Strīķei nav laika domāt par kandidēšanu • IR.lv

Strīķei nav laika domāt par kandidēšanu

21
Juta Strīķe un prezidents Andris Bērziņš tikšanās laikā. Foto: Raitis Plauks, f64

Līdzko Strīķe izdarīs izvēli par kandidēšanu uz KNAB vadītāja amatu, viņa sniegs informāciju

Iespējai kandidēt uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja amatu ir gan plusi, gan mīnusi, pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu ceturtdien sacīja KNAB vadītāja pienākumu izpildītāja Juta Strīķe.

Viņa vēl nav pieņēmusi lēmumu kandidēt vai nekandidēt uz KNAB vadītāja amatu, jo tas ir sarežģīts jautājums un “nav laika par to domāt”. Strīķe solīja sniegt informāciju, līdzko izdarīs izvēli – viņa to plāno veikt līdz 19.septembrim, kad beidzas kandidātu pieteikšanās termiņš. Uz KNAB vadītāja amatu viņa ir kandidējusi jau trīs reizes, ziņo LETA.

Ir.lv jau rakstīja, ka uz KNAB vadītāja amatu netaisās kandidēt arī otrs augstākais pašreizējais vadītājs Alvis Vilks.

Tikšanās reizē ar prezidentu tika apspriesti vairāki likumdošanas jautājumi, kuri ir svarīgi biroja darbam. Saeimai ir nepieciešams noteikt kriminālatbildību par nelikumīgu partiju finansēšanu, atļaut veikt deputātu īpašumu kratīšanu bez nepieciešamības saņemt parlamenta atļauju, kā arī pieņemt likumu, kas regulē mantiskā stāvokļa deklarēšanu, skaidroja Strīķe.

Jautāta par Valsts sekretāru sanāksmē izskatīto normatīvo aktu projektu noteikt cilvēkiem nepieciešamību savus uzkrājumus ieskaitīt bankas kontā, viņa norādīja, ka pašreizējā situācijā iespēja vienkārši uzrādīt “abstraktus ciparus” ir nepilnība, ko var izmantot, lai jau iepriekš legalizētu negodīgi iegūtus līdzekļus. KNAB ieskatā šo naudu vajadzētu ieskaitīt bankas kontā.

KNAB vadītāja pienākumu izpildītāja arī noraidīja pārmetumus, ka birojs ar savām akcijām darbotos politiskās interesēs, jo KNAB izmeklētāju pieņemtos procesuālos lēmumus par represīvām darbībām apstiprina tiesa vai prokuratūra.

 

Komentāri (21)

mary75 25.08.2011. 15.13

Bet, vajadzētu gan kandidēt, Striķei un Vilkam Latvijā uzticība lielāka, kā jebkuram politiķim.

+5
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu