Zatlera partijas biedri būs Olšteins un Vilnītis • IR.lv

Zatlera partijas biedri būs Olšteins un Vilnītis

27
Klāvs Olšteins. Foto: Saeimas foto

Zatlera Reformu partijai pievienosies bijušais Saeimas deputāts Klāvs Olšteins (Vienotība) un liepājnieks Jānis Vilnītis. 

Zatlera Reformu partijā jau pieteikušies vairāk nekā 700 biedru kandidātu, informē partijas pārstāve Daiga Holma.

Biedru kandidāti esot dažādu profesiju un tautību pārstāvji, kas nākuši no dažādiem Latvijas novadiem. Notiekot intensīvs 24 stundu darbs pie anketu izskatīšanas, lai jau nākamajā nedēļā ar kandidātiem varētu tikties klātienē.

Par vienu no aktīvākajiem jaunās Zatlera reformu partijas veidotājiem kļuvis a/s “Liepājas papīrs” prezidents, Liepājas domes deputāts kādreizējais LPP/LC reģionālais līderis Jānis Vilnītis.

Liepājā ir vairāk nekā 30 cilvēki, kuri vēlas aktīvi iesaistīties bijušā prezidenta Valda Zatlera partijas veidošanā, bet atbalstītāju ir vēl daudz vairāk, aģentūrai LETA stāstīja Vilnītis. Šā gada sākumā 25 aktīvākie LPP/LC Liepājas nodaļas biedri, to vidū arī toreizējais nodaļas vadītājs Vilnītis, izstājās no šīs politiskās organizācijas.

Vilnītis kopā ar domubiedriem bija nolēmis dibināt jaunu reģionālo partiju, taču šie plāni krasi mainījušies pēc Zatlera 28.maija rīkojuma, kad prezidents ierosināja Saeimas atlaišanu.

“Pirms vairākām nedēļām pēc savas iniciatīvas devos pie Valsts prezidenta uz Rīgas pili, lai pārliecinātu, ka vajag dibināt pašiem savu politisko spēku, kas darbotos uz godīguma principiem. Mani patīkami pārsteidza, ka mans viedoklis sakrita ar prezidenta viedokli, un tagad esam jaunas partijas veidošanas procesā, kuras kodolā esmu arī es,” informēja Vilnītis.

Liepājā aktīvi piedalīties jaunās partijas veidošanas procesā vēlas vairāk nekā 30 cilvēki – gan bijušie LPP/LC biedri, gan arī atsevišķi cilvēki no citām partijām, tostarp Liepājas partijas, apgalvoja Vilnītis.

Jau ziņots, ka Olšteins paziņoja par izstāšanos no Vienotības. Tagad poltiķis izlēmis pievienoties Zatlera reformu partijai, informēja Olšteins.

“Savā neilgajā publiska politiķa karjerā es esmu sapratis, ka nopietnas, paliekošas un neatgriezeniskas pārmaiņas Latvijas politiskajā kultūrā un valsts ekonomikas attīstībā spēs radīt tikai gados jauna profesionāļu paaudze. Tāpēc vēlos paziņot, ka esmu atsaucies valsts prezidenta Valda Zatlera aicinājumam pievienoties šādai jauno profesionāļu komandai,” paziņojumā norāda Olšteins. 

Olšteins un Guntars Galvanovskis 6.jūlijā paziņoja, ka pārtrauc savu politisko darbību partijā “Jaunais laiks” un politisko partiju apvienībā “Vienotība”. Olšteins Valsts prezidenta vēlēšanu laikā pirms balsojuma par Zatlera pārvēlēšanu deva solījumu – ja Zatlers netiks pārvēlēts, pametīs Saeimas namu. Savu solījumu politiķis turēja un kopš tās dienas pavadījis laiku, “tiekoties ar daudziem enerģiskiem, uzņēmīgiem un izglītotiem jauniem cilvēkiem no Latvijas, kuriem nav vienalga, kas notiek valstī un kas grib reālas pārmaiņas”. 

Viņš paziņojumā norādīja, ka tie nav cilvēki, kas politiku redz kā sava biznesa turpinājumu vai darbā iekārtošanas aģentūru, bet gan politiku uztver kā aicinājumu palīdzēt saviem līdzcilvēkiem un valstij. Nesavtība un spēja uzņemties atbildību ir galvenās raksturojošās iezīmes, kas skaidri saskatāmas Latvijas jaunajā paaudzē. 

“Esmu iepriekš darbojies politikā apvienības “Vienotība” ietvaros, tomēr pašlaik jūtu, ka ir jānāk jaunai un labākai paaudzei, kura apvienos “Vienotības” uzstādītos godīguma principus ar augsti profesionālu un rīcībspējīgu politiku, jo šīs ir lietas, kas Latvijas politikā visvairāk pietrūkst,” skaidroja Olšteins.

Komentāri (27)

silvija_vitina 13.07.2011. 15.20

Vilnītim (kurš laikam tomēr nav TAS Vilnītis) vismaz iniciāli virsrakstā vajadzētu pielikt – citādi sirdstrieku var dabūt!

+15
-1
Atbildēt

0

garausiitis 13.07.2011. 16.03

Nuuuu Vilnītis, kurš bijis LPP/LC …. Varbūt akls un kurls, ka neko tad nebija ne dzirdējis, ne redzējis…. Ka es saku , būs brīnumi ar to Zatlera listi .

+5
0
Atbildēt

0

dro 13.07.2011. 14.50

Vai pats Olšteins nu būs tas profesionālākais?

+4
-1
Atbildēt

1

    lebronj2356 > dro 13.07.2011. 19.54

    Olšteins, noteikti zinās vismaz pāris labus iemeslus kāpēc nedrīkst azartspēles aplikt ar lielākiem nodokļiem un nedod Dies’ pielīdzināties kaimiņiem Baltijā(tas jau nekas, ka citos nodokļos esam šos pārsituši) ! Kā saka, parādi savus draugus un es pateikšu, kas tu esi…

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu