LNSO sezonas noslēguma koncerts – izmaiņas programmā • IR.lv

LNSO sezonas noslēguma koncerts – izmaiņas programmā

37

18. un 19. maijā Lielajā Ģildē plkst. 19.00 Latvijas Nacionālais simforniskais orķestris, galvenais diriģents Karels Marks Šišons un pianists Vestards Šimkus aicina uz LNSO 2010./2011. gada sezonas noslēguma koncertu „Šimkus & Šišons”.

Preses konfernecē, kas notika pagājušajā nedēļa un bija veltīta sezonas noslēguma preses konferencei LNSO galvenais diriģents un mākslinieciskais vadītājs Karels Marks Šišons informēja mediju pārstāvjus, ka sakarā ar pāris vadošo pūtēju grupas mūziķu slimību Gustava Mālera pirmās simfonijas vietā LNSO sezonas noslēguma koncertā tiks izpildīta Johanesa Brāmsa Otrā simfonija. „Mēs bijām izvēles priekšā – pieaicināt trūkstošos mūziķus no ārzemēm vai mainīt programmu, jo Latvijā šādu augstas klases mūziķu ir ļoti maz. Vieglākā izvēle būtu bijusi atskaņot Mālera simfoniju, tomēr rūpējoties par to lai mūsu klausītāji varētu baudīt visaukstākā līmeņa izpildījumu, mēs izlēmām iet grūtāko, bet pareizāko ceļu un mainīt programmu”, programmas maiņu skaidroja Šišons.

Savukārt izcilais pianists Vestards Šimkus, kurš arī piedalījās preses konferencē uzsvēra, ka uzticas maestro Šišonam un ir pārliecināts par  to ka koncerts būs izcils. “Šogad, spēlējot daudzās pasaules valstīs kopā ar dažādiem orķestriem un diriģentiem, ne reizi vien esmu skumis pēc sadarbības ar Šišonu, jo starp mums uz skatuves valda ļoti laba saikne. Tādu sadarbību, kāda valda starp mani un Šišonu, ar jebkuru citu diriģentu būtu grūti atrast un izveidot. Varu apgalvot, ka sadarbība ar LNSO un Šišonu ir bijusi labākā pēdējo gadu laikā, tādēļ ceru, ka tikpat veiksmīgi turpināsim sadarboties arī turpmāk,” komentēja Vestards.

Ikviens, kurš apmeklēja LNSO sezonas noslēguma koncertus 2010. gada maijā, atcerēsies pirmo tikšanos ar divām Rīgas lielākajām zvaigznēm – Vestardu Šimkusu un Karelu Marku Šišonu. Tas bija neaizmirstams un augstvērtīgs notikums, kurā abi mākslinieki ar dziļu Bēthovena izpratni un muzicēšanas kaisli spēja radīt uz skatuves patiešām īpašu atmosfēru un ķīmiju. LNSO ar lepnumu vēlreiz piedāvā šo unikālo māksliniecisko partnerību Bēthovena Trešā klavierkoncerta atskaņojumā. Programmā – Andris Dzenītis „Prelūdija. Gaisma” pasaules pirmatskaņojums; Ludvigs van Bēthovens Trešais klavierkoncerts; Gustavs Mālers Pirmā simfonija Re mažorā.

Turpinot tradīciju LNSO sezonas noslēguma koncertā klausītājiem piedāvā arī latviešu komponista jaundarba pirmatskaņojumu – šoreiz – Andra Dzenīša skaņdarbs „Prelūdija. Gaisma”.

 

Komentāri (37)

Jānis Romanovskis 19.05.2011. 08.53

Pirma rindkopa-
Gustava Mālera pirmās simfonijas vietā LNSO sezonas noslēguma koncertā tiks izpildīta Johanesa Brāmsa Otrā simfonija.

Pēdēja rindkopa-
Programmā – Andris Dzenītis „Prelūdija. Gaisma” pasaules pirmatskaņojums; Ludvigs van Bēthovens Trešais klavierkoncerts; Gustavs Mālers Pirmā simfonija Re mažorā.

Redaktoram tomēr jāpārlasa teksts.

+1
0
Atbildēt

0

Diâna Antipova 18.05.2011. 14.40

“visaukstākā līmeņa izpildījums” :)

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu