LTV prinča Viljama kāzas pārraidīs augstā reitinga dēļ • IR.lv

LTV prinča Viljama kāzas pārraidīs augstā reitinga dēļ

24
Britu princis Viljams (L) ar līgavu Keitu Midltoni (K). Avots: EPA/LETA

Laulību ceremoniju translēt izlemts, jo daudzi skatījās Polijas prezidenta Kačinska bēres

Latvijas Televīzija (LTV) 29.aprīlī tiešraidē pārraidīs prinča Viljama un lēdijas Keitas Midltones kāzas, jo prognozē šim pasākumam ļoti lielu skatītāju skaitu, aģentūrai BNS tiešraidi pamatoja LTV1 kultūras, izklaides un bērnu raidījumu satura redaktore Daina Markova.

Markova atsaucās uz pirms gada tiešraidē pārraidītajām Polijas prezidenta Leha Kačiņska bērēm, kurš gāja bojā aviokatastrofā. Atvadīšanās ceremonijas tiešraidi no Krakovas noskatījās rekordiels cilvēku skaits, un LTV tajā brīdī esot bijis visvairāk skatītais kanāls Latvijā.

Uz prinča Viljama kāzām signālu piedāvās Eiropas Raidorganizāciju savienība (“European Broadcasting Union”, EBU), tādēļ Latvijai par tiešraidi nebūs jāmaksā. Vienīgās izmaksas būs samaksa komentētājiem Rīgā. Pagaidām gan vēl nav izlemts, kurš ceremoniju komentēs no LTV studijas.

Kāzu ceremonijas tiešraide notiks no pulksten 10 līdz 15.30 pēc Latvijas laika, taču LTV vēl nav izšķīrusies, vai kāzu ceremoniju pārraidīt visu šo laiku. Vēl tiekot gaidīta sīkāka informācija par saturu.

Televīzijā neuzskata, ka britu kroņprinča kāzu pārraidīšana būtu dzeltenās preses notikums, jo tā ir viena no Lielbritānijas kultūras sastāvdaļām, uzsvēra Markova. Viņa norādīja, ka skatītājiem Latvijā noteikti būtu jāredz kāzu dievkalpojums Vestminsteras Abatijā, kā arī jaunā pāra kāzu ceļš uz Bekingemas pili un Anglijas karalienes Elizabetes II pieņemšana par godu kāzām.

“Kad esam Londonā, viena no vietām, ko apmeklējam, ir Vestminsteras abatija – jebkurš zina, kas tā ir britu vēsturē. Londonā apmeklējam Bekingemas pili. Karaliskā ģimene ir Lielbritānijas kultūras sastāvdaļa,” teica Markova.

Jāpiebilst, ka arī Lietuvas un Igaunijas sabiedriskās televīzijas aģentūrai BNS apstiprinājušas, ka pārraidīs prinča Viljama kāzas.

LTV izmanto EBU piedāvājumu arī Lieldienās un Ziemassvētkos, kad ir tiešraides no Vatikāna, kā arī Eirovīzijas laikā.

Komentāri (24)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu