Mērdoks: “Šī ir pazemojošākā diena manā mūžā” • IR.lv

Mērdoks: “Šī ir pazemojošākā diena manā mūžā”

23
Protestētāji Londonā pauž attieksmi pret Mērdoka medijiem. Foto: AFP/LETA

Britu parlamentārieši īpašā komisijas sēdē otrdien uzklausīja mediju magnātu 

Mediju īpašnieks Rūperts Mērdoks bijis sašutis, viņam ir kauns par datoruzlaušanu, ko īstenojuši viņam piederoša medija darbinieki, noklausoties gan karaļnama, gan vienkāršu ļaužu sarunas, otrdien parlamentā teicis mediju magnāts, vēsta BBC. 

Pirmo reizi savā 40 gadu ilgajā mediju darba karjerā R.Mērdoks nostājās Lielbritānijas parlamentāriešu priekšā. R.Mērdoka dēls Džeimss atvainojās telefonu uzlaušanas skandālā cietušajiem un viņu ģimenēm, sakot, ka “ļoti nožēlo notikušo”. 

R.Mērdoks atzina, ka “šī bija pazemojošākā diena manā mūžā”. 

Viņš teica, ka neesot bijis informēts par to milzīgo apjomu, kādā notikušas telefonu noklausīšanās viņam piederošajos medijos. 

Džeims Mērdoks, “News International” vadītājs, teica, ka uzņēmums nespējis ievērot ētiskos standartus un tas bija pamats šai skandalozajai situācijai, bet viņš ir pārliecināts, ka “tas vairs neatkārtosies”. 

Lielbritānijā plašumā vēršoties telefonu noklausīšanās skandālam, premjerministrs Deivids Kemerons pirmdien pakļāvās opozīcijas spiedienam un sasauca parlamenta ārkārtas sēdi.

“Es lūdzu parlamentu sanākt trešdien uz papildu sēdi, lai es varētu nākt klajā ar jaunu paziņojumu, sniegtu jaunas detaļas par tieslietu izmeklēšanu un atbildētu uz jautājumiem, kas varētu rasties no šodienas paziņojumiem vai arī tiešām no rītdienas paziņojumiem,” sacīja premjers.

Kā ziņots, jūlija sākumā atklātībā nonāca informācija, ka “News Corp.” piederošais tabloīds “News of the World” savulaik nolīdzis izmeklētāju, lai tas uzlauztu kādas nogalinātas meitenes telefona balss pastu. Tagad kļuvis zināms, ka uzlauzti arī Irākas un Afganistānas karos kritušo britu karavīru tuvinieku telefoni. 

Pēc šī skandāla “News Corp.” bijis spiests “News of the World” slēgt.

 

Komentāri (23)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu