Gladiolu izstāde Dabas muzejā • IR.lv

Gladiolu izstāde Dabas muzejā

27

No 17. līdz 21.augustam Latvijas Dabas muzejā būs apskatāma izstāde “Gladiolu rudens valsis”,

Izstādēs skatītājus priecēs vairāk nekā 100 agro un vidēji agro gladiolu šķirņu ziediem un lai arī šogad Latvijā gladiolu plantācijas skāris posts lielā karstuma dēļ, gladiolu izstāde netiks atcelta, raksta aģentūra LETA 

Ziedu selekciju izstādē izrādīs pazīstami gladiolu audzetāji Visvaldis Vinķelis, Juris Bāze, Jānis Dipāns, Laimonis Zaķis, savukārt kolekcijas piedāvās Aija Stūrīte, Ancānu ģimene, Raimonds Cīrulis, Ērika Ozere un citi. 

 Izstādē būs apskatāmas dažādu formu, neiedomājamāko krāsu salikumu, kā arī dažādu ziedu izmēru gladiolas – no miniatūrveida līdz pat milzu ziediem. Interesenti varēs saņemt lietpratēju konsultācijas par gladiolu kultūru Latvijā, kā arī iegādāties rudenī stādāmo augu sīpolus, gumus un stādus. Lai arī aizvien mazāk gladiolu audzēšanā iesaistās jauni entuziasti, pieredzes bagātie selekcionāri turpina veidot labas, Latvijas apstākļiem piemērotas šķirnes un eksponēt jaunizveidotās gladiolu šķirnes ziedu izstādēs. 

Gladiolu izstāde Gladiolu rudens valsis top sadarbībā ar biedrību Latvijas Gladiolu draugu klubs. Izstādes atklāšana muzejā notiks 17.augustā plkst.12.

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu