Prezidents izvairās no komentāriem par tikšanos ar Šleseru • IR.lv

Prezidents izvairās no komentāriem par tikšanos ar Šleseru

15
Foto: Raitis Plauks, F64

Zatlers Šlesera paziņojumus par amatpersonu noklausīšanos atstāj profesionāļu ziņā

Valsts prezidents Valdis Zatlers pirms Ģenerālprokuratūras atzinuma nevēlas plašāk komentēt deputāta Aināra Šlesera (PLL) paziņojumus saistībā ar amatpersonu noklausīšanos viesnīcās, vēsta aģentūra BNS.

Zatlers “Latvijas Radio” raidījumā “Krustpunktā” piektdien izvairīgi stāstīja par ceturtdien notikušo tikšanos ar Šleseru. Viņš vien apliecināja, ka politiķis prezidentam nav sniedzis nekādus konkrētus pierādījumus, taču viesnīcas īpašnieki, pēc Šlesera teiktā, varētu prokuratūrai iesniegt faktus. “Vispirms ir vajadzīgi kādi pierādījumi, fakti, kas tiek pārbaudīti, un tad var izdarīt kādu slēdzieni, un tas ir tiešais darbs Ģenerālprokuratūrai,” sacīja Zatlers.

Vienlaikus prezidents atzina, ka paziņojums ir nopietns un prasa ātras atbildes, tādēļ viņš lūdzis tos pārbaudīt ātri un profesionāli, lai nebūtu kādas aizdomu ēnas. Uz jautājumu, vai no šīs satikšanās bija kāds labums, Zatlers atbildēja: “Atstāsim šo jautājumu profesionāļiem, un, kad būs profesionālā atbilde, tad es arī to komentēšu.”

Jau vēstīts, ka Šlesers ceturtdienas rītā LNT raidījumā “900 sekundes” nāca klajā ar paziņojumu, ka Latvijas viesnīcās tiek noklausītas dažādas ārvalstu amatpersonas. Viena no viesnīcām, kur noteikti šāda noklausīšanās notiek, saskaņā ar Šlesera pausto ir patlaban “Radisson” tīklā ietilpstošā “Rīdzene”. Deputāts apgalvoja, ka noklausīšanās pēdējo gadu laikā regulāri notikusi gan 501.prezidenta klases numurā, gan vairākos citos luksusa klases numuros, kuros bieži apmetušās ārvalstu delegācijas, citu valstu prezidenti un premjeri. Noklausīšanās notiekot arī vairākās konferenču zālēs, tostarp zālē “Arkādijs”.

Šlesers uzsvēra, ka noklausīšanos veicot Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sadarbībā ar Satversmes aizsardzības biroju (SAB). “Primāri tas ir KNAB sadarbībā ar SAB,” minēja PLL līderis.

Ģenerālprokuratūrā saistībā ar Šlesera paziņojumu, ka Latvijas viesnīcās tiek noklausītas ārvalstu amatpersonas, jau ir sākta pārbaude. Arī Valsts prezidents Valdis Zatlers lūgs ģenerālprokuroru Ēriku Kalnmeieru sekot līdzi un veikt nepieciešamās darbības pēc izskanējušajiem paziņojumiem par ārvalstu amatpersonu noklausīšanos viesnīcās Rīgā.

Komentāri (15)

marčiks 06.05.2011. 14.56

Iespējams, stulbs jautājums, bet…

Kāds Valsts prezidentam ar to vispār sakars?

Ja Šleseram ir kādi pierādījumi, ka veikta nelikumīga noklausīšanās, tad ar tiem jāvēršas attiecīgajās tiesībsargājošajās iestādēs, konkrēti laikam taču Prokuratūrā. Kad manai paziņai savulaik trolejbusā no somas nospēra mobilo, tad mēs gājām uz tuvāko policijas iecirkni, nevis pieteikties vizītē pie VVF.

Sabiedrības informēšana par šo “satraucošo” faktu nu vēl tā, lai gan stipri atgādina Kalvīša valdīšanas laika paziņojumu par kaut kādu noziedznieku bandu, kuras identitāte, šķiet, tā arī netika noskaidrota, ar zināmām aizdomām, ka runa bija par pašu Kalvīša valdību.

+13
0
Atbildēt

2

    Līga Lētiņa > marčiks 06.05.2011. 22.02

    protams , ka stulbs jautājums. Prezidents vada NDP, un jautājums droši vien ierakstāms tās kompetencē.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    juris > marčiks 06.05.2011. 18.12

    Nesen tvnetā bija raksts, ka wikileaks nopludinātajās telegrammās ASV vēstniecība pauž aizdomas, ka tas grupējums ir izdomāts, lai novērstu sabiedrības uzmanību no svarīgākām lietām.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

liene.dz 06.05.2011. 15.21

>>> Zatlers Šlesera paziņojumus par amatpersonu noklausīšanos atstāj profesionāļu ziņā
Profesionālu psihiatru ziņā? :))

+8
0
Atbildēt

1

kristaps_drone 06.05.2011. 14.18

Nu Šleseram taču jāveic kādas kustības laiku pa laikam, jo savādāk par viņu aizmirsīs ne tikai tauta, bet pat viņa šofera dēli un tautas stulbākā daļa, kas par viņu balsoja.

+6
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu