"Musiqq": Atslābstiet un izbaudiet! • IR.lv

“Musiqq”: Atslābstiet un izbaudiet!

23
"Musiqq" Diseldorfā. Zitas Kaminskas foto.
Ieva Alberte

Šovakar Latvijas pārstāvji “Musiqq” cīnīsies par iekļūšanu Eirovīzijas finālā

Emīls ēdīs tikai steiku un dzers ūdeni. To viņam ieteikusi operdzietāja Inese Galante, kura Diseldorfa apciemojusi Latvijas pārstāvjus Eirovīzijā – Emīlu Balceri un Maratu Ogļezņevu. Kad steiks būs apēsts, būs mēģinājums un piecu stundu nīkšana aizskatuvē, grimēšanas un ap pulksten 23.00 pēc Vācijas laika ar 17.kārtas numuru uzstāsies “Musiqq”. Lai taupītu spēkus šim vakaram, “Musiqq” pēdējās dienas uz ballēm nav gājuši. Piemēram, beļģu delegācija ierodas tikai uz mēģinājumiem un publicitātes pasākumos nepiedalās.

Laikraksts “Rheinische Post” raksta, ka Latvijas solistam ir nobriedusi balss, dziesmai – jauki ģitāras ritmi, taču kustības jau nu gan dziedātājiem esot švakas. Uz to Marats teic: “Neesam raduši uz skatuves spēlēt teātri un nedarīsim to. Būs dziesma, būs balsis.” Uguņošanas nebūšot, jo nevar atļauties. Tā maksa vismaz 1000 eiro. Tādas naudas LTV nav. Zita Kaminska, Latvijas delegācijas vadītāja stāsta, ka lielāko daļu izmaksu Diseldorfā sedz Ventspils pilsēta.

“Musiqq” būs tērpti melnā un ap kaklu liks sarkanus tauriņus. Ja nu tie saplīst – dublikātu nav. Drēbju otrā kārta gan ir. “Mūziķiem Eirovīzija ir tas pats, kas sportistiem olimpiāde. Cik mums ir to iespēju uzstāties liela publiskā pasākumā? Runāt, šarmēt?” Latvijas delegācijas vadītāja Zita Kaminska norāda, ka daudz darba ir uz vietas – jāmācās kā skatīties kamerā, kā paklanīties, ko pateikt atvadoties. “Musiqq” paši to novērtē un teic, ka jau tagad ieguvuši labu pieredzi, kontaktus.

“Mēs gribētu, lai rīt un parīt ir darbdienas,” Kaminska cer, ka “Musiqq” iekļūs finālā un nojauš, ka pretējā gadījumā Latvijā puiši tiks noķengāti līdzīgi kā pērn Aiša. “Tas tāpēc, ka esam izlutināti ar sasniegumiem iepriekš un gaidām tos.”

“Nav cepiena,” par iespējamo rezultātu saka Marats. Galvenais esot uz skatuves izdarīt visu iespējamo, tā, lai pašiem sirdsapziņa tīra. “Tā ir tikai mūzika. Ir, ir – nav, nav. Relax un enjoy*. Viss kārtībā!” Marats iesaka atslābt un Eirovīziju izbaudīt. “Na klar!”**

“Musiqq” otrajā pusfinālā startēs ar 17.kārtas numuru, pēc Latvijas laika 22.00, Vācijas – 21.00. Latvijai būs jākonkurē ar Nīderlandes, Bosnijas un Hercegovinas, Ukrainas, Kipras, Austrijas, Zviedrijas, Moldovas, Beļģijas, Slovākijas, Izraēlas, Maķedonijas, Dānijas, Baltkrievijas, Bulgārijas, Igaunijas, Rumānijas, Slovēnijas un Īrijas pārstāvjiem.

* – atslābinies un izbaudi
** – Nu skaidrs!

Komentāri (23)

dro 12.05.2011. 18.48

Ne varda par Strepa atstadinasanu no Eirovizijas komentesanas? IR, kas ar jums notiek?

+4
0
Atbildēt

0

Jānis Students 15.05.2011. 12.02

Puišiem maz pieredzes, nav menedžmenta, kas ar viņiem strādātu. Tērpi bija kā no lauku kultūras nama, redzot līdz sīkumam atstrādātos priekšnesumus (mūšjiem pat videoprojekcijas nekādas, vai tad nevarēja pienācīgi sagatavoties?), protams, mūsējie likās kā pašdarbnieki. Kaut gan – arī Azerbaidžānas dzīvajā priekšnesumā nekāda perfekcionisma nebija, ne stila, ne valodas, vien meldiņš labs. Tomēr Itālijas nonākšana 2. vietā leicina, ka nemaz tik stulbs tas vidējais balsotājs nav!

0
0
Atbildēt

0

ginta_ratniece 14.05.2011. 14.44

Kā par sportu, tā par mūziku cilvēkiem patīk daudz muldēt, bet tiem, kuri spēlē vai sporto zin to melno darbu, ko citi neredz. Puiši ir malači.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu