Kumu nakts • IR.lv

Kumu nakts

28

20. maijā Tallinā notiks KUMU mākslas muzeja rīkotais KUMU NAKTS festivāls, kas šogad iekļauts 2011. gada Eiropas kultūras galvaspilsētas Tallinas piedāvātās kultūras programmas pasākumu sarakstā.

Festivāls sniegs iespēju baudīt 13 dažādu Eiropas valstu mākslinieku priekšnesumus, un tā ietvaros tiks atklāta digitālās mākslas izstāde “Gateways. Art and Networked Culture”. 

Viens no galvenajiem KUMU NAKTS viesmāksliniekiem būs Vācijas post-techno duets “Mouse on Mars”, kas pazīstami ar savu unikālu techno, dub un roka sintēzi. Duets, kas dzīvajos priekšnesumos parasti uzstājas trijatā, publiku iepazīstinās arī ar skaņdarbiem no sava jaunā albuma, kura iznākšana gaidāma šā gada otrajā pusē. Otrs festivāla galvenais viesmākslinieks ir britu dreampop electronica grupa “Seefeel”, kas pēc piecu gadu pārtraukuma šogad laidusi klajā mūzikas kritiķu atzinīgi novērtētu albumu.  

Pārējie izpildītāji, kas uzstāsies KUMU NAKTS pasākumā, ir Andrew Hung, viens no Bristoles noise dueta “Fuck Buttons” dalībniekiem; Krievijas elektroniskās ģitāras virtuozs Mujuice; Zviedrijas indie punk grupa “Thus:Owls”; experimental dance mūzikas zvaigzne “Illum Sphere” no Mančestras; igauņu multi-instrumentālists Multiphonic Rodent,  somu indie-pop mūzikas grupa “Eleanoora Rosenholm” un vācu producents un komponists Marsen Jules.  Savu vienīgo šī pavasara-vasaras dzīvo uzstāšanos Igaunijā sniegs arī šobrīd Londonā dzīvojošā un studējošā lo-fi-pop stila kultivētāja Maria Minerva. Programma tiks vēl papildināta. 

 

Pasākums notiks Igaunijas mākslas muzejā KUMU 20. maijā no plkst. 21:00. Mūzikas un mākslas draugi būs laipni gaidīti muzejā visas nakts garumā. Festivāla norisēm atvēlēts viss mākslas muzeja apakšējais stāvs un 5. stāva izstāžu zāle. Mūzikas programma notiks uz trim skatuvēm vienlaikus. Līdz piektajā stāvā izvietotajai izstādei varēs nokļūt ar iespaidīgo KUMU liftu, kurā darbosies “Tuborg Green Bar” bārs, bet muzeja iekšpagalmā apmeklētājus gaidīs mājīgs lounge , darbosies kafejnīca un bāri. 

 

Biļešu iegāde: www.piletilevi.ee un www.ticketpro.ee

 

Komentāri (28)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu