Urbanovičs skeptisks par SC nonākšanu pie varas 10.Saeimā • IR.lv

Urbanovičs skeptisks par SC nonākšanu pie varas 10.Saeimā

11
Jānis Urbanovičs. Foto: Mārtiņš Zilgalvis, F64

Varbūt neliela “Biškeka” būtu labāka par masveida aizbraukšanu, pieļauj politiķis

Latvijā nav plašu sociālo nemieru, jo iespējamie protestētāji jau ir aizbraukuši uz ārzemēm, intervijā aģentūrai LETA atzinis Saeimas apvienības “Saskaņas centrs” (SC) frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs. Viņš uzsver – ja SC nonāktu pie varas, tad ļoti daudz kas tiktu darīts citādi, tomēr ir skeptisks par šādu iespēju šīs Saeimas laikā.

 

Urbanovičs norāda, ka viņa iepriekšējie izteikumi par Latvijā iespējamo “Biškeku” (Kirgizstānas galvaspilsētu, kurā notika plaši nemieri) nav bijuši domāti kā draudi, bet bijis viņa brīdinājums, ka vara nedrīkst ignorēt sabiedrības viedokli, jo tad ir iespējami sociālie sprādzieni, kāds bija Biškekā. “Latvijas Biškeka aizbrauca uz Dublinu, tūlīt aizbrauks uz Berlīni. Mazās un lielās plūsmās aizbrauc, un no tā vēl ir jautājums, vai kopīga īsa “Biškeka” Latvijā nebūtu labāka nekā gara straume prom uz Dublinu, Edinburgu, Londonu, Vīni un Berlīni,” pauž politiķis.

 

Urbanovičs pauda skepsi, ka aizplūstošā iedzīvotāju straume varētu apstāties, jo nekas par to neliecinot. Latvijā palikšot vien tie, kas būs apmierināti ar esošo stāvokli, pārāk slinki, lai brauktu, vai samierinājušies ar neizbēgamo.

 

Runājot par to, kas notiks ar Latviju, ja pēc masveida aizbraukšanas te paliks tikai pensionāri, politiķis atzina, ka tas esot ļoti skumjš jautājums un viņam neesot optimistiskas atbildes. Taču, ja SC nonāktu pie varas, tad ļoti daudz kas tiktu darīts citādi. Viņš gad atzīst, ka SC šīs Saeimas laikā ir maz izredžu nokļūt pie varas un piedalīties valdības veidošanā.

 

Pēc viņa domām, Saeimā tuvākajā laikā nekas nemainīsies, tāpēc nevajadzētu nodarboties ar zīlēšanu par iespējām izveidot jaunu valdību. “Valdošā koalīcija ir stipra ar Aivara [Ventspils mēra Aivara Lemberga] un [premjera] Valda [Dombrovska] draudzību un sadarbību. Kaut kādas iekšējās nesaskaņas, domstarpības vai savstarpējā biedriskā kritika ir mazsvarīga,” skaidroja politiķis.

 

Urbanovičs skaidroja, ka SC neveicās ar iekļaušanos valdībā, jo Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) un “Vienotība” ļoti ātri pieņēmušas sadarbības modeli un ļoti ātri vienojušās. Viņš atzina, ka pie pašreizējās situācijas “arī mēs neesam bez vainas”. “Es nevaru ietekmēt citas partijas, bet redzu savas un mūsu kļūdas, kuras mēs centīsimies neatkārtot,” teica Urbanovičs.

 

Politiķis pauda uzskatu, ka pie varas esošo plānos trūkstot Latvijas. “Joprojām viņi strādā kā kreditoru aģenti, pilda visus norādījumus, maz piedomājot par to, kādi likteņi tiek sagatavoti Latvijas ļaudīm,” norādīja deputāts. SC līderis uzskata, ka cilvēki labprāt ietu uz upuri, ja viņi zinātu, ka nav pēdējie un vienīgie zaglīgas vai nespējīgas varas sponsori. “Cilvēki negrib būt šādas varas sponsori. Viņi brauc prom,” uzsvēra Urbanovičs.

 

“Latvijas ļaudis nav nedz muļķi, nedz arī sliņķi Viņi ļoti labi saprastu, ja varas pārstāvji skaidri un gaiši izstāstītu notiekošā būtību. Pieļauju, ka tad viņi izietu uz ielām un sacītu: “Valdi, abi Valdi, Zatler un Dombrovski! Konsolidējiet mūs ātrāk, nevajag mums te asti kā tam sunim! Konsolidējiet beidzot, un sākam celties uz augšu!” klāstīja Urbanovičs.

Komentāri (11)

ievuliitis 29.04.2011. 09.04

Neveikla taisnošanās, cerībā ka cilvēkiem ir īsa atmiņa – nacionāliem grautiņiem, kas notika Kirgīzijā, nevar piedēvēt sociālas neapmierinātības apzīmējumu. Biškekā un citās pilsētās kirgīzu bandas sita, slepkavoja, dedzināja Kirgīzijā dzīvojošo uzbeku mājas. Uz tādām darbībām arī, acīmredzot, aicināja pirms vēlēšanām Urbanovichs savu elektorātu.

+12
0
Atbildēt

0

buchamona 29.04.2011. 09.07

….ja SC nonāktu pie varas, tad ļoti daudz kas tiktu darīts citādi….+++ konkrēti, kas tiktu darīts? :)

“Valdi, abi Valdi, Zatler un Dombrovski! Konsolidējiet mūs ātrāk, nevajag mums te asti kā tam sunim! Konsolidējiet beidzot, un sākam celties uz augšu!” klāstīja Urbanovičs. +++ tad, kādēļ SC nepalīdz Vilkam pārraut ZZS novilktās sarkanās līnijas? Kur problēma?

Kāpēc Urbis ne ar vārdu nepiemin tik veiksmīgo abpusējo SC un ZZS sadarbību, kur šobrīd jau notiek?

Bet nešaubos, ka arī pēc šīs Urbja demogoģijas straumes, no publikas puses atskanēs saucieni pēc SC iekļaušanu koalīcijā :)

+12
0
Atbildēt

0

putekliic 29.04.2011. 09.41

Izskatās, ka Urbanovičam tomēr ir izdevies atgūties no negaidītā “zāģa” vēlēšanās. Domāju, ka par procentiem 90% viņš bija pārliecināts, ka “būs vara”. Bet, kad tas nenotika tad visās intervijās no viņa gāzās tāds sarkasms, aizsvainojumms un žults, ka maz nelikās. Un atgūties viņam ir palīdzējusi pēdējos mēnešos gūtā pārliecība, ka SC vēl šajā Saeimā būs valdībā. Tagad tā ir tikai kārtējā miglas pūsšana acīs.

+4
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu