Tāllēcēja Radēviča izcīna bronzas medaļu PČ • IR.lv

Tāllēcēja Radēviča izcīna bronzas medaļu PČ

42
Ineta Radeviča. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Izcīnot godalgu, Radēviča iegūst tiesības startēt Londonas olimpiskajās spēlēs

Eiropas čempione tāllēkšanā Ineta Radēviča svētdien Dienvidkorejā pēdējā mēģinājumā izcīnīja bronzas medaļu pasaules meistarsacīkstēs, kas Latvijas vieglatlētikā ir nebijis panākums neatkarīgas valsts vēsturē, ziņo BNS.

Neatkarīgai Latvijai pirmo medaļu pasaules čempionātos Radēviča izcīnīja ar 6,76 metrus tālu lēcienu sestajā mēģinājumā. Pirms tam viņa bija ceturtā.

Par pasaules čempioni ar vienīgo ieskaitīto lēcienu 6,82 metru tālumā otro reizi pēc kārtas kļuva amerikāniete Britnija Rīse, bet par sudraba medaļnieci kļuva Krievijas tāllēcēja Olga Kučerenko, kura Radēviču apsteidza tikai par vienu centimetru.

Ar pasaules čempionātā sasniegto rezultātu Radēviča garantēja tiesības startēt arī 2012.gada Londonas olimpiskajās spēlēs.

Radēviča 2010.gadā uzvarēja Eiropas čempionātā, bet 30 gadu vecā vieglatlēte šosezon pirms starta PČ nebija lēkusi tālāk par 6,60 metriem.

 

Komentāri (42)

Dina Repša 28.08.2011. 16.38

Godam pelnīts! No sirds sveicu! Īsts Svētdienas lepnums! :)

+7
-1
Atbildēt

0

Una Grinberga 28.08.2011. 17.25

Super! Prieks sportistei un līdzjutējiem!

+6
-1
Atbildēt

0

ivetao2007 29.08.2011. 13.39

Kopš 1918. gada 18.novembar de jure Latvijas valsts nav pārstājusi eksistēt. Okupāciju laiks nav bijis leģitims ne minūti. To apatiprinājis Latvijas parlamenmts un pasaules lielvalstis. Tādejādi juridisiski Dainis Kūla un Ineta Radeviča oficiāli pārstāvēja Latviju. Tā tad Latvijai pasaules meistarsacīkstēws jau ir divas bronzas medaļas. Dalīšana padomju un brīvības laikos liecina par sovetkrievu samadzeņu skalošanas sekām. Uzvarētājus saukt par čempioniem ierosināja Brēžnevs. Izskatās, ka sovetkomunistskais laiks Latvijā joprojam turpinās. Pat jaunais prezidents mums ir komunists.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu