Par kukuļņemšanu aiztur Jelgavas slimnīcas valdes locekli • IR.lv

Par kukuļņemšanu aiztur Jelgavas slimnīcas valdes locekli

25
Foto: Aigars Eglīte, F64
Gundega Šķēla

Aizdomās turētajiem piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi

Sakarā ar kukuļošanu, 13. maijā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB), kriminālprocesa ietvaros, aizturējis SIA “Jelgavas pilsētas slimnīca” valdes locekli, pašvaldības deputātu un Finanšu komitejas locekli Andri Ķipuru (“Jaunais laiks”, JL) , slīmnīcas nodaļas vadītāju un divus komercuzņēmumu vadītājus, ziņo LETA.

Gadījumā, ja Ķipura vaina tiks pierādīta, viņu izslēgs partijas JL, ziņu aģentūrai BNS apliecinājusi JL preses sekretāre Laila Timrota. Tomēr Timrota uzsvērusi, ka tiesībsargājošajām iestādēm ir jāizvērtē, vai “šis gadījums ir provokācija vai tiešām pārkāpums”. 

Pašlaik KNAB rīcībā esošā informācija liecina, ka Andris Ķipurs, būdams valsts amatpersona, laika posmā no 2010.gada novembra līdz šī gada 13.maijam no divu komercuzņēmumu valžu priekšsēdētājiem, sakarā ar slimnīcas iepirkto medicīnas aprīkojumu, pieņēmis kukuļus ne mazāk kā 3700 latu apmērā. Savukārt slimnīcas nodaļas vadītājs, būdams pašvaldības iestādes darbinieks un nav valsts amatpersona, no komercuzņēmumu vadītājiem pieprasījis un pieņēmis prettiesisku labumu 300 latu apmērā, aģentūrai LETA norādījusi KNAB preses pārstāve Ieva Karlsberga.

Kriminālprocess ierosināts par amatpersonu iespējami prettiesiskām darbībām saistībā ar slimnīcas veiktajām iepirkumu procedūrām laika posmā no 2010.gada novembra līdz šī gada gada 13.maijam.

Uzskatot, ka iegūto pierādījumu kopums ir pietiekams, Andris Ķipurs atzīts par aizdomās turamo par kukuļa atkārtotu pieņemšanu. Savukārt nodaļas vadītājs un abi komercuzņēmumu valdes priekšsēdētāji atzīti par aizdomās turētajiem par kukuļdošanu.

Pašlaik aizdomās turētajiem piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

KNAB redzeslokā Jelgavas slimnīca nonākusi jau agrāk. Pagājušā gada maijā KNAB, pēc publiski izskanējušas informācijas laikrakstā “Zemgales Ziņas”, sāka pārbaudi par “pateicības pieņemšanas gadījumu” Jelgavas slimnīcā.

Toreiz tika nosaukts Jelgavas pilsētas slimnīcas traumatologa un ortopēda Vladimira Kraveca vārds. Veselības inspekcija (VI) gan nekonstatēja pārkāpumus Kraveca nodrošinātajā aprūpē pacientei, no kuras viņš it kā pieprasījis kukuli 50 latu apmērā. Savukārt 2007.gada jūlijā Jelgavas tiesa slimnīcas otorinolaringologam Jurim Dārzniekam, par 100 latu pieprasīšanu operācijai, piemēroja 100 stundu piespiedu darbu.

Komentāri (25)

Aivars Krauklis 17.05.2011. 12.11

Vai gadījumā aizturētais biedrs nav no „sirdsapziņas komandas” – Jaunā Laika? Tad jau aizturēšana droši vien izrādīsies Vilnīša intriga.
Tomēr jebkurā gadījumā korupcija dažu tūkstošu latu apjomā būtu policijas kompetencē, KNAB radīts nopietnākiem uzdevumiem, ar ko neparko negrib nodarboties ne mainīgi vadoņi, ne vietnieki.

+3
0
Atbildēt

5

    piziks > Aivars Krauklis 17.05.2011. 19.18

    Varbūt noticis neticamais, Vienotība sadūšojusies kādu PR-ščiku klausīt un atļāvusies kādu sava tālāka atzara pešku/bandinieku dekorāciju uzlabošanai noziedot? :)

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    bebiekste > Aivars Krauklis 17.05.2011. 13.55

    JL jau no sākuma bija pašvaka kadru politika novados. Kaut gan “augšā” šiem arī problēmas izpeldējušas.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Aivars Krauklis > Aivars Krauklis 17.05.2011. 20.04

    Tēmekli – diez vai tik strauju sadūšosies. Jau iet vaļā dziesma par politisko pasūtījumu. JL dibināts kā TP otrais uzlējums, tāpēc neko citu gaidīt nav pamata. Ja lieta ievilksies, protams, upurēs neveiksminieku, bet pamati kādi bijuši, tādi paliks.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    vupats > Aivars Krauklis 17.05.2011. 12.33

    Atļaušos tomēr atgādināt, ka Ķipurs & Co paņemti pie dziesmas tieši par korupciju un tas IR KNAB kompetencē.

    Jā, Ķipurs IR JL loceklis, turklāt Jelgavas domes deputāts un Tautsaimniecības komitejas loceklis.

    Tie, kas daudzmaz pārzin situāciju Jelgavas pilsētas slimnīcā, par šādu lietas gaitu, nemaz nav izbrīnīti.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    lebronj2356 > Aivars Krauklis 17.05.2011. 16.02

    Kāda vairs no JL sirdsapziņas komanda – atlikums no vecas slavas kāras gaļas(blice, kas sagrāba varu nostumjot Repši) un manīgiem jauniem gurķiem(Jaunups&Olšteins)….? Uz papīra, protams smuki, bet dzīvē ! Labi vēl ka Valdis pielabo skatu, citādāk atsevišķi no PS vēl piecītim varētu nesanākt…

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

anrijs 17.05.2011. 18.30

Ķipuram ar JL ir mazs sakars, tāpat kā Rubulim, lai gan oficiāli no tās ievēlēti JD …..

Abi ir vienā “komandā” un veido JD “pozīciju”, kuras cilvēku pamats jau ilgus gadus ir no ZZS ….

Uz nākamājām vēlēšanām tie paši būs turpat, pat ja formāli jau no citas partijas ….

To var raksturot: nelieciet visas olas vienā kulītē …

+4
-1
Atbildēt

0

anrijs 17.05.2011. 18.30

Ķipuram ar JL ir mazs sakars, tāpat kā Rubulim, lai gan oficiāli no tās ievēlēti JD …..

Abi ir vienā “komandā” un veido JD “pozīciju”, kuras cilvēku pamats jau ilgus gadus ir no ZZS ….

Uz nākamājām vēlēšanām tie paši būs turpat, pat ja formāli jau no citas partijas ….

To var raksturot: nelieciet visas olas vienā kulītē …

+4
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu