Bērziņš piedalīsies referendumā par Saeimas atlaišanu • IR.lv

Bērziņš piedalīsies referendumā par Saeimas atlaišanu

49
Saeimas foto

Jaunievēlētais prezidents: Liela daļa deputātu varētu būt atkal ievēlēta

Jaunievēlētais Valsts prezidents Andris Bērziņš (ZZS) piedalīšoties referendumā par parlamenta atlaišanu, taču nevēlas prognozēt tā iznākumu, vēsta aģentūra LETA.

LNT raidījumā “900 sekundes” Bērziņš sacīja, ka, viņaprāt, pašreizējā Saeimā ir daudz spēcīgu cilvēku, kas nepaspēja sevi pierādīt darbā. “Es domāju, ka liela daļa varētu būt atkal [ievēlēta],” pieļauj Bērziņš.

“Visi ir aizrāvušies [ar prognozēm par Saeimas atlaišanu]. Bet es neņemos prognozēt [rezultātu],” sacīja jaunais Valsts prezidents.

Bērziņš sacīja, ka šovasar iespējamas vairākas Saeimas ārkārtas sēdes, lai nepieciešamības gadījumā noorganizētu jaunās vēlēšanas, taču nekādi nopietni likumprojekti netiks tajās skatīti. Kā tuvākos darāmos darbus Valsts prezidenta amatā Bērziņš minēja trīs ārvalstu vizītes jūlijā, kā arī darbu pie nākamā gada valsts budžeta. Lielu uzmanību viņš plānojot pievērst enerģētikas jautājumiem.

Līdz referendumam Bērziņš nav plānojis tikties ar Saeimā pārstāvēto partiju frakciju deputātiem, lai iepazīstinātu ar savas darbības plāniem, “to redzēs pēc 23.jūlija referenduma rezultātiem”.

Bērziņš uzskata, ka problēmas Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) tiek risinātas nepieļaujami ilgi, vēsta aģentūra BNS. “Es, protams, nevaru izvērtēt, kas tur īsti iekšienē notika, bet tāda situācija, ka nu jau gandrīz gadu šī situācija publiski tiek apspēlēta… Viņi tomēr rīkojas ar nodokļu maksātāju naudu, viņi aizmirst to. Viņi spēlējas tā kā savā iekšienē. To vajadzēja risināt katrā gadījumā ātrāk,” uzsvēra Bērziņš.

Uz jautājumu, kuram to vajadzēja darīt, topošais prezidents, vien norādīja: “Tas ir [Ministru] kabineta, Dombrovska jautājums acīmredzot tas bija.”

Viņaprāt, KNAB vadītāju noteikti vajadzētu izvēlēties konkursā starp vairākiem kandidātiem, “lai nebūtu, ka tur vienu kaut kādu izvēlē un tad viņu sāk visādi mīcīt un grozīt uz visām pusēm”. Turklāt pretendentus vajadzētu izraudzīt starp tādiem profesionāļiem, kuriem ir ne tikai pietiekama izglītība, bet kuri sevi jau parādījuši arī kā pieredzējušus vadītājus, jo arī pēdējā laikā vērojamo problēmu pamatā, viņaprāt, bijusi tieši vadīšanas spēju trūkums.

Pašlaik Bērziņš aktīvi turpinot sarunas par savas komandas izveidošanu. Uz jautājumu, vai paturēs kādu no pašreizējā Valsts prezidenta komandas, Bērziņš atbildēja, ka cenšoties “komandā aicināt visaugstāk profesionālos cilvēkus. Cilvēkus, kuri sevi ir labi parādījuši, būtu muļķīgi mainīt. Jāsaglabā pārmantojamība.”

Sarunas noslēgumā Bērziņš novēlēja visiem priecīgus Jāņus. Kopš bērnības viņš tos uzskatot par skaistākajiem un mīļākajiem svētkiem. “Priecīgus Jāņus! Sargiet sevi un savus tuvākos!”, novēlēja jaunais prezidents.

Viņš šos svētkus sagaidīšot draugu lokā, jo paša ģimenē neviena Jāņa neesot.

Komentāri (49)

ﮎandijs Be1t1kﮎ 21.06.2011. 12.33

dzeris…Un ja pareizi atceros, SC nebalsoja arī par Loskutova atstādināšanu…
__________________
Pareizi atceries, bet neatceries, cik SC deputātiem toreiz parādījās “attaisnojoši” iemesli, lai neierastos uz saeimas sēdi:) Tava mīlestība uz SC ir vienkārši fantastiska: tu atceries, kā viņi balsoja pirms gadiem, bet aizmirsrti kā viņi uzvedās pirms nedēļas. Ļubov zla – poļubiš i kozla:)

+11
0
Atbildēt

2

    marčiks > ﮎandijs Be1t1kﮎ 21.06.2011. 12.45

    Toreiz uz sēdi, starp citu, neieradās arī Visvaldis Lācis. Tam gan nebija īpašas nozīmes, jo koalīcijai balsu pietika tāpat.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    mary75 > ﮎandijs Be1t1kﮎ 21.06.2011. 13.51

    pirozkovs – jūs tur tai VL visi spējat spriest tikai divās kategorijās – labs vai slikts, naids vai mīlestība, utt?
    Palasot jūsu komentārus, izskatās, ka visi esat jaunavas pubertātes vecumā, kam pilnībā dominē emocionalā domāšana, kaut ko sarežģītāku par tikai baltu vai tikai melnu uztvert spējīgi neesat, loģiski argumenti uz jums nedarbojas, un uz loģiku esat spējīgi atbildēt tikai ar kārtējo emociju izvirdumu.
    Tādi īsti ” civilizācijas neskarti dabas bērni”, ar savu vienkāršotu pasaules uztveri.

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

mary75 21.06.2011. 11.19

Nu ko viņš vispār var pateikt, izņemot tukšas frāzes.
Ja viņš gribētu ko teikt, viņš nebūtu no tiem, kurš Saeimā vispār nekad nerunāja, un tad nu pēkšņi kļuva par prezidentu.
Tā pazemot savu valsti, ieliekot šo te murgu prezidenta krēslā, varēja tikai Lembergs ar saviem pakalpiņiem, un vēl jau odziņas priekšā.
Kaut arī, intelekta līmenis šim te ģēnijam, acīmredzot, pilnīgi atbilst lemberga elektorātam, tas būs viņu prezidents.

+12
-2
Atbildēt

0

silvija_vitina 21.06.2011. 11.42

viņš neņemsies prognozēt referenduma rezultātu… diez kapēc? Vai tāpēc, ka viņaprāt sabiedrība kopumā bija apmierināta ar Saeimas darbu un atlaišanas procedūru ir “izprovocējis” caurkritušais prezidents, kura soli atbalsta mazākā sabiedrības daļa? Vai tāpēc, ka pats balsos pret un domā, ka tāpat domā vairākums? Vai arī viņš vienkārši dzīvo mucā? Vai arī viņš ir tik ļoti piesardzīgs retorikā, ka baidās vispār ko pateikt? Vai arī viņš vienkārši nedrīkst paust savu personīgo nostāju (ja tāda viņam ir)? Katrā ziņā šobrīd jau sāk iezīmēties “neatkarīgā tautsaimnieka” Bērziņa raksturīgākā īpašība – norobežošanās no sabiedriskajiem procesiem.

+10
0
Atbildēt

1

    mary75 > silvija_vitina 21.06.2011. 11.50

    Viss kopā, plus vēl senilās demences iezīmes un vērtību kritēriji tai videi, kurā viņš līdz šim uzturējies,( kā viņš pats atzina intervijā, vārdam “godīgums” tur vieta nebija, tā esot tikai abstrakta filozofiska kategorija, ko ikdienā nelieto).

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu