Saeima vienojas par kritērijiem KNAB vadītāja izvēlē • IR.lv

Saeima vienojas par kritērijiem KNAB vadītāja izvēlē

22
Foto: Andrejs Terentjevs, F64

Papildu prasības biroja priekšnieka amata pretendentiem neattiecas uz pašreizējo KNAB priekšnieka konkursu

Saeima galīgajā lasījumā pieņēmusi grozījumus Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) likumā, nosakot kritērijus biroja vadītāja izvēlē.

Uz šādu nepieciešamību norādīja bijušais Valsts prezidents Valdis Zatlers, lai šo procesu padarītu maksimāli skaidru un nodrošinātu labākā iespējamā kandidāta izvēli. Par grozījumu apstiprināšanu ceturtdien nobalsoja 82 deputāti, ziņo BNS.

Likumā noteikts, ka uz KNAB priekšnieka amatu Ministru kabinets izsludina atklātu konkursu. Valdība nosaka biroja priekšnieka amata pretendentu pieteikšanās nosacījumus un kārtību, kā arī pretendentu atlases un vērtēšanas kārtību.

Biroja priekšnieka amata pretendentu vērtēšanas komisijas, kuru vada Valsts kancelejas direktors un sastāvā ir Augstākās tiesas priekšsēdētājs, ģenerālprokurors, Satversmes aizsardzības biroja direktors, Drošības policijas priekšnieks vai viņu pilnvarotas amatpersonas.

Kandidātam būs jābūt ar nevainojamu reputāciju, augstāko profesionālo vai akadēmisko izglītību, izņemot pirmā līmeņa profesionālo izglītību, un  jurista kvalifikāciju un  amatam atbilstošu darba pieredzi, no tās vismaz triju gadu pieredzi vadošā amatā valsts pārvaldē vai tiesību aizsardzības jomā. Likums stāsies spēkā nākamajā dienā pēc tā izsludināšanas.

Pārejas noteikumos sacīts, ka papildu prasības biroja priekšnieka amata pretendentiem neattiecas uz personām, kuras pieteikušās konkursā uz KNAB priekšnieka amatu, kas izsludināts līdz šo prasību spēkā stāšanās dienai.

Jau ziņots, ka valdība jau izsludināja konkursu uz KNAB šefa vietu pēc tam, kad amatu zaudēja Normunds Vilnītis. Uz otro sēdi, lai izvērtētu, kuri kandidāti tiek virzīti otrajā konkursa kārtā, komisija sanāks 14.oktobrī. Konkursā pieteikušies kopumā 13 kandidātu.

 

Komentāri (22)

ivetao2007 13.10.2011. 13.30

Navajaga taisīt muļķus! Strīķe un Vilks – ideali kNAB vadāji. Dombrovskim jāliek dūri uz galda un jāciel viņus amataā, nebaidoties pielietot draudus. Idiotiski ir meklēt salašņas un klaidoņus pa visu Latviju a la vilnītis.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu