NEPLP prasa LTV analītisku raidījumu • IR.lv

NEPLP prasa LTV analītisku raidījumu

21
Foto: Lauris Vīksne, F64

Analītiskam raidījumam par politiskām norisēm sabiedriskajā televīzijā esot jāparādās, vēlākais, mēneša laikā

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP), vēlākais, mēneša laikā sagaida, ka Latvijas Televīzija (LTV) skatītājiem piedāvās analītisku raidījumu par politiskajām norisēm, liecina padomes priekšsēdētāja vietnieces Daces Bucenieces teiktais aģentūrai BNS.

Pēc LTV ceturtdienas izšķiršanās lauzt līgumu ar žurnālistu Kārli Streipu, kurš apmēram 15 gadu vadīja žurnālistu diskusiju raidījumu “Skats no malas” par sabiedrībā aktuāliem notikumiem, Buceniece atzina, ka raidījuma formāts bijis labs, taču pēdējā laikā tam trūcis objektivitātes.”Vieta nepaliks tukša, un ir arī daudz citu žurnālistu Latvijā. Formāts man patīk, taču ar gadiem raidījums palika žultaināks un vienos vārtos, kad sapratu, ka objektivitātes tur vairs nav,” LTV lēmumu atbrīvot žurnālistu komentēja Buceniece.

Savukārt padomes locekle Dzintra Geka LTV lēmumu atbrīvot Streipu no amata uzskata par sasteigtu un nepamatotu.”Šis nebūtu gadījums, kad vispār varētu būt runa par Streipa atbrīvošanu. Šī latviešu rupjība pilnībā nobāl uz tā fona, kas izskan ēterā, piemēram, dienas laikā demonstrētajā Vudija Alena filmā, kas bija piebārstīta ar rupjībām. Vienmēr attieksme ir bijusi – slikti, ka tā gadījās, bet šajā gadījumā izskatījās, ka tas vērsts tieši pret Kārlis Streipu,” pastāstīja Geka.

NEPLP priekšsēža vietniece Buceniece paskaidroja, ka padome ir ierosinājusi administratīvo lietu pret televīziju, bet, kā tā tālāk rīkojas attiecībā pret žurnālistu, ir tās kompetencē.Padome ierosinājusi administratīvo lietvedību pēc elektroniskā plašsaziņas līdzekļu likuma panta, kas nosaka pienākumu elektroniskajiem plašsaziņas līdzekļiem, veidojot savu programmu, respektēt viedokļu daudzveidību, kā arī laikā no plkst.7 līdz 22 aizliedz programmās lietot rupjus vai nepieklājīgus izteicienus.

 

Savukārt Latvijas Žurnālistu Asociācija (LŽA) uzsver, ka Streipa atlaišana un raidījuma slēgšana viena vārda dēļ ir nesamērīga un neadekvāta reakcija.“Mūsu kolēģa Streipa atlaišanu uzskatām arī par sasteigtu, kas rada aizdomas par izrēķināšanos kādu politisku vai ekonomisku interešu dēļ. Jo īpaši neizprotama LTV vadības rīcība šķiet situācijā, kad sabiedriskajai televīzijai tiek pārmesta kvalitatīva un daudzveidīga satura trūkums. Turklāt saskaņā ar likumu godu un cieņu var aizskart, tikai izplatot nepatiesas ziņas. Tas, vai Streipa izrunātais vārds ir ziņa vai viedoklis, būtu jāvērtē juristiem, “asociācijā.

 

Komentāri (21)

austrisv 23.09.2011. 14.45

Kad šitam Kļockina kantorim reiz pienāks beigu termiņš, jo tā kā PLL nav vairs saeimā, tad tādai Bucīniecai arī vairs nevajadzētu noteikt ko rādīt TV un radio.

+17
-1
Atbildēt

1

    raimonds_bossltd > austrisv 24.09.2011. 13.57

    to Bet
    Domaju, ka Klockinu par pretvalstisku darbibu var notiesat, bet vina bandu atlaist.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

mary75 23.09.2011. 14.44

Kā tad, redz, cik mēs bargi, bet “taisnīgi” – Streipu atlaidām, bet Koatam arī pakratām ar pirkstiņu – davai mēneša laikā analītisku raidījumu!
Un, lai nebūtu “neobjektīvs”, jābūt apstiprinātam Ventspilī un jāvada tas Cukurgailītim vai kādai citai amēbai!
SEn bija jāizdara otrādi – Kots jāatlaiž, un Streipam jāveido analītisks raidījums.
Tas NEPLP kantoris manā sarakstā būtu vienā no pirmajām vietām daudzu likvidējamo kantoru sarakstā.

+16
-1
Atbildēt

0

krabis57 23.09.2011. 14.41

LTV ir, lai neteiktu vairāk, visnotaļ specifiska un dīvaina izpratne par analītiskaiem raidījumiem kā tādiem. …atšķirībā no NEPLP, kuriem tādas izpratnes nav vispār.

+9
-1
Atbildēt

1

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu