Latgalē notiks Tautas muzikantu svētki • IR.lv

Latgalē notiks Tautas muzikantu svētki

36
Salnavas danču muzikanti piedalīsies tautas muzikantu saietā Latgalē

5. un 6.augustā Viļānos un Barkavā notiks XI Tautas muzikantu svētki 

Šonedēļ Viļānu novada Viļānos un Madonas novada Barkavā jau 11.gadu pēc kārtas notiks Tautas muzikantu svētki, raksta aģentūra LETA. Svētkos skanēs senas un jaunas melodijas tautas muzikantu -vecmeistaru, jauniešu, ģimeņu kapelu un folkloras kopu izpildījumā.  

Šogad svētkos piedalīsies ne vien tautas muzikanti no Latvijas novadiem, bet arī viesi no Lietuvas, Igaunijas un Somijas. Svētkos jauniešiem būs iespēja iepazīt vecmeistaru muzicēšanas pieredzi, prasmes, manieres, repertuāru un instrumentus, tiks godināti muzikanti-vecmeistari, kuri savulaik spēlēt mācījušies pašmācības ceļā savās ģimenēs viens no otra.

 5.augustā no plkst.19.00 līdz 24.00 Viļānos, Lakstīgalu salā, notiks koncerts un zaļumballe, kurā katra muzikantu grupa muzicēs 20 minūtes, bet vecmeistari izpildīs divus mīļākos mūzikas gabalus. Vecākās paaudzes dejotāji pasākumā varēs atcerēties jaunības dienu valšus, polkas un fokstrotus, bet jaunieši – ļauties mūsdienīgākām meldijām. 

6.augustā plkst.12.00 tautas mūzikas svētku dalībnieki sniegs koncertu latviešu mūzikas svētkos Madonā, bet plkst.16.00 Madonas novada Barkavā sāksies Dižais koncerts, kurā muzicēs muzikanti-vecmeistari, jauniešu kapelas, ģimeņu kapelas, tradicionāli muzicējošas grupas, kā arī ārzemju viesi no Lietuvas, Igaunijas un Somijas. Noslēgsies Tautas muzikantu svētki ar večerinku svētku dalībniekiem.

Komentāri (36)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu