Ušakovs smagā stāvoklī atrodas slimnīcā • IR.lv

Ušakovs smagā stāvoklī atrodas slimnīcā

105
Foto: Lauris Vīksne, F64
Indra Sprance

Ārsts: Nav pamata domāt, ka šī kaite varētu atstāt paliekošas sekas uz mēra veselību

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) pēc dalības “Nordea” Rīgas maratonā cietis no pārkaršanas un patlaban smagā stāvoklī atrodas Stradiņa slimnīcā, Ir.lv informēja viens no Ušakova partijas biedriem, kurš viņu apciemojis slimnīcā.

Kā atklāja viņa kolēģis, Uškova stāvoklis ir tiešām smags, Rīgas mērs bija komā, turklāt viņš tiekot mākslīgi elpināts, jo vienā plaušā ir tūska. SC biedri piedāvājuši iespēju nodrošināt viņam ārstēšanos Austrijā, taču šobrīd tas neesot iespējams, jo pastāvot bažas, ka viņa veselības stāvoklis pārvešanas laikā pasliktinātos. Kā norādīja politiķis, notikušais satriecis ne vien viņa ģimenes locekļus, bet arī kolēģus partijā. Notikušajam minēti dažādi izskaidrojumi – gan pārāk lielā vēlme noskriet ātri maratonu, gan, iespējams,  dažādu enerģijas dzērienu pārmērīga lietošana.

Ušakova veselības stāvoklis ir nopietns, bet stabils, un atlabšana aizņems ilgāku laiku, pirmdien žurnālistiem pastāstīja Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Intensīvās terapijas un reanimācijas nodaļas vadītājs Pēteris Ošs.

Ošs uzsvēra, ka Ušakovam nav konstatēta cerebrālā koma, kā to vēstī atsevišķi mediji, un viņa smadzenes nav bojātas. Viņš “tiek turēts miegā”, lai labāk varētu attīrīt organismu no vielām, kas sakrājušās skābekļa trūkuma dēļ, paskaidroja mediķis.

Pēc Oša teiktā, ārstēšana ir sarežģīta, jo Rīgas mēram līdz ar karstuma dūrienu skrējiena dēļ bijusi pamatīga fiziska pārslodze, tāpēc ārstēšanas process nebūs ātrs. Ošs neņēmās prognozēt, cik ilgi Ušakovam būs jāārstējas, bet tas varētu ilgt vairākas nedēļas.

“Nav pamata domāt, ka šī kaite atstās paliekošas sekas uz pacienta veselību,” piebilda ārsts.

“Ir” redakcijas darbinieks Gatis Lubāns, kurš arī svētdien skrēja pusmaratonu, Ir.lv stāstīja, ka redzēja, kā Ušakovam kļūst slikti, viņš arī palīdzēja viņu nonest no sacensību trases. “Stāvēju malā, gaidīju draudzeni, kā viņa finišē. Es redzēju, ka Nils skrien, ka viņš sāk soļot un pēc tam apstājās un sāka grīļoties. Pieskrējām pie viņa klāt, es un vēl viens puisis, pēc tam parādījās vairāk cilvēku, mēs viņam centāmies iedot padzerties, uzliet ūdeni uz galvas, kaut kā atvēsināt un tad viņš vienkārši saļima, nokrita uz zemes. Tad pienāca daktere, teica, ka viņa ir ārste. Mēs viņu nonesām malā, nolikām uz sāniem. Tad izsaucām “ātros”, kad tie atbrauca, uzlikām viņu uz nestuvēm. Un pa vidam mēs noņēmām viņa numuru, lai tas nepiesaistītu lieku uzmanību. “

Komentāri (105)

Vita Tērauda 23.05.2011. 13.36

Nedalīsimies ar savu politisko pārliecību un citādi tupiem komentāriem, nekritīsim līdz tvneta līmenim, bet vienkārši novēlēsim ātrāk izveseļoties.

+38
-7
Atbildēt

2

    raimonds_bossltd > Vita Tērauda 23.05.2011. 19.43

    to Aldis
    Ja neglorificē drausmīgāko noziegumu cilvēces vēsturē, WWII, un tā izpildītājus 9. maijā, un nevēlies nest viņu smago noziegumu nastu un atbildību, jau vairs neesi krievs. Atrodi savas saknes un integrējies cilvēku sabiedrībā. “Krievs” nav AIDS, un ne visiem tā ir nolemtība.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    reksa > Vita Tērauda 23.05.2011. 19.24

    Hmm, tos, kuŗi svin 9.maiju, man it nemaz nav žēl.

    Kāpēc lai būtu jāraud par ienaidniekiem?..

    Kaut arī esmu krievs, 9.maija svinētājus uzskatu par ienaidniekiem.
    “Ienaidnieks” ir no vārda “naids”, – svinot 9.maiju, viņi ceļ naidu.

    +7
    -4
    Atbildēt

    0

disassociative 23.05.2011. 13.38

Vispirms novēlēsim cilvēkam izdzīvot, pēc tam izveseļoties un atgriezties normālā apritē. Politikai laika vienmēr pietiks.

+25
-6
Atbildēt

0

guncho 23.05.2011. 13.41

Šis nu ir tas gadījums, kad komentāros nav vietas jēliem jociņiem vai politiskām antipātijām.
Novēlu pēc iespējas ātrāk izveseļoties! ;)

+24
-8
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu