Ideju vilciens • IR.lv

Ideju vilciens

30

No šodienas līdz 10.jūnijam Rīgā būs skatāma ceļojošā izstāde “Train of Ideas” (“Ideju vilciens”), kas interaktīvā veidā prezentēs nākotnes pilsētu vīzijas, ziņo aģentūra LETA.

Izstāde “Train of Ideas” ceļojumu pa Eiropu sāka 21.aprīlī, kad vilciens devās ceļā no “Eiropas Zaļās galvaspilsētas 2011” Hamburgas. Izstāde būs aplūkojama 17 Eiropas pilsētās, tajā skaitā šodien vilciens ieradīsies Rīgā, kur ikviens interesents izstādi varēs apskatīt Centrālajā dzelzceļa stacijā līdz pat nedēļas beigām.

“Train of Ideas” idejas pamatā ir jautājums, kā ilgtermiņā Eiropas pilsētas var kļūt videi draudzīgākas. Vairāk nekā 100 izstādes projektu demonstrēs risinājumus tādās jomās kā “Pilsētvides attīstība un dzīvesveids”, “Mobilitāte”, “Enerģētika un drošība”, “Daba un zaļā pilsētvide”, “Resursu aizsardzība un uzņēmējdarbība” un “Patēriņš”.

Šīs ceļojošās izstādes mērķis ir rosināt apmeklētājus sadarboties ar citu Eiropas pilsētu iedzīvotājiem un iedvesmot vietējo projektu izstrādi.

Hamburga ir otrā pilsēta pēc Zviedrijas galvaspilsētas Stokholmas, kurai Eiropas Komisija piešķīrusi “European Green Capital 2011” titulu par tās parauga cienīgo ieguldījumu dabas un vides aizsardzībā. Kā augoša osta un rūpniecības pilsēta Hamburga ir saskārusies ar klimata pārmaiņām un īstenojusi neskaitāmus dabas un vides aizsardzības projektus. Spilgts piemērs ir tā sauktais “enerģijas kalns” – bijusī toksisko atkritumu glabātuve, kas tagad ražo enerģiju no saules, vēja, biomasas un atkritumu radītajām gāzēm.

Ar ceļojošo izstādi “Train of Ideas” Hamburga rāda Eiropas ilgtspējīgas pilsētvides attīstības modeļu platformu.

Pilsētas, kas piedalās sacensībā par “European Green Capital 2011” titulu, jau ir atradušas dažādus risinājumus. Piemēram, Hamburga demonstrē, ka ekoloģija un ekonomika var iet rokrokā, tādējādi stimulējot inovāciju un progresu. Pilsēta pie ūdeņiem ir izvirzījusi mērķi kļūt par vadošo Eiropas pilsētu atjaunojamo enerģiju sektorā. Turklāt Hamburga kā nozīmīgs klimata izpētes centrs ar savu klimata aizsardzības koncepciju ir izvirzījusi ambiciozu mērķi samazināt oglekļa dioksīda (CO2) izmešus.

“Eiropas Zaļās galvaspilsētas 2012” titula ieguvēja ir Spānijas pilsēta Vitorija-Gasteisa, savukārt 2013.gadā šis tituls būs Francijas pilsētai Nantei.

 

Komentāri (30)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu