"Elkor" lietā trim aizturētajiem piemērots apcietinājums • IR.lv

“Elkor” lietā trim aizturētajiem piemērots apcietinājums

29
Foto: Ieva Čīka, LETA

“Elkor” uzņēmuma iekšienē ir vienošanās neatklāt, kuras personas apcietinātas

Ekonomikas policijas sāktajā kriminālprocesā, kura ietvaros pagājušajā nedēļā tika veiktas kratīšanas “Elkor” tirdzniecības vietās, trim aizturētajām personām piemērots apcietinājums, aģentūrai BNS pastāstīja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas priekšnieks Andis Rinkevics.

Policija pagājušajā nedēļā aizturēja kompānijas “ETG” un ar to saistītā uzņēmuma darbiniekus.

“Elkor” sabiedrisko attiecību speciālists Armands Jēgermanis aģentūrai BNS savukārt sacīja, ka viņa rīcībā nav ziņu par to, ka kādai no aizturētajām personām būtu piemērots apcietinājums. Viņam zināms, kuras personas policija pagājušajā nedēļā aizturējusi, taču uzņēmuma iekšienē ir vienošanās šādu informāciju nesniegt.

Jau vēstīts, ka ekonomikas policija sākusi kriminālprocesu par to, ka uzņēmuma “ETG” tirdzniecības vietās tiek veikta grāmatvedības un statistiskas informācijas noteikumu pārkāpšana un dokumentu viltošana ar mērķi iegūt neuzskaitītus skaidras naudas līdzekļus, kuri tālāk tiek legalizēti un izmantoti uzņēmuma turpmākai saimnieciskai darbībai.

Lai iegūtu pierādījumus grāmatvedības dokumentu viltošanai un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijai, 16.jūnijā tika veiktas vairākas tiesas sankcionētas kratīšanas, tajā skaitā tirdzniecības vietās “Elkor Plaza” un “Elkor Krasta”, kā arī “ETG” birojā.

Kratīšanu laikā tika izņemti vairāki lietiskie pierādījumi, tajā skaitā datortehnika, skaidra nauda, dokumentācija un citi pierādījumi.

“Elkor” ir lielākais Latvijas tirdzniecības uzņēmums ar kopējo tirdzniecības platību vairāk nekā 60 000 kvadrātmetru. “Elkor” dibināts 1990.gadā Rīgā. Uzņēmumā strādā vairāk nekā 800 darbinieku. 2009.gadā “Elkor” apgrozījums bija 31,36 miljoni latu.

Tirdzniecības uzņēmuma “Elkor veikalos var iegādāties elektronikas preces, apģērbus, preces sportam, atpūtai un tūrismam, bērnu preces, pārtiku, mēbeles un interjera priekšmetus. Uzņēmums sniedz arī tehnikas servisa un apkopes, kā arī līzinga pakalpojumus.

Komentāri (29)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu