Studijas "Dauka" filmu mūzika apkopota albumā • IR.lv

Studijas “Dauka” filmu mūzika apkopota albumā

29

Albumā “Mūzika kabatā” apkopotas skaistākās melodijas no latviešu animācijas filmām 

Izdevniecība Upe tuviem un tāliem sadarbībā ar animācijas filmu studijas Dauka režisoriem Rozi Stiebru un Ansi Bērziņu laidusi klajā albumu Mūzika kabatā, kurā iekļauta Daukas filmu oriģinālmūzika, raksta aģentūra LETA. Albumā klausītāji varēs dzirdēt mūziku gan no 1971.gadā tapušajiem Pieciem kaķiem, gan no jau leģendārajām animācijas filmām Zelta sietiņš, Zaķīšu pirtiņa, Kabata, Laimes lācis, šūpuļdziesmu Miedziņš nāk, gan arī salīdzinoši jaunākām animācijas filmām, piemēram, Fantadroms, Sēd uz sliekšņa pasaciņa, Skatāmpanti, Ness un Nesija. Starp albumā iekļautajiem skaņdarbiem labi sadzīvo gan Iļģu izlolotā tautasdziesma no Man vienai māsiņai, gan nopietnas pārdomas rosinošas kompozīcijas, kuras radījis Pēteris Vasks, Imants Zemzaris, Uģis Prauliņš, Valts Pūce, Juris Kulakovs un citi.

 Lielu ieguldījumu animāciju filmu dziesmu izlasē devis skaņu režisors Ungars Savickis, kurš spējis restaurēt un padarīt klausāmus pat 40 gadus vecus ierakstus, aģentūrai LETA pastāstījusi izdevniecības pārstāve Iveta Mielava.

Animāciju filmu režisori Stiebra un Bērziņš savu radošo mūžu veltījuši latviešu animācijas filmu mākslas radīšanai. Režisori devuši dzīvību Raiņa, Aspazijas, Viļa Plūdoņa, Ojāra Vācieša, Māra Čaklā, Pētera Brūvera, Ineses Zanderes un daudzu citu latviešu autoru darbu varoņiem. 

Albumam Mūzika kabatā būs pievienots arī pasta atklātnīšu komplekts ar katras filmiņas kadra attēlu. Tas būs aicinājums atcerēties savus senos draugus no animācijas filmām un sūtīt viņiem laba vēlējumus. Jaunais mūzikas albums no septembra būs pieejams mūzikas ierakstu un grāmatu tirdzniecības vietās.

Komentāri (29)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu