Lila Daunsa Rīgā • IR.lv

Lila Daunsa Rīgā

25

Rīgas Kongresu namā šovakar plkst.19 uzstāsies pasaules mūzikas izpildītāja Lila Daunsa, ziņo aģentūra LETA.

Jau vairāk nekā desmit gadus Daunsa priecē pasauli ar savu dramatisko un īpaši savdabīgo tradicionālās meksikāņu mūzikas prezentāciju un oriģinālajām kompozīcijām, kurās parādās blūza, džeza, soulmūzikas, afrikāņu ritmu un pat klezmeru mūzikas elementi, ko visu pavada dziedātājas lieliskā balss.

Dziedātāja ir dzimusi Meksikā miksteku kabarē dziedones Anitas Sančesas un mākslas profesora Alena Daunsa ģimenē. Daunsa uzauga Kalifornijā un vēlāk dzīvoja Minesotā, kur viņa pabeidza Minesotas universitāti ar specializāciju vokālajā mākslā un antropoloģijā. Viņas muzikālā vīzija ir ar antropoloģisku ievirzi, tikpat daudzveidīga kā senās un pasaulīgās kultūras, kas turpina viņu iedvesmot.

Tematika Daunsas mūzikā bieži vien ir saistīta ar politiskiem jautājumiem un sociālo taisnīgumu, imigrāciju un cilvēciskām pārvērtībām. Ar mūzikas un uzstāšanās starpniecību viņa tiecas rast saikni ar saviem tik dažādajiem klausītājiem.

2009.gada maijā dziedātāja izdeva savu pirmo dzīvās mūzikas ierakstu “Lila Downs y La Misteriosa en Paris”. Dziedātāja izceļas ar daudzveidību ierakstos un dinamisku uzstāšanos uz skatuves. Albumā ir labākais no abām pasaulēm, lieliski apvienojot Daunsas un astoņu starptautisku mūziķu kopīgās uzstāšanās radīto, pāri plūstošo enerģiju ar tradicionāliem instrumentiem, tostarp akordeonu, arfu, klarneti un trombonu, kā arī spēcīgiem basiem un bungām, elektrisko ģitāru un aizraujošām Latīņamerikas perkusijām.

Skaņdarbi albumā “Lila Downs y La Misteriosa en Paris” aptver sešus albumus – no 1999.gada “La Sandunga” līdz 2008.gada “Shake Away”, parādot dziedātājas mūzikas aktualitāti.

 

Komentāri (25)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu