Lielajā Ģildē spēlēs korejiešu tradicionālās mūzikas ansamblis • IR.lv

Lielajā Ģildē spēlēs korejiešu tradicionālās mūzikas ansamblis

30
Publicitātes foto

Ansamblī “Dasrum”, kura koncerts notiks trešdien, spēlē tikai sievietes

Atzīmējot Latvijas un Korejas diplomātisko attiecību 20. gadskārtu, Korejas vēstniecība ikvienu interesentu ielūdz uz korejiešu tradicionālās mūzikas ansambļa Dasrum koncertu Rīgā 19. oktobrī, plkst. 18.00 Lielajā Ģildē. 

Ieeja koncertā ar ielūgumiem, kurus bez maksas var saņemt Lielās Ģildes kasē, iepriekš piesakoties. Ielūgumu skaits ir ierobežots un tos nav iespējams rezervēt.

Kamermūzikas ansambli Dasrum 1990.gadā dibinājušas astoņas korejiešu mūziķes ar mērķi modernizēt korejiešu klasiskās mūzikas izpildījumu un sniegt tai jaunu perspektīvu. Kopš tā laika ansamblis darbojies ļoti aktīvi, sniedzot vairāk nekā 400 koncertus visā pasaulē.

Koncerts Rīgā ir lieliska iespēja izbaudīt šīs austrumu zemes mūzikas valdzinājumu un iepazīt korejiešu tradicionālos mūzikas instrumentus: lielo bambusa stabuli Daegeum, bambusa stabulīti Sogeum, garo cītaru Gayagum ar divpadsimt stīgām, korejiešu vijoli Haegeum, kas ir klasiskajai vijolei līdzīgs instruments ar divām stīgām, cilindrisko bambusa oboju Piri un smilšu pulksteņa formas bungas Janggu.

Dasrum, kura sastāvā ir tikai sievietes, raksturojošākā iezīme ir jūtīgais un maigais atskaņošanas stils, kurā apvienota tradicionālās mūzikas estētika ar smalku, mūsdienīgu izpildījumu. Bijušās un tagadējās Dasrum mūziķes ieņem nozīmīgu vietu Korejas mūzikas dzīvē gan kā komponistes, gan izpildītājas. 

Kopš 2005. gada ansamblis regulāri dodas koncertēt arī ārpus Korejas, iepazīstinot pasauli ar korejiešu tradicionālās mūzikas skaistākajām lappusēm. Ansambļa dalībnieces: Minjona Kima (Gayageum), Hjungrē Parka (Sogeum), Hajona Kvona (Daegeum), Hjerima Kvona (Piri), Kjununa Ļi (Haegeum), Jukjuna Ļi (Janggu), Andži Sona (taustiņinstrumenti), Sunhi Ļi (balss).

 

 

 

Komentāri (30)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu