Pēterbaznīcā Latvijas tekstilmākslinieku izstāde • IR.lv

Pēterbaznīcā Latvijas tekstilmākslinieku izstāde

25
Irisas Blumates darbs "Sarkanā līnija"

Ceturtdien, 29. septembrī 17.00 atklās izstādi “Sešpadsmitā”

Izstāde veltīta Latvijas Mākslas akadēmijas Tekstilmākslas nodaļas piecdesmitajai gadskārtai. Ekspozīcija iepazīstina ar jaunākajiem Latvijas tekstilmākslinieku darbiem, sniedzot ieskatu aktuālākajās tekstilmākslas attīstības tendencēs Latvijā un pasaulē.

Pirms pusgadsimta tekstilmākslinieks profesors Rūdolfs Heimrāts, liek pamatus profesionālās tekstilmākslas izglītībai Latvijas Mākslas akadēmijā. Kopš 1961. gada, kad akadēmijā dibināta Tekstilmākslas nodaļa, lmākslinieki guvuši nedalītu atzinību gan starptautiskas nozīmes izstādēs un simpozijos, gan valsts mēroga skatēs. 

Mākslas akadēmijas absolventi un studenti katedras piecdesmito dzimšanas dienu atzīmē ar vairākām izstādēm un zinātnisko konferenci. Izstāde Sv. Pētera baznīcā ir viena no jubilejas projekta sastāvdaļām, kurā apskatāms plašs darbu klāsts, variējot tehnikas un materiālus un prezentējot mākslinieku plašo radošo potenciālu.

Izstāde Sv. Pētera baznīcā kļuvusi par nopietnu radošas atskaites punktu – “ražas svētkiem” māksliniekiem un publikai , kur piedalās gan jaunie mākslinieki, gan tādas spilgtas un pieredzējušas mākslinieciskas personības kā Dzintra Vilks, Edīte Pauls- Vīgnere un Irisa Blumate.

Izstādē uzmanību piesaista uz digitālajām stellēm austie darbi, kas atšķiras ar īpašu krāsu gammu un citu konceptuālo domāšanu tekstilmākslā. Mākslinieku izmantotā filca tehnika, kuru papildina šuvums, aplikācijas un citi faktūras meklējumi, ļauj šais mākslas darbos ieraudzīt jaunu telpisko risinājumu.

 Izstāde apskatāma līdz 20. novembrim.

 

Komentāri (25)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu