Ksenija Kamikaza un citi • IR.lv

Ksenija Kamikaza un citi

30

Piektdien, 1.jūlijā, “Skaņu meža” bāriņā/ierakstu veikalā Miera ielā 12 no plkst. 23.00 uzstāsies lieliskā un pieredzējusī DJ Ksenija Kamikaza. 

Ksenija ir izaugusi muzikālā ģimenē un jau no bērnības no mīļākiem un retiem ierakstiem veidojot muzikālo kolekciju, kas 2003.gadā iemiesojās radioraidījumā Intelligent Beats. Raidījuma pamatnoskaņa ir elektroniskais chillout – sildošs un veldzējošs, tāds, kurš rada vēlmi atslābināties un pasapņot. Turpretim savos setos Ksenija Kamikaza spēlē dažādu virzienu mūziku – gan eksperimentālo elektroniku, gan minimālo tehno un house, gan klasisko un moderno džezu. Lai ko viņa spēlētu, pamatuzstādījums ir allaž viens un tas pats – viņa cenšas pasniegt klausītājiem skaistākās, melodiskākās vai netriviālākās kompozīcijas.

Ksenija aktīvi uzstājas Latvijā un ārzemju klubos, piedalās Latvijas un Eiropas elektroniskās mūzikas festivālos – Urban Music Days (SE), European Music Days (DE), Klusā Daba, Zvērā, CIFRA, Sintētiskā Sirdsapziņa, SummerHouse, ka arī izdevniecības “Platz für Tanz” ietvaros organizē pasākumus ar pasaules mēroga mūziķiem: Michael Fakesch (!K7, DE), Deadbeat (~ scape, CA), Pan/Tone (Revolver, CA/DE), Smash TV (BPitch Control, DE), Stewart Walker (Persona, US/DE), Fairmont (Border Community, CA/DE) u.c. Nosaukums “Platz für Tanz” ir arī Ksenijas otrajam raidījumam, kurā tiek apskatīti elektroniskās mūzikas deju virzieni.

Ksenija remiksē citu mākslinieku skaņdarbus, kā arī strādā un uzstājas ar savu projektu Naive Dreamer. To veido ambient, IDM, tehno un klasiskās mūzikas mikss ar video pavadījumu. Naive Dreamer pirmā relīze Naive Muse tika publicēta 2010.gadā, izdevniecībā Datenbits.

Ksenia Kamikaza. Publicitātes foto

Savukārt sestdien, 2.jūlijā, plkst. 21:00 ar priekšnesumu viesosies angļu eksperimentālās mūzikas pārstāvis un skaņu mākslinieks Robijs Džadkins jeb Left Hand Cuts off the Right. Left Hand Cuts off the Right muzikālā darbība fokusē uz mūsdienu un trokšņu mūzikas izaicinājumiem, kā arī šķietami nebeidzamajām tehniskajām iespējām tajā, to skaitā, atgriezeniskajām saitēm un cilpām, dūkoņas un elektroniskās mūzikas ierīcēm.

No Prestonas nākušais, Latvijā jau vairākkārt pabijušā Timothy C. Holehouse līdzgaitnieks, Džadkins par savu pašreizējo mājvietu izvēlējies Polijas centrālās daļas pilsētu Lodzu. Iepriekš darbojies hardcore un grindcore ģitārmūzikas grupās The Day Man Lost, After the Last Sky, Jonathan Ross un Buried in Teeth.

Līdz šim veiksmīgi aizvadītas vairākas starptautiskas muzikālās sadarbības, tostarp 2010.gada kopdarbs Sokushinbuts ar angļu čellistu Nacht und Nebel, kā arī pašrocīgi un ar neatkarīgo ierakstu izdevniecību atbalstu izdoti vairāki studijas albumi.

Kā vakara īpašie viesi gaidāmi pašmāju skaņraži Kaspars Groševs un A.Zālītis jeb Lehitkarnef.

Lehitkarnef ir A.Zālīša solo projekts, kura žanriskās robežas variē parasti starp digitālo un analogo noise, ambient, power electronics un field recordings. A.Zālītis ir nedaudz pazīstams kā dalībnieks tādās atraktīvās un inovatīvās etnisko latviešu apvienībās, kā eksperimentālā drone un metāla grupa 1/2H 1/2W, noise/freejazz duets Streets of Sex, shitcore/no-fi trio xanalhandjobcrewx. Viņš arī cenšas asistēt dažiem Latvijas noskills trashmūzikas māksliniekiem, kā dj.immanuel un MC Meggy. 2. jūlija pasākumā saviem kvēlākajiem pielūdzējiem viņš piedāvās izvērtēšanai īsu programmu, kurā centīsies apvienot džeza elementus ar jauneklīgu oldschool-feedback-noise bezrūpību. Turklāt, A.Zālītis pamazām gatavo savu fotodarbu sērijas “Klu4ek:Laimnesis” izstādi īpaši Skaņu Meza mūzikas telpai. Ekspozīcija būs aplūkojama sākot ar 14. jūliju.

Vairāk informācijas: http://www.myspace.com/lehitkarnef, http://www.draugiem.lv/lehitkarnef

Kaspars Groševs ir lielisks starpdisciplinārs mākslinieks, zinošs un spējīgs elektronikas mūziķis un dīdžejs ar plašu perspektīvu uz lietām. A.Zālīša domubiedrs mūzikas jautājumos, taču ar citu stilistiku. Šeit ir šis tas pa viņu – http://www.filtered.lv/kaspars-grosevs/

Komentāri (30)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu