Krievijā lidmašīnas avārijā gājuši bojā 44 cilvēki • IR.lv

Krievijā lidmašīnas avārijā gājuši bojā 44 cilvēki

12
Attēlā: Avarējušās lidmašīnas atlūzas

Karēlijas reģionā lidaparāta avārijas nosēšanās laikā astoņiem cilvēkiem izdevies izdzīvot

Krievijā Karēlijas reģionā biezā miglā īsi pirms lidostas uz automaģistrāles nogāzusies pasažieru lidmašīna, gājuši bojā 44 cilvēki, bet astoņiem izdevies izdzīvot, otrdien atsaucoties uz Krievijas amatpersonu teikto vēsta aģentūras LETA un AFP.

Aviokompānijas “RussAir” lidmašīna “Tu-134”, kas bija ceļā no Domodedovas lidostas, īsi pirms pusnakts centās nolaisties uz autošosejas nepilnus divus kilometrus no Petrozavodskas lidostas.

“”Tu-134″ piedzīvoja smagu piezemēšanos. Kontakti ar pilotu pazuda pulksten 23.40. Izdzīvojušie nosūtīti uz Petrozavodskas slimnīcu,” teikts Ārkārtas situāciju ministrijas mājaslapā. “Pēc jaunākās informācijas, lidmašīnā bija 52 cilvēki. 44 gāja bojā un astoņi guvuši ievainojumus. Lidmašīna mēģināja veikt ārkārtas nolaišanos, taču pēc saskarsmes ar zemi 30 gadus vecais lidaparāts izjuka gabalos un aizdegās.”

Pašlaik nav skaidrs, kas lika pilotiem pieņemt lēmumu nolaisties uz šosejas, taču izmeklētāji norāda uz iespējamu Petrozavodskas lidostas nolaišanās sistēmas atslēgšanos. Izmeklētāji pieļauj, ka avārijas iemesls bijis īslaicīgs elektroenerģijas piegādes pārtraukums lidostas skrejceļam, kā dēļ uz trim līdz piecām sekundēm izdzisa skrejceļa apgaismojums.

Elektroenerģijas pārtraukumu izraisījusi pati lidmašīna, kas manevru laikā pārrāvusi elektrolīnijas. Mēģinot nosēsties biezajā miglā tā bija novirzījusies no kursa par aptuveni 150 līdz 200 metriem pa labi. Tādēļ lidostas dispečers lika pilotiem apmest vēl vienu loku un tad mēģināt nosēsties, taču tajā brīdī lidmašīna pārrāva elektrolīnijas.

Kad pēc pāris sekundēm skrejceļa apgaismojums tika automātiski atjaunots, bija jau par vēlu un lidmašīna pēc saskares ar koku galotnēm nogāzās uz automaģistrāles. Šī versija vēl gan nav apstiprināta.

Lidmašīnā atradās 43 pasažieri un deviņi apkalpes locekļi.

“Aina ir šaušalīga. Tā ir asinspirts. Brīnums, ka fizelāžas fragmenti nav trāpījuši ciemata nomales mājām,” aģentūrai “Interfax” pavēstīja avots aviācijas industrijā. “Līķi ir izmētāti pa šoseju.”

Lai gan lidmašīna bija kalpojusi jau 30 gadus, aviokompānija uzsver, ka tā bija labā tehniskā stāvoklī.

Līdzjūtību Krievijas tautai un bojāgājušo radiniekiem izteikušas Latvijas pirmās amatpersonas Valsts prezidents Valdis Zatlers, ministru prezidents Valdis Dombrovskis (“Vienotība”) un Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (“Vienotība”), kā arī ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis (“Vienotība”).

Komentāri (12)

Aivars Krauklis 21.06.2011. 13.42

Aviakatastrofā nositušies starp citiem arī vairāki Rosatoma lielkungi. Tad nebūs brīnums, ja pēc laika atklāsies pribaltu fašistu, čečenu vai citu anglosakšu pēdas.

+1
0
Atbildēt

0

marčiks 21.06.2011. 12.21

Skumji. Un garantēti, ka šodien krievu ziņās atkal dominēs “tandēms”, kas drūmi rauks pieres, solīs un uzdos, tikai kāda jēga, ja krīt / sprāgst / grimst atkal un atkal. Cik valstu valdībās vispār ir tāds postenis kā “ārkārtas situāciju ministrs”? Bet Sergejs Šoigu ir gandrīz vai vienīgais no Krievijas ministriem, ko zinu no galvas. Nezinu, kam jānotiek, lai Krievijas tauta atjēgtos.

+1
0
Atbildēt

0

Ilziiiic 21.06.2011. 11.18

Aeroflot, lielākais “TUšku” turētājs, konvertējās uz A320 2009.gada nogalē.
Un tas uz krieviem raksturīgā, politiski uzspiestā ekonomiskā “patriotisma” fona. Laikam jau ne bez iemesla tāda neuzticība nacionālajai markai.

Tieši ar Tu-154 jaunības sporta laikos sanācis ārkārtīgi daudz lidināties un arī visjautrākās atmiņas. Grūti iedomāties, ka tie paši agregāti vēl arvien karājas Krievijas gaisa telpā.

Bet nu….. lidot jau nevajagot baidīties, visi uz zemes atpakaļ nonākuši.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu