Kinoskolā amerikāņu kino režisores Konijas Fīldas filma un tikšanās • IR.lv

Kinoskolā amerikāņu kino režisores Konijas Fīldas filma un tikšanās

29
Kadrs no Konijas Fīldas filmas "Freedom on my Mind"

8.septembrī Kinoskolā tikšanās ar režisori un  filmas “Freedom on my mind” noskatīšanās

Ceturtdien, 8.septembrī  plkst. 18.00 Kinoskolā  Spīķeros (13.janvāra ielā 33) kino cienītājiem ir iespēja tikties ar pazīstamo ASV dokumentālo filmu režisori Koniju Fīldu. Būs iespēja noklausīties režisores vieslekciju, uzdot jautājumus un noskatīties režisores veidoto dokumentālo filmu Freedom on my Mind, kas ieguvusi vairākus prestižus apbalvojumus.  Diskusiju vadīs kinorežisors un Kinoskolas pasniedzējs Dāvis Sīmanis. Lekcija notiks angļu valodā. Lekcija sāksies plkst.18, un ieeja pasākumā ir bez maksas.

Konija Fīlda ir strādājusi pie daudzu mākslas un dokumentālo filmu veidošanas un ir saņēmusi Grīrsona balvu kā izcilākā sociālā dokumentāliste. Viens no zināmākajiem režisores darbiem ir 1994.gadā tapusī dokumentālā filma Freedom on my Mind, kas stāsta par pilsoņtiesību vēsturi Misisipi. Šī filma tikusi nominēta Amerikas Kinoakadēmijas balvai, kā arī saņēmusi vairākus prestižus apbalvojumus, turklāt tikusi atzīta par vienu no desmit labākajām filmām 1994.gadā. 

Atzinību ir guvušas arī citas Fīldas filmas. 1990.gada filma Forever Activists ir nominēta Amerikas Kinoakadēmijas balvai, 1981.gada filma The Life and Times of Rosie the Riveter ir saņēmusi 15 balvas kā labākā dokumentālā filma. Žurnāla American Film Magazine aptaujā šī filma ir saņēmusi vērtējumu kā gada labākais neatkarīgā kino darbs, turklāt tā ir tulkota desmit valodās. Viena no jaunākajām režisores filmām ir 2007.gadā veidotā !Salud!, kas stāsta par pārsteidzošo Kubas spēju nodrošināt saviem iedzīvotājiem veselības aprūpi.

Komentāri (29)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu