LPP/LC turpinās vadīt Šlesers • IR.lv

LPP/LC turpinās vadīt Šlesers

21
Foto: Lita Krone, LETA

Apšauba apvienības PLL nākotni

Partijas LPP/LC kongresā sestdien Mazajā ģildē par partijas vadītāju ievēlēts Saeimas deputāts Ainārs Šlesers, vēstī LETA.

Šodien viņa kandidatūru partijas priekšsēdētāja amatam atklātā balsojumā atbalstīja praktiski visi LPP/LC kongresa delegāti, lai gan viņš bija vienīgais kandidāts uz partijas priekšsēdētāja amatu, kuru biju izvirzījušas aptuveni 80% partijas reģionālo nodaļu.

Uzrunājot kongresa delegātus Šlesers uzvēra, ka LPP/LC ģenerālsekretāra amatā vēlas redzēt Saeimas deputātu Andri Bērziņu, kurš būs atbildīgs par partijas gatavošanos nākamajām pašvaldību vēlēšanām.

Pēc ievēlēšanas Šlesers savu uzrunu noslēdza ar aicinājumu arī pēc nākamajām pašvaldību vēlēšanām LPP/LC saglabāt varu pilsētās, kuras tā vada patlaban, kā arī pārņemt varu vairākās citās pašvaldībās un arī pēc tam valstī kopumā.

LPP/LC kongresā tika runāt arī par apvienības “Par labu Latviju” (PLL) pieticīgo startu 10.Saeimas vēlēšanās, kurās LPP/LC startēja kopā ar Tautas partiju (TP) un vairākām reģionālajām partijām.

Ilmārs Vecvanags pauda viedokli, ka TP bija neveiksmīgi izvēlēts partneris, jo vēlētājiem “oranžo atrašanās pie varas bija tā “pieriebusies”, ka viņi nevēlējās PLL redzēt parlamentā.”

Kongresā vairākkārt tika uzsvērts, ka PLL kā vienotam politiskajam spēkam nav nākotnes.

Vairāki delegāti pauda satraukumu, ka LPP/LC reitings patlaban ir tikai 0,8 procentpunkti, taču vienīgi Eiroparlamenta deputāts Ivars Godmanis mierināja partijas biedrus, ka “reitingi bieži vien ir mehāniski veidoti, savukārt politologi, kas skeptiski izsakās par LPP/LC nākotni esot “slēgti citu partiju biedri”.”

LPP/LC rindās patlaban ir 3625 biedri, uz LPP/LC 6.kongresu bija izvirzīti 314 delegāti no kuriem kongresa darbā piedalījās 272 delegāti.

 

Komentāri (21)

gundega_heiberga 16.04.2011. 15.49

Būtu interesanti, ja kāds atklātu kur slēptas LPP/LC potences.

+8
0
Atbildēt

0

raimonds_bossltd 16.04.2011. 17.43

“Ilmārs Vecvanags pauda viedokli, ka TP bija neveiksmīgi izvēlēts partneris”
—————-
Nu gan lej. Līdz šim krievijas FSB Latvijas nodaļas spečuki vēl nekad nebija kļūdījušies metodēs, bīdot Šleseru politikā. Variants ar alkatīgo un godkārīgo Paulu, kuru tā draugi čekisti palūdza iet par lokomotīvi jaunam projektam “Jaunā partija” vainagojās panākumiem. Kad Šleseram nākošajās vēlēšanās draudēja nonākšana vēstures mēslainā, čeka no saviem skapjiem izvilka melnsvārčus, nokratīja naftalīnu un notika metamorforze, JP pārtapa Pirmajā(mācītāju). Apvienošanās ar LC kā arī PLL izveidošana lāva tam atkal kā sūdam palikt virs ūdens.
Nākošā Saeimā viņš būs SC līdzpriekšsēdētājs. TP, palienot zem Šlesera segas, ir zaudējusi savu latviešu vēlētāju un ir norakstāma.

+9
-1
Atbildēt

7

kkristaps 17.04.2011. 07.25

Šleseris jau ir aizvadījies līdz nepilna 1 % atbalstam. Suns jau pārkāpts, atlicis pārkāpt asti – aizvadīt līdz 0 %.

+7
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu