Atklāta jauno dizaineru izstāde "Dizains visiem un katram" • IR.lv

Atklāta jauno dizaineru izstāde “Dizains visiem un katram”

27

Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā skatāma 3. Rīgas starptautiskā jauno dizaineru biennāles darbi

Festivāla Dizains.Nākotne 2011 ietvaros Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā (Skārņu ielā 10/20, Rīgā) līdz 6. novembrim būs skatāma 3. Rīgas starptautiskā jauno dizaineru biennāle ar devīzi „Dizains visiem un katram”.

Biennāles mērķis ir mudināt jaunos un topošos radošās industrijas pārstāvjus domāt plašākā skatījumā, sniegt iespēju dibināt profesionālus kontaktus, iepazīt atšķirīgu redzējumu līdzīgu jautājumu risināšanā. Rezultātā izstādes dalībniekiem ir iespēja izvērtēt savu sniegumu, savas skolas un savas valsts atbildi uz pasaules izaicinājumiem, dibināt jaunus kontaktus, izveidot domubiedru grupas, pulcējot tajās dažādu valstu pārstāvjus.

3. Rīgas starptautiskās jauno dizaineru biennāles ietvaros iespējams iepazīties  arī ar Sentetjēnas Mākslas un dizaina skolas (Ecole supérieure d’art & design de Saint-Etienne (ESADSE); Francija) absolvējušo dizaineru darbiem, kas saistīti ar Sentetjēnas – UNESCO dizaina radošās pilsētas attīstību.

Biennālē jaunie dizaineri tiek aicināti domāt ne tikai par dizaina estētiskajām kvalitātēm, bet arī ētiskajiem aspektiem, rosināt sarunu starp produktu radītāju, ražotāju un patērētāju, veicināt izpratni un sekmēt tādu produktu, pakalpojumu un dzīves telpas vajadzību nodrošināšanu, kādas Eiropas pilsoņiem ir nepieciešamas 21. gadsimtā. Festivāls Dizains.Nākotne 2011 notiek līdz 31. oktobrim Rīgā, Cēsīs, Valmierā un Ventspilī. Festivāla programmu veido mūsdienu latviešu dizaineru darbu ekspozīcijas, ārvalstu dizaina izstādes, lekcijas un radošās darbnīcas, 3. Rīgas starptautiskā jauno dizaineru biennāle.

Festivāla rīkotājs ir Dizaina informācijas centrs (DIC), kura darbības mērķis ir veidot Rīgu kā Baltijas reģiona dizaina centru un skaidrot dizaina lomu ikdienas dzīvē. Lai to panāktu, ir jārada nozīmīgs notikumu kopums valsts kultūras dzīvē, kas aktivizē un kvalitatīvi attīsta dizaina vidi Latvijā. Šāds notikums ir dizaina festivāls Dizains.Nākotne, kura programma ļauj iepazīt labākos dizaina sasniegumus pasaulē, semināros un konferencēs dzirdēt pasaulē atzītu dizaina speciālistu viedokļus, redzēt Latvijas dizaina sasniegumus un izprast pasaules dizaina attīstības virzienus. Lnmm.lv

 

 

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu