0
Atbildēt

0

Ligiña Doniña 11.11.2011. 16.39

Ušakovu nolidinās tauta tūvojošas pašvaldību vēlēšanās. Gaidīšu ar nepacietību.

+13
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu