Londonas grautiņus, iespējams, koordinē sociālajos tīklos • IR.lv

Londonas grautiņus, iespējams, koordinē sociālajos tīklos

41
Vandaļu izdemolētais veikals Enfīldā. Foto: AFP/LETA

Jau otro nakti nerimst vardarbīgi grautiņi Londonā

Pagājušajā naktī vairākos Londonas rajonos turpinājušies vardarbīgi grautiņi, policijas informāciju atreferē AFP/BBC. 

Nemieri izcēlās naktī uz svētdienu Londonas ziemeļos esošajā Totenemas rajonā pēc miermīlīgiem protestiem pret policiju, kas ceturtdien apšaudes laikā nogalināja 29 gadus vecu četru bērnu tēvu, kuru likumsargi grasījās arestēt. Kad aizdomās turamais atklāja uguni uz likumsargiem, policija viņu nogalināja. Apšaudē ievainots arī viens policists. Sākta incidenta izmeklēšana. 

Saistībā ar sestdienas naktī Londonā notikušajiem nemieriem aizturēts 61 cilvēks. Vairums arestēti aizdomās par zādzībām. 16 cilvēkiem izvirzītas apsūdzības. 

Tikmēr naktī uz pirmdienu nemieri pārņēmuši vairākus citus rajonus – Enfīldu, Voltemstovu un Voltemforestu Londonas ziemeļos, kā arī uz dienvidiem no Lielbritānijas galvaspilsētas esošo Brikstonu. Grautiņu laikā aizdedzināti un izlaupīti daudzi veikali, izsisti skatlogi. Vandaļi uzbrukuši arī policijas automašīnām.

Enfīldā svētdienas vakarā izsisti vairāku veikalu skatlogi un noticis uzbrukums policijas automašīnai. Savukārt Brikstonā aptuveni 200 jauniešu liela banda izlaupījusi veikalus. 

Kā vēsta notikušā aculiecinieki un žurnālisti, radies iespaids, ka vērienīgie grautiņi koordinēti sociālajos medijos. Nemieru cēlāji pārvietojušies automašīnās, ar velosipēdiem, nevienā vietā neuzkavējoties pārāk ilgi un aiz sevis atstājot plašu postažu. 

Nemieros naktī uz svētdienu un pirmdienu kopumā ievainoti aptuveni 35 policisti. Aizturēti vairāk nekā simts nemieru cēlāji. Policija informē, ka līdz pirmdienas rītam izdevies situāciju pakļaut kontrolei.

Komentāri (41)

Maija 08.08.2011. 16.23

ļoti dīvaina tā situācija – 4 bērnu tēvs šauj uz policistu un tiek nogalināts ar atbildes uguni. Londonas nomales padibenes ir sašutušas par to un sāk graut un dedzināt ar šo incidentu nekādi nesaistītu iedzīvotāju īpašumu un apdraudēt šo iedzīvotāju dzīvību un veselību.
Kāpēc britu policisti pret šiem bandītiem neizmanto maksimālu spēku? Ar īru republikāņiem (kristiešiem un baltajiem) taču briti nekad nav ceremonējušies – šāva tiešā tēmējumā nevilcinoties.
No kura laika fakts, ka esi 4 bērnu tēvs, dod tiesības nesodīti šaut uz policistu?

+12
-1
Atbildēt

3

    vegan > Maija 09.08.2011. 10.05

    Kā ziņo prese, viņš nemaz nav šāvis, taču ments atklājis uguni, jo juties apdraudēts.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    juhans > Maija 08.08.2011. 17.42

    Man šķiet, te bez konsultācijas ar Judinu skaidrībā netiksim.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    kristaps_drone > Maija 08.08.2011. 16.28

    Pie tam vēl Lielbritānijas likumi neatļauj privātpersonām turēt tādus šaujamieročus kā pistoles.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

Ligiña Doniña 09.08.2011. 02.27

Angļiem nekad nav draudējusi valodas zaudēšana. Puses valsts nonākšana imigrantu no krievijas rokas utt, Jo Britanija ir lielvalsts. To der atcerēties visiem multikultūras mīļotājiem.Nav nekas pret ciemiņiem, tikai tādiem, kas zin kur pašiem mājas. Aber apludināt Latviju ar vieglas dzīves tīkotājiem….nav problēmu. Tas ir tikai dzīves līmeņa un politikas jautājums. Bet atgūt latvisku vidi …redziet paši ,cik grūti. Purvciems un Zolitūde ir zaudēti rajoni…

+6
-1
Atbildēt

0

kristaps_drone 08.08.2011. 13.43

Nevaru saprast kādēļ man liekas, ka šos grautiņus rīko migranti vai viņu pēcteči pirmajā paaudzē, kas iemigrējuši Lielbritānijā no Z. Āfrikas un viņu ticība ir islāms. Bet tas, kas man liekas, visdrīzāk neatbilst patiesībai un, pilnīgi noteikti, nav politkorekti.

+10
-7
Atbildēt

17

    Rinalds Āriņš > kristaps_drone 09.08.2011. 02.04

    Haris acīmredzot ar loģiku un matemātiku īpaši nedraudzējās: man vientiesim bija cerība, ka ZRP + V + (pragmātiska) NA kopā varētu iegūt 52-55 Saeimas deputātu vietas un veidot jauno LR valdību, atstājot ZZS + SC opozīcijā.

    Bet ar tādiem labējiem ekstrēmistu smagsvariem kā Kiršteinu & Dombravu ZRP + V nekad nevarēs vienoties par kopīgu valdību un programmu. (Iesalnieks jau tagad murgo par Iekšlietu un Izglītības ministriju nonākšanu VL rokās; prātiņ’, nāc mājas…) un ar katru šādu stulbu komentāru sev nodrošina vietu tuvāk opozīcijas cietiem un nepateicīgiem beņķiem..

    Un putiniskais Urbanovičs tikai priecājas un staro aiz laimes…

    Vispār drūmi…

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    Rinalds Āriņš > kristaps_drone 09.08.2011. 01.28

    Kiršteinam un Harim:

    man varētu būt vienalga, pret ko na(r)cistiskais naida kurinātājs Kiršteins savu žulti un indi izlaiž – pret Zatleru, Sorosu, “V” vai citiem cilvēkiem ar Rietumu orientāciju. Viņa pilnīgais politiskais noriets jau sen ir nolemts.

    Bet vienā punktā arī es patiešām esmu bijis “vientiesis”: cerēju, ka pēc Iesalnieka kārtējiem homofobiskiem, antisemitiskiem (šai ziņā Iesalnieks ir izcils Kiršteina skolnieks) un rasistiskiem izteicieniem, par ko VL viņu noņēma no Saeimas kandidātu saraksta un VL/TB-LNNK valdes locekļa amata, NA būs uzvarējusi tās pragmātiskā frakcija, lai nesagandētu sev iespēju veidot nākamās valdības koalīciju.

    Bet tā izrādījās naīva ilūzija. Ar katru līdzīgu Kiršteina un Dombravas naida izlecienu NA attālinājas no uzņemšanas valdības koalīcijā ar V & ZRP un abas partijas iedzīs Saskaņas Centra rokās. Turpiniet tā tālāk, un NA tupēšana opozīcijas solī ir nodrošināta ! Varbūt jau ar to esat samierinājušies ?

    Kā agrāk teica mans mans “alter ego” Zvirbulēns: vispār drūmi.

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

    vegan > kristaps_drone 09.08.2011. 00.38

    Haris,
    es tā nesaku, tā ir katras tautas/valsts izvēle. Man personīgi ir ļoti interesanti dzīvot šajā vidē, tā man ļoti daudz ko ir iemācījusi gan par pasaules kultūru, gan par toleranci un komunikāciju, ka arī, protams, par politiku. Jāteic, ka melnie noteikti bagātina manu ikdienu šeit Londonā, un ka tas, kas notiek šobrīd, ir lielā mērā policijas attieksmes rezultāts.

    Taču pats, laikam jau dēļ ziemeļnieciskās mentalitātes, atbalstu vēlēšanos saglabāt zināmu nacionālo un tradīciju tīrību mūsu zemē, kurā noteikti pēc dažiem gadiem atgriezīšos. Tomēr nedomāju, ka tas jādara ar melīgu propagandu, kretīniskiem pārspīlējumiem un naida kurināšanu.

    Tāpat nedomāju, ka ir jēga nepātraukti kārpīties pretī globalizācijas progresam, jo tas ir kaut kas, pēc kā cilvēce vienmēr ir tiekusies, un visa mūsu vēsture jau kopš pirmssākumiem ir tā apliecinājums. Jādomā, nevis kā to apturēt, bet kā iekļauties šajā procesā nezaudējot mūsu svarīgākās vērtības..

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    Sanšains > kristaps_drone 09.08.2011. 00.47

    zēniņš:
    Jāteic, ka melnie noteikti bagātina manu ikdienu šeit Londonā
    […]
    Taču pats, laikam jau dēļ ziemeļnieciskās mentalitātes, atbalstu vēlēšanos saglabāt zināmu nacionālo un tradīciju tīrību mūsu zemē, kurā noteikti pēc dažiem gadiem atgriezīšos.
    =====================
    Vai tad tā nav liekulība, ko?:) Ja jau, tad jau. Lai arī mums te sanāk bagātinātais mikss. Uzspēlēsit regeju un tā. Ja ne Jūs, tad Jūsu māsas bērniņi-mulatiņi, kuriem tas būs jau asinīs.

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    Sanšains > kristaps_drone 09.08.2011. 00.49

    zēniņš:
    tas, kas notiek šobrīd, ir lielā mērā policijas attieksmes rezultāts.
    ========================================
    Londonā vainīgi tātad ir policisti, bet Latvijā pie krievu urlu (un visas “kopienas”) sliktās jušanas, kā zināms, vainīgi ir gansi, naciķi un fašisti.

    Brauciet mājās, ar jauno tolerances, komunikācijas spēju un politikas, kā arī “pasaules kultūras” bagāžu Jums noteikti izdosies iežēlināt, pāraudzināt un integrēt arī krievus!
    Viņi taču ir “mūsējie”, tāpat kā mellie Anglijā, tāpēc noteikti izdosies! Vajag tikai būt atvērtam un censties.

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    Sanšains > kristaps_drone 09.08.2011. 08.38

    sigma:
    man vientiesim bija cerība, ka ZRP + V + (pragmātiska) NA kopā varētu iegūt 52-55 Saeimas deputātu vietas un veidot jauno LR valdību, atstājot ZZS + SC opozīcijā.
    ============================
    Tiešām esat vientiesis. Turklāt kūtrs – pat ziņas un komentārus nelasāt.

    Jūsu “pragmatisko” V un ZRP līderi jau daudz reižu izteikušies PAR sadarbošanos ar “Saskaņas centru”.

    Tā ir V un ZRP izvēle. Nevis NA izvēle vai iespaids.

    P.S. Par Iesalnieka kārtējo muļķīgo izrunāšanos gan jāpiekrīt Jums.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    vegan > kristaps_drone 09.08.2011. 10.29

    “Londonā vainīgi tātad ir policisti, bet Latvijā pie krievu urlu (un visas “kopienas”) sliktās jušanas, kā zināms, vainīgi ir gansi, naciķi un fašisti.”

    Jā, pats arī kaut ko par dziļu būšu aizlasījies :)
    Biju jau mazliet noguris lasot naidpilnās paviršības..

    Šeit ir lielisks bloga ieraksts, kas labi raksturo Lielbritānijas (it īpaši Londonas) ekonomisko klimatu, lai gan tur tikai virspusēji ir pieminēta augošā plaisa starp policiju un sabiedrību:
    http://pennyred.blogspot.com/2011/08/panic-on-streets-of-london.html

    Vēlreiz uzsvēršu, ka nekādā ziņā neatbalstu šādu rīcību, taču visam ir iemesls, un ir muļķīgi un nejēdzīgi to reducēt uz “multikulturālismu” — kur gan ir pamatojums šādam apgalvojumam, ja dumpinieki tāpat kā tiem pretī stāvošie policisti ir dažādās ādas krāsās? Protams, ka melno bija vairāk, bet tas ir tikai likumsakarīgi, ņemot vērā demogrāfisko sadalījumu pilsētas nabadzīgākajos rajonos.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    vegan > kristaps_drone 09.08.2011. 03.45

    Haris,
    atvaino, bet man grūti Tev atbildēt, jo, šķiet, nupat jau pazaudējies savos pieņēmumos. Nav manī nekādas liekulības, vismaz ne šai sakarā — šobrīd mācos un strādāju Lielbritānijā, tāpēc pieņemu šīs valsts (multi)kultūru, valodu utt. Tāpat nebiju neko teicis par policijas darbu Rīgā, kas gan neapšaubāmi ir nesalīdzināmi nekvalitatīvāks jebkurā gadījumā. Tas, ko teicu, ir ka “multikulturālie” huligāni šeit ir daudz cilvēcīgāki un atvērtāki, līdz ar to ielās var justies pilnīgi droši.

    Kā jau minēju, šeit ir daudz detaļu un nianšu, ko no malas bez iedziļināšanās ir grūti saprast. Jāpiemin arī, ka ja Latvijā mēs cīnāmies par visprimārākajām patiesībām, tad šeit standarti ir daudz augstāku, kas attiecās arī uz policijas darbu.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    kristaps_drone > kristaps_drone 09.08.2011. 11.11

    >zēniņam “Dumpinieki ir balto un melno jauniešu mikss, kuram pavisam noteikti nav sakara ar Islamu (no kurienes sagrābies šādu sviestu?)” – vispār jau es liku uzsvaru uz migrantiem, nevis uz islamu. Tu ieliki saiti uz Londonas žurnalistes blogu, paldies. Un tur ir melns uz balta rakstīts apstiprinājums manam “sviestam” – trako melnie migrantu jaunieši. Starp citu, nav pamata domāt, ka viņu ticība būtu kristietība. Tā ka apstrīdot manu pieņēmumu, neesi informēts par situāciju Londonā un pat paša ieteikto blogu neesi uzmanīgi lasījis. Ak, pie kā noved multikulturālisms – Londona liesmās un tiek izlaupīta…

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Sanšains > kristaps_drone 09.08.2011. 08.40

    zēniņš –

    Arī es neko nerakstīju par policistu darbu Rīgā. Un tā tālāk.

    Labi, varbūt dienas gaišums palīdzēs saprast, kurš īsti ir pazaudējies.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    kristaps_drone > kristaps_drone 09.08.2011. 12.25

    >zēniņam
    “Nocitēsi, kur rakstā ir minēts “trako melnie migrantu jaunieši”?” – tas nebija citāts, bet secinājums, kas izrietēja no rakstā lasītā un konteksta, neskatoties uz autores acīm redzamām lielām simpātijām pret multikulturālismu (padomju laikā to, laikam, sauca par internacionālismu). Piemēram, šis teikums ļauj domāt, par grautiņos iesaistīto krāsām.
    “Two months ago WE marched to Scotland Yard, more than 2,000 of us, ALL BLACK, and it was peaceful and calm and you know what? Not a word in the press. Last night a bit of rioting and looting and look around you.””

    0
    0
    Atbildēt

    0

    vegan > kristaps_drone 09.08.2011. 00.27

    Kiršteinam:
    Paskaidrosiet, kāpēc? — Arī šobrīd un turpmāk jutīšos drošs, vienkāršos cilvēkus šeit neviens neaiztiek, un ar melnajiem noteikti var cilvēcīgāk atrisināt konfliktus nekā ar krievu urlām (“ты меня не грузи”) + visi kā viens runā šīs valsts valodā.. Nesaku, ka multikulturālismam nav savas ēnas puses un problēmu, taču varbūt Jūs pats esat vientiesis, spriežot par to visu no savas mājas komforta zonas?

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    vegan > kristaps_drone 09.08.2011. 11.53

    Man nav jāvadās no žurnālistu teiktā, pats biju vismaz 5 grautiņu vietās, redzēju un runājos ar šiem cilvēkiem, un lai gan melno noteikti bija vairāk, balto nebūt nebija maz (turklāt ar perfektu koknejas akcentu). Vismazāk bija manāmi tieši aziāti, kas drīzāk ir Islama piekritēji (melnie gangsteri tādi noteikti nav — un āfrikāņu vidū šeit kristietība ir visai izplatīta).

    Nocitēsi, kur rakstā ir minēts “trako melnie migrantu jaunieši”? Izlien no alas, pirms pārmest man neinformētību.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Sanšains > kristaps_drone 09.08.2011. 01.41

    sigma:
    Ar katru līdzīgu Kiršteina un Dombravas naida izlecienu NA attālinājas no uzņemšanas valdības koalīcijā ar V & ZRP un abas partijas iedzīs Saskaņas Centra rokās
    ====================================
    Nu baiga un šausminoša pretruna tajos “liberāļu” tamborējumos.

    No vienas puses, ozoliņi, kampari un liniņi daudzina, ka NA ir vien MARGINĀLI multikulturālisma apkarotāji, un ja vien izdodas, izvairās pieminēt pat pašu “Nacionālās apvienības” nosaukumu.

    No otras puses, tāds Sigma, piemēram, “Nacionālajai apvienībai” piedēvē gluži vai maģisku spēku – spēju dzīt un bīdīt “Vienotību” un “Zatlera partiju”, kā vien tiem naida kurinātājiem iešaujas prātā.

    Visiem sen zināms, ka Jaunups, Štokenbergs, Āboltiņa, Zatlers, Pabriks taču “Saskaņas centru” necieš ne acu galā, bet tad nāk “Nacionālā apvienība” un iedzen tos gaišos spēkus tieši lāča rīklē.

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    Sanšains > kristaps_drone 09.08.2011. 00.25

    zēniņš:
    Dumpinieki ir balto un melno jauniešu mikss, kuram pavisam noteikti nav sakara ar Islamu (no kurienes sagrābies šādu sviestu?)
    ==================================
    Šis “balto un melno jauniešu mikss” taču ir multikulturālistu ideāls, vai tad ne tā?

    Ja kāds iebilst pret imigrāciju un saka, ka kulturāli bagātināties (citu valstu mūzika, filmas, literatūra) eiropieši var, arī savās zemēs neielaižot imigrantus, tad viņš ir rasists un tumsonīgs provinciālis.

    “Mikss” – rasistiski harmonisks laupītāju un dedzinātāju pūlis – nu ir sasniegts. Nolīdzinoties zemākajā līmenī. Izpildot 2. termodinamikas likumu.:)

    Bet KĀ un KĀPĒC sabiedrība ir tiktāl dezintegrēta un deģenerējusies – to aptrakušie mūsdienu komjaunieši un pionieri atsakās saskatīt.
    Šī sabiedrības un kultūras deģenerācijas manifestācija ir tikai SIMPTOMI tā saukto liberāļu sekmēm un panākumiem kultūru noārdīšanas procesā.

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    vegan > kristaps_drone 08.08.2011. 22.53

    Biju tur klāt, gan Tottenhemā, gan Brikstonā, kur šobrīd dzīvoju. Dumpinieki ir balto un melno jauniešu mikss, kuram pavisam noteikti nav sakara ar Islamu (no kurienes sagrābies šādu sviestu?), un Tottenhamas gadījumā ir arī pamats: ne visi tic, ka būtu notikusi apšaude (ir bijuši visādi gadījumi, kur policija cenšas attaisnot savu rīcību ar jebkuriem līdzekļiem), kā arī policijai bija problēmas komunikācijā ar rajona kopienu.. Oj, nu tur ir daudz detaļu, un no malas noteikti nav viegli saprast iemeslus. Taču būtībā tas, kas notika vēlāk, jau ir vienkārši vardarbīga uzjautrināšanās un koordinēta izlaupīšana.

    Šobrīd viss turpinās Haknijā, Pekhemā, Ļuvišemā utt.. Nu ko, jābrauc izmest kāds loks ar velo..:)

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    Sanšains > kristaps_drone 08.08.2011. 16.24

    Šodien ar vienu ausi klausījos BBC, un tur izskanēja viedoklis, ka šiem notikumiem ar “multikultūrismu” neesot nekāda sakara, jo… sadursmes un konflikti tur taču notiekot galvenokārt starp “melnajiem” un “melnajiem”, nevis starp “melnajiem” un “baltajiem”.:)

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu