Par 20 miljoniem IeM ļauj slēgt autonomas līgumu • IR.lv

Par 20 miljoniem IeM ļauj slēgt autonomas līgumu

38
Policijas auto. Foto: Ieva Čīka, LETA

Ik gadu par automašīnu nomu valstij būs jāmaksā 4,22 miljonu latu 

Valdība otrdien atļāva Iekšlietu ministrijai (IeM) slēgt aptuveni 20 miljonu latu vērto līgumu par policijas automašīnu nomu, ziņo BNS. 

Tomēr Ministru prezidenta pienākumu izpildītājs aizsardzības ministrs Artis Pabriks aicināja pārskatīt 2003.gadā noteikto kārtību, ka valsts un pašvaldības iestādes automašīnas pērk līzingā. “Auto noma ir dārgāka nekā pirkšana, vajadzētu šo kārtību pārskatīt,” atzina Pabriks. Viņam piekrita arī citi ministri, tādēļ Valsts kancelejai un Finanšu ministrijai uzdots pārskatīt šo kārtību. 

Neatkarīgi no šī ierosinājuma valdība otrdien atbalstīja IeM ierosinājumu slēgt līgumus par autotransporta līdzekļu nomu no 2012. līdz 2016.gadam, paredzot izdevumus ilgtermiņa saistībām ne vairāk kā 4,22 miljonu latu apmērā ik gadu. 

Prognozējamais iepirkuma apmērs pieciem gadiem ir 21,1 miljons latu, jo nomas līgumu paredzēts slēgt uz pieciem gadiem. IeM valsts sekretāre Ilze Pētersone pauda cerību, ka iepirkumā izdosies samazināt līguma summu. 

Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem VP ir vajadzīgi 1506 auto. Tā kā VP īpašumā pašlaik ir 774 spēkrati, bet līdz gada beigām paredzēts norakstīt 88, papildus nepieciešami vismaz 850 auto. IeM Nodrošinājuma valsts aģentūra 3.februārī izsludināja konkursu par transportlīdzekļu nomu uz pieciem gadiem, paredzot iegādāties 850 jaunu automašīnu – vidējās, kompaktās un lielās klases, kā arī mikroautobusi un apvidus klases automašīnas.

Jūlija sākumā konkurss beidzās, un tajā pieteicās četri pretendenti – SIA “Auto Īle un Herbst”, “Citadele līzings un faktorings”, “PrivatLīzings” un “SEB līzings”. Uzvarētājs vēl nav izvēlēts.

Komentāri (38)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu