Latvijas hokeja izlase pēcspēles metienos zaudē Dānijai • IR.lv

Latvijas hokeja izlase pēcspēles metienos zaudē Dānijai

21
Izlases uzbrucējs Aleksandrs Ņiživijs (L) ar dāņu hokejistiem. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Izlases treneris Znaroks uzskata, ka komandai pietrūcis veiksmes

Latvijas hokeja izlase trešdien Bratislavā ar 2:3 pēcspēles metienos zaudēja Dānijai pasaules čempionātā (PČ) un spēlēs par vietas saglabāšanu elites divīzijā, vēsta aģentūra BNS.

Pēc neizšķirta 2:2 pēc papildlaika neviena komanda nespēja gūt vārtus pirmajās trīs pēcspēles metienu sērijās, Aleksandrs Ņiživijs arī ceturtajā, bet Mads Kristensens pārspēja Edgaru Masaļski. Līdz ar to Dānija iekļuva kvalifikācijas kārtā.

Latvija spēlēs par palikšanu elitē pirmo reizi kopš 2007. gada un nekādi nevar būt augstāk par 13.vietu, ja izrādīsies labākā no šī četrinieka. Latvijas Hokeja federācijas valde bija izvirzījusi uzdevumu komandai iekļūt divpadsmitniekā.

Vārtus Latvijas izlases labā guva Mārtiņš Cipulis, Jēkabs Rēdlihs, kuram tie bija pirmie vārti valstsvienībā. Masaļskis vārtos atvairīja 26 metienus, bet Latvijas hokejisti uz dāņu vārtiem izpildīja 39 metienus. Par labākajiem spēlētājiem savās komandās tika atzīti Ģirts Ankipāns un Mads Kristensens.

Atpalicēju turnīrā Latvija ceturtdien pulksten 17.15 spēlēs ar Slovēniju, bet pēc tam no Bratislavas pārbrauks uz Košici, lai aizvadītu pēdējās divas spēles sestdien pulksten 13.15 ar Baltkrieviju un svētdien pulksten 21.15 ar Austriju.

Izlase spēlē pret Dāniju zaudēja, jo komandai pietrūka veiksmes, uzskata valstsvienības galvenais treneris Oļegs Znaroks. Pēcspēles preses konferencē Znaroks vairākkārt atkārtoja, ka Latvijas divus periodus bijusi labāka nekā pretinieki, taču tāds reiz esot sports, kad ne vienmēr uzvar labākais.

“Iekļuvām loterijā[pēcspēles metienos], kurā veiksme nebija mūsu pusē. Spēlējām labāk, taču tagad par to nav vērts runāt. Vajadzēja kādu no momentiem izmantot un viss būtu kārtībā. Viņi[dāņi] trešajā periodā izdarīja vienu metienu pa mūsu vārtiem. Tagad sāksies runas – būtu paņēmuši divus punktus pret somiem, ja būtu izdarījuši to.. Tāds ir sports,” uzsvēra Znaroks, kurš uzskata, ka komanda spēlējusi labi. “Mazliet pietrūka,” viņš piebilda.

Latvijai neesot izdevies pirmais periods, spēlētāji par daudz nervozējuši. “Šis mačs bija izšķirošais, tāpēc sākumā bija pārāk liels uztraukums. Pēc tam mēs viņus apspēlējām. Komandai šī neveiksme ir trieciens. Psiholoģiski pacelt viņus nākošajām spēlēm būs grūti, puiši pārdzīvo, ir ar nolaistām galvām, taču mēs centīsimies,” Latvijas izlases nākošais uzdevums būs vietas saglabāšana elites divīzijā, kas nozīmē, ka četru komandu miniturnīrā būs jātiek labāko divniekā.

Izlases kapteinis Herberts Vasiļjevs uzskata, ka pret Dāniju līdzīgā stilā kā trešdien spēlējot desmit reizes, Latvijas izlase izcīnītu astoņas uzvaras, taču šoreiz pietrūkuši laimes vārti. Uzbrukumu noslēgumā pietrūcis koncentrēšanās, taču lielisku spēli aizvadījis arī pretinieku vārtsargs Frederiks Andersens.

Uzbrucējs Miķelis Rēdlihs bija viens no tiem, kurš pamatlaika beigās varēja izšķirt spēles likteni, taču viņam tāpat kā komandas biedriem izšķirošo ripu iemest neizdevās. “Dāņi bija ņemami, taču mums līdz galam kaut kas pietrūka. It kā visi cīnījāmies, spēlējām, beigās bija momenti, kas bija jārealizē.. Neiemetām diemžēl, bet “bullīšos” zaudējām. Žēl, ka “bullīši” nesanāca gan aizvakar, gan šodien,” sarūgtināts bija jaunākais no brāļiem Rēdlihiem.

Tas, ka jau otrajā minūtē tika zaudēti vārti, komandu no sliedēm nav izsitis, jo cīņas gaitā Latvijas izlase divas reizes atspēlējās. “Uzbrukām daudz, bija daudz momenti, neguvām vārtus diemžēl. Nezinu, vai pietrūka veiksme, viegli tā teikt, bet kaut kas nebija līdz galam,” aktīvajam uzbrucējam nebija izskaidrojuma zaudējumam.

Pieredzējušākais izlases spēlētājs Aleksandrs Ņiživijs, kurš pēcspēles metienos divas reizes nerealizēja savu izgājienu, pēc cīņas godprātīgi atzina, ka īsti labi šajā čempionātā nejūtas, jo par sevi liek manīt izlaistais treniņu laiks. Ņiživijs atzina, ka pietrūcis arī pacietības visu izdarīt līdz galam. “Pats īsti nejūtos savā ādā, jo pārāk daudz izlaidu treniņprocesā. Pietrūkst īstās izjūtas. Bija iespējas visu izdarīt kā vajag, bet kaut kā tomēr pietrūka,” par bullīšiem atzīst Ņiživijs, kurš treniņprocesā kādu brīdi izlaida dēļ nelaimes ģimenē.

Spēle bijusi tāda, kad viena ripa izšķirtu uzvarētāju jau pamatlaikā. “Ko darīt, vajadzēja mums iemest no spēles, jo bija brīnišķīgi momenti,” uzskata uzbrucējs. Latvijas izlases hokejisti zaudējumā var vainot tikai sevi, tomēr Ņiživijs uzskata, ka dāņi bijuši nedaudz “svaigāki”. “Dāņi kaut kā “svaigāk” izskatījās. Nezinu, varbūt par daudz iztērējām morālos un fiziskos spēkus pirmajās divās spēlēs. Nebija tās pārliecības, kā pret somiem. Sākām ne tajos ātrumos kādos vajadzēja,” viņš piebilda.

Jāpiebilst, ka piecos gados Znaroka vadībā Latvijas izlase jau ceturto pasaules čempionātu no pieciem nav izpildījusi Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valdes izvirzīto uzdevumu konkrētas vietas iegūšanā. Tas izdevās tikai 2009.gadā Šveicē, kad tas bija desmitā vieta, bet ar iekļūšanu ceturtdaļfinālā iegūta tika septītā vieta.

Komentāri (21)

ktk 05.05.2011. 05.43

Janis, 05.05.2011 01:54
Znarokam neko neparmetu, vins lika puisiem cinities lidz galam ar katru pretinieku, neskatoties, kas vins ir.>>>>>
Jaani, par to jau arii ir runa, ka komandai un trenerim ir UZDEVUMS katraa turniiraa. Lai uzdevumu izpildiitu, jaabuut trenerim ar strateegjiju. un jaaspeelee pragmatiski. Un strateegjijas truukums bija redzams, un ne pirmo gadu. Un juus neko nepaarmetar Znarokam??????? Lasiiju dazhus komeentus kuros bija apgalvots ka shaada pieeja hokejam buutu garlaiciiga un nepatiktu hokeja faniem. Man gan nebuutu garlaiciigi, ja Latvijas izlasei buutu strateegjisks plaans chempionaatam, un ja vinju treneetu taada personiiba kaa savulaik Kurre, un nevis nodzeeries bomzis kaa tagad. Man nebuutu garlaiciigi ja pret chehiem un somiem tiktu iespeeleets sastaavs, iipashi jaunie, ja muusu zeeni mieriigi uzvareetu Daaniju, un tad vareetu visus speekus uzbliezt vienai speelei – ar Krieviju. Ar taadu psihologjisko fonu (godam izpildiits chempionaata strateegjiskais uzdevums) mobilizeeties shai speelei buutu viegli. Taa buutu tieshaam interesanta un laba speelle.
P.S. Un luudzu nerunaasim ka:
1) peec kaujas visi gudri – paskatieties atpakalj dazhas dienas komentos – vairaaki komentatori sho variantu paredzeeja.
2) ar (ne)paveikshanos tam nnav nekaada sakara. Visu triis speelju rezultaati bija likumsakariigi.

+7
-4
Atbildēt

0

Dmitry 05.05.2011. 14.08

Es varu saderēt, ja mūsējie būtu iesituši to vienu pēdējo ripu, ko paveica dānija, šie komentāri būtu daudz pozitīvāki, kaut ari spēle būtu palikusi tā pati. soda metienos klāt nāk ari veiksme.

+2
0
Atbildēt

0

dro 05.05.2011. 13.07

KHL pietrūkst ātruma, to īpaši var pamanīt, vērojot TV NHL spēles.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu