Ušakovs aizrāda Urbanovičam par izrunāšanos • IR.lv

Ušakovs aizrāda Urbanovičam par izrunāšanos

19
Nils Ušakovs (no kreisās), Valdis Dombrovskis un Edmunds Sprūdžs. Foto: Kaspars Krafts, F64

Ušakovs ir pārliecināts par triju partiju koalīciju, kurā būs SC

Nav īstais laiks jebkādām domām par kaut kādām darbībām ārpus valdības koalīcijas veidošanas, paziņojis viens no Saskaņas centra (SC) līderiem Nils Ušakovs, tā komentējot otra SC līdera Jāņa Urbanoviča nesenos izteikumus “Radio Baltkom” par iespēju aicināt vēlētājus uz “ārpusparlamentārām akcijām”.

Ušakovs Krievijas ziņu aģentūrai “Regnum.ru” norādījis, ka “es esmu pilnībā pārliecināts – tiks izveidota stabila, darboties spējīga koalīcija no trim partijām, kas uzvarēja vēlēšanās – SC, Zatlera Reformu partija un “Vienotība”.

Šo viņa pārliecību stiprinot ZRP “valstiskais piegājiens” valdības koalīcijas veidošanas sarunās. Viņš uzsvēris, ka visas pārējās runas par kaut kādām citām darbībām patlaban ir nevietā.

Jau ziņots, ka Urbanovičs “Radio Baltkom” 93,9 teica: “Pirmkārt, lai iegūtu tiesības un pat pienākumu saukt savus vēlētājus uz ārpusparlamenta aktivitātēm, mums vispirms jāizmanto visas savas zināšanas un pieaugušo ietekmi, kam ir atbalsts ne tikai Latvijā, lai mēģinātu vienoties ar mieru.” Intervijā Urbanovičs norāda, ka “izvest ielās cilvēkus ir ļoti viegli, bet pēc tam atsaukt grūti. Tas ir pierādīts”. Tādēļ vispirms jāmēģina darīt visu, lai panāktu vienošanos miermīlīgā veidā, tikai tad, ja neizdotos, “būtu morālas tiesības teikt, ziniet, lai cik par jums balsotu, kaut jūs iegūtu 51%, vienalga parlamentāra izeja jūsu taisnībai nebūtu šajā valstī, tas nozīmē, ka vajag piespiest”.

Komentāri (19)

Laumiņa 10.10.2011. 17.44

Nav īstais laiks patreiz ko uzsākt,jo ir vēl cerība tikt valdībā. Ja ne, tad gan. Tā es arī sapratu. Tātad ne tikai Urbanovičs tā domā. Man nebūtu nekādu pretenziju pret krieviem valdībā, tik ne no SC. Ja par SC esot balsojuši trešdaļa latviešu (tā Ušakovs) un tā esot kreisa partija, tad kāds sakars te ar krievu diskrimināciju SC neņemot valdībā. Kurš pierādīs, ka par V un ZRP nebalsoja trešdaļa krievu???? Visādi tradicionāli pieņēmumi var būt kļūdaini.

+21
0
Atbildēt

0

Aivars Krauklis 10.10.2011. 17.39

Vai šo “aizrādījumu” pārraidīs tajā pašā laikā un valodā? Ja nē, tad – klaunāde, ne politķa cienīga rīcība.

+12
0
Atbildēt

1

    dzintarz > Aivars Krauklis 10.10.2011. 19.38

    Pavērosim, kā izskanēs..
    Vēl advancētāks mērījums varētu būt, ja Raivis aizrādītu vienotram savam puišķānam vai pat sev.
    Iespējams, ka žurnaļugu ģenerētās blēšanas skaļuma intensitāte būtu apgriezti proporcionāla blēšanai par Uškova paziņojumu.
    Turklāt krievu getto mēdijos, tā varbūt vispār neparādītos.

    0
    0
    Atbildēt

    0

ilmisimo 10.10.2011. 18.32

Pazudis tulkojumā

Vai te vainīgs atmiņas defekts, loģiskās domāšanas nepilnības vai vienkārši godaprāta trūkums? Vai arī varbūt problēma ir tīri valodnieciska, un Urbanovičs uzskata, ka krieviski pateikts “melns” latviski nozīmē “balts”? Tā vismaz intervijā “Ir” Urbanovičs liek saprast, atbildot uz pārmetumu, ka šādas nepārprotamas pretrunas var radīt latviešos, maigi sakot, bažas, ka viņš spēlē dubultu spēli: “Vai tad jūs domājat, ka es to nesaprotu? Bet, atvainojiet, man ir svarīgi ne pārāk ātri, nesteidzīgi virzīt tos Latvijas krievu prātus uz sadarbību. Es nevaru to izdarīt ātri. Es labi jūtu un redzu, cik ātri mēs varam virzīt vienu kopienu uz otru, ne sadursmei, bet sadarbībai. Tāpēc es runāju ar viņiem viņu valodā.”

Tā ir bīstama “sadarbība”, kura balstās uz atkārtotiem draudiem, un neuzticama “valoda”, par kuru Urbanovičs, tāpat kā Aizspogulijas Oliņš Boliņš, var visgudri teikt: “Ja es lietoju kādu vārdu, tas nozīmē tieši to, ko es vēlos, lai tas nozīmē – ne vairāk un ne mazāk.” Tie, kuri paņems šādu “partneri” valdībā, drīz vien atklās, ka viņi paši nonākuši murgainā Aizspogulijā. Un ievilkuši tur sev līdzi visu Latviju
http://www.tvnet.lv/zinas/viedokli/394991-urbanovics_aizspogulija

+6
0
Atbildēt

2

    Toms Mincāns > ilmisimo 11.10.2011. 09.34

    krieviski pateikts “melns” latviski nozīmē “balts”? ============== Krieviski pateiktā “красный” latviskā jēga var būt gan “skaists”, gan “sarkans”. Interesanti, ka šos divvalodas standartus “взял и кинул” tiesu valodas praksē nostiprināja mūsu galvenais atkritumu speciālists (vienlaikus izcils valodnieks) двурушник Šķēle A. Tālu mēs tiksim ar divvalodību, ļoti tālu…

    0
    0
    Atbildēt

    0

    dzintarz > ilmisimo 10.10.2011. 19.30

    lama Pazudis tulkojumā ..Vai arī varbūt problēma ir tīri valodnieciska, un Urbanovičs uzskata, ka krieviski pateikts “melns” latviski nozīmē “balts”?
    =============
    Vai iemesls loģisks, vai tīri bioloģisks,
    Bet fakts ir, ka vairāk šo nav!

    Tas priecē! Izskatās, ka 25-30%% ir “šarikovu” (neatkarīgi no nacionalitātes un partijas piederības) griesti.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu