Kas notiek vācu kriminālliteratūrā • IR.lv

Kas notiek vācu kriminālliteratūrā

24

Trešdien, 2011. gada 9. martā, plkst. 18:30 Gētes institūtā Rīgā viesosies kriminālliteratūras eksperts Tobiass Goliss.

Tobiass Goliss sniegs pārskatu par vācu valodā sarakstītās kriminālliteratūras attīstības tendencēm un nozīmi literatūras un grāmatu tirgū.

Notiks arī saruna ar kriminālromānu rakstnieku Janu Kostinu Vāgneru, kurš lasīs fragmentus no saviem darbiem un atskaņos paša komponētos klaviermūzikas skaņdarbus.

Pasākums tiks sinhroni tulkots latviešu valodā.

Vēl pirms neilga laika kriminālromāns tika nevērīgi norakstīts kā triviālliteratūra. Šobrīd šis žanrs piedzīvo īstu bumu, jo īpaši vācvalodīgajā telpā.

Pamatojoties uz paša veidoto izlasi Gētes institūtā Rīgā aplūkojamai grāmatu izstādei "Lietu izmeklē literatūra", kas iepazīstina ar sešpadsmit Vācijas un Austrijas labākajiem un oriģinālākajiem mūsdienu kriminālliteratūras autoriem, Tobiass Goliss runās par aktuālajām detektīvu subkultūras īpatnībām, kā arī par autoriem, kuri pēdējās desmitgadēs ietekmējuši vācu valodā sarakstīto.

Jans Kostins Vāgners dzimis 1972. gadā. Kā brīvais rakstnieks un mūziķis dzīvo netālu no Frankfurtes un Somijā, savas sievas dzimtenē.

Rakstnieka romāni ir vairākkārt abpalvoti un tulkoti 14 valodās. Lasītāju un kritiķu sirdis J. K. Vāgners iekaroja ar jaunā somu policista Kimmo Joenta tēlu.

 

Komentāri (24)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu