Tautas skaitīšanā divreiz "saskaitījušies" vismaz 30 000 • IR.lv

Tautas skaitīšanā divreiz “saskaitījušies” vismaz 30 000

29
Foto: Gints Ivuškāns, F64
Karīna Vītiņa

Noslēdzies trešais tautas skaitīšanas posms

Jūnija sākumā, aizpildot anketas internetā, iegūtas ziņas par vairāk nekā 4000 iedzīvotāju, bet reģionālajos centros aizpildītas 1600 anketas, norāda Centrālā statistikas pārvalde (CSP), informē ziņu aģentūra BNS.

Trešajā tautas skaitīšanas posmā, kad vēlreiz bija dota iespēja aizpildīt tautas skaitīšanas anketu internetā, iegūta informācija par vairāk nekā četriem tūkstošiem iedzīvotāju. Savukārt reģionālajos tautas skaitīšanas vadīšanas un koordinācijas centros tika aizpildītas anketas par 1,6 tūkstošiem iedzīvotāju.

Pirmajā un otrajā tautas skaitīšanas posmā tika saskaitīti 1,9 miljoni iedzīvotāju. CSP turpina gan internetā iegūto, gan pētniecības kompānijas “GfK Custom Research Baltic”, kas veica tautas skaitīšanu, apmeklējot iedzīvotājus mājās, nodoto datu kvalitātes pārbaudes.

Aptuveni 30 000 līdz 40 000 iedzīvotāju tautas skaitīšanā saskaitījušies divreiz, norāda CSP Sociālās statistikas departamenta direktore Maranda Behmane.

Pārvalde uzsvēra, ka tautas skaitīšanā saskaitīto personu skaits pilnībā neraksturo Latvijas pastāvīgo iedzīvotāju skaitu. Lai to noteiktu, CSP, izmantojot tās rīcībā esošos valsts reģistrus un datubāzes, analizēs un iegūs informāciju par tiem valsts pastāvīgajiem iedzīvotājiem, kuri tautas skaitīšanas laikā netika saskaitīti. Behmane atzina, ka tautas skaitīšanā informācija nav iegūta par aptuveni 300 000 cilvēku.

CSP informē, ka 2011.gada tautas skaitīšanas interneta vietne un tautas skaitīšanas oficiālās lapas sociālajos tīklos “Facebook” un “Twitter” turpinās darboties. Tajās, tāpat kā CSP mājas lapā, arī turpmāk tiks publicēta aktuālā informācija par tautas skaitīšanu.

Galvenos tautas skaitīšanas rezultātus, kā to nosaka Tautas skaitīšanas likums, paredzēts iesniegt apstiprināšanai Ministru kabinetā astoņu mēnešu laikā pēc tautas skaitīšanas noslēguma, jeb līdz 2012. gada februārim.

Komentāri (29)

Anna Gaigule 13.06.2011. 21.09

Tā kā politisku apsvērumu dēļ pie mums tautas skaitīšana norit kā vairāksolīšana, tas nekas. Dubults neplīst.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu