Hokeja izlase pārbaudes spēlēm sāks gatavoties 24.martā • IR.lv

Hokeja izlase pārbaudes spēlēm sāks gatavoties 24.martā

5

Rīgas “Dinamo” sportisti komandai pievienosies pēc īsas atpūtas

Latvijas hokeja izlases kandidāti kopā varētu pulcēties 24. martā, kad sāktu gatavoties divām pirmajām pārbaudes spēlēm ar Zviedriju un aprīļa beigās gaidāmajam pasaules čempionātam, tā aģentūrai BNS piektdien pastāstīja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans.

Izlases pamatsastāva spēlētājiem no Rīgas “Dinamo” jādod laiks atpūtai, jo tikai trešdien viņiem beidzās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezona. Tāpēc pirmajos treniņos uz ledus, kā arī 30. martā un 1. aprīlī plānotajās pārbaudes spēlēs Zviedrijā nebūs visi izlases pamatspēki, prognozēja Lipmans. “Izlase sāks trenēties 24.martā. Sākumā bez pamatspēkiem, lai viņi labāk atpūšas,” sacīja Lipmans.

LHF vadītājs arī apstiprināja informāciju, ka Rīgas “Dinamo” kapteinis Sandis Ozoliņš, visticamāk, kļūs par izlases ģenerālmenedžeri. “Vēl notiek pārrunas, taču domāju, ka tās atrisināsies pozitīvi un Sandis piekritīs kļūt par ģenerālmenedžeri. Viņa pieredze, attieksme un autoritāte citu hokejistu acīs izlasei būs ļoti noderīga,” pārliecināts ir Lipmans.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase pirms pasaules čempionāta aizvadīs astoņas pārbaudes spēles. Bez divām cīņām Zviedrijā notiks arī pa divām spēlēm pret Somiju (7. un 8. aprīlī Rīgā), pret Austriju (13. un 14. aprīlī Insbrukā) un pret Norvēģiju (25. un 26. aprīlī Rīgā).

Pasaules čempionātā Bratislavā Latvijas izlase grupu cīņās spēlēs pret Čehiju (30. aprīlī), Somiju (2. maijā) un Dāniju (4. maijā).

 

Komentāri (5)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu