Starptautiskā kino festivāla „Arsenāls” balvas sadalītas • IR.lv

Starptautiskā kino festivāla „Arsenāls” balvas sadalītas

17

Sukuta Zelta poga tiek urugvajiešu režisoram

Kino festivāla „Arsenāls” radītāja Augusta Sukuta mundiera zelta poga sestdien kritusi urugvajieša, filmas „Derīga dzīve” režisora Federiko Veiroha dzēriena glāzē, informē festivāla organizatori.

Starptautiskais kino festivāls „Arsenāls” astoņās dienās noskrējis kino maratonu, kas mērāms desmit filmu programmās, vairāk nekā 100 filmās.

„Arsenālā” līdzās veiksmei, kas ļāva no paplātes nocelt īsto dzēriena glāzi urugvajietim, allaž klātesošā žūrija festivāla filmas izvērtējusi Starptautiskajā un Baltijas konkursa skatē, nosakot savus favorītus un „Arsenāla” uzvarētājus.

INTERFILM žūrija šogad Labākās Baltijas dokumentālās filmas balvu piešķīrusi Līgas Gaisas darbam „Spēle ar beigām”.

Labākā filma Starptautiskajā konkursā pēc žūrijas domām – godīgā un autentiskā Alises Rorvakeres filma „Dievišķais ķermenis”, kas atklāj bērna saskarsmi ar pieaugušo pasauli.

Igauņu režisores Katrīnas Laures filma „Kapu sarga meita” šogad atkārto Veiko Einpū panākumus 2010.gada „Arsenālā” – filmu kā labāko Baltijas filmu konkursā izraudzījusies gan prestižā FIPRESCI žūrija, gan kā spēcīga sociālā drāma par šodienas Igauniju, par ģimeni un neaizmirstamo mazās meitenes tēlu filmā izpelnījusies arī nedalītu Baltijas žūrijas atzinību – Labākā Baltijas filma.

FIPRESCI par veiksmīgāko kino darbu Starptautiskajā konkursā atzinusi irāņu drāmu „Šķiršanās” (režisors Asgars Faradi).

Baltijas žūrija, izvērtējot Latvijā, Lietuvā un Igaunijā tapušos kino darbus, atzinības rakstu velta Ulo Pikovam – filma „Ķermeņa atmiņa” žūriju uzrunājusi ar savu oriģinālo animāciju.

Labākā Baltijas īsfilma šogad „Arsenālā” bijusi Audriusa Paškevičus poētiskais un metaforiskais stāsts „Vectēvs”.

Režisoram Jurijam Haščavatskim par filmu „Lobotomija” pasniegta Labākās Baltijas dokumentālās filmas balva.

Savukārt latviešu režisors Gatis Šmits saņem Labākās Baltijas spēlfilmas balvu par darbu „Seržanta Lapiņa atgriešanās” un iespēju izmantot „Cinevera LV” apgaismošanas tehniku.

Foto: Kadrs no filmas „Seržanta Lapiņa atgriešanās”. Publicitātes foto

 

Komentāri (17)

janazakovica 18.09.2011. 23.53

katraa sensaa bija vesela rinda 12 vietas rezerveta zurijai..nekad ne vienaa seansaa to neredzeju..kad filmaa brivienas parizee bija izpirktas visas biletes paludzu organizatorem meiteneem..vai nevar samaksajot pasedet brivajas vietaas..atbilde bija kategorisks nee..

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu