Bijušais ECB viceprezidents glābs Grieķiju • IR.lv

Bijušais ECB viceprezidents glābs Grieķiju

26
Luks Papadems. Foto: AFP/LETA

Luks Papadems nominēts par Grieķijas jauno pagaidu premjerministru

Par Grieķijas jauno pagaidu premjerministru ceturtdien valsts prezidents Karols Papulijs nominējis bijušo Eiropas Centrālās bankas (ECB) viceprezidentu Luku Papademu, apstiprināja prezidenta kanceleja.

“Prezidents piešķīris Papandema kungam mandātu izveidot valdību,” teikts kancelejas izplatītajā paziņojumā.

Apstiprināta arī iepriekš izskanējusī informācija, ka jaunā valdība zvērestu nodos piektdien plkst.12 pēc Griničas laika (plkst.14 pēc Latvijas laika).

Pirms tam Papadems ieradās prezidenta rezidencē, kur divas galvenās partijas un viena mazāka nacionālistu partija ar prezidentu risināja sarunas par jaunās valdības izveidi, ziņo LETA.

Jaunajai valdībai būs ar steigu jāparaksta Eiropas Savienības (ES) plāns Grieķijas glābšanai no bankrota. Kā apliecinājuši Atēnu Eiropas partneri, tas ir priekšnosacījums nākamās kredīta daļas pārskaitīšanai Grieķijai, kuras rezerves būs izsīkušas decembra vidū.

 

Komentāri (26)

oktaavs 11.11.2011. 19.48

Neglābs. Grieķus pārliecinās tikai NATO tanki un cieta pavēle, ka pensionēšanās no 45g.v.vairs nekad nebūs. Ka 40 % valsts ierēdņu, kas parazitējot neko neražo, arī nav labi. Un galvenais – lai saulē nogurdinātie neaizmirst, kas Eiropā ir galvenie noteicēji.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu