Šovakar "Laibach" koncerts • IR.lv

Šovakar "Laibach" koncerts

22

Šovakar Latvijas Universitātes Lielajā aulā notiks slovēņu grupas "Laibach"  30 gadu jubilejas tūres koncerts.

 

Slovēņu grupas "Laibach" koncerts Rīgā būs vienīgais grupas koncerts Baltijas valstīs jubilejas tūres laikā, aģentūru LETA informēja koncerta rīkotāji. Koncerts sāksies plkst. 18.00.

"Laibach" ir slovēņu avangarda mūzikas grupa, īpaši asociēta ar industriālās un neoklasiskās mūzikas stiliem. Tā tika izveidota 1980.gada 1.jūnijā Trbovljē, Slovēnijā, tajā laikā vēl Dienvidslāvijā, un kopš tā laika kļuvusi par vienu no spilgtākajām žanra pārstāvēm un daudzu citu populāru mūziķu iedvesmas avotu.

Grupas nosaukums "Laibach" ir cēlies no Slovēnijas galvaspilsētas Ļubļanas nosaukuma vācu valodā.

Rīgā "Laibach" viesosies pirmo reizi. Jubilejas koncerttūres koncertos grupa spēlēs savu pirmo albumu un vecāko, jau par klasiku kļuvušo dziesmu "Država", "Brat moj", "Mi kujemo bodočnost", "Krvava gruda – plodna zemlja" modernākas versijas, kas iekļautas arī gaidāmajā "Laibach" dubultalbumā "Laibach revisited".

 

Komentāri (22)

Silvija Adijāne 17.02.2011. 20.48

Jums būtu vairāk jāpainteresējas par NSK kustību, Laibach rašanos, Tito varu Dienvidslāvijā, laibach manifestiem, utt. Absurdi viņiem piešūt totalitārismu, ja faktiski viņi par to ņirgājas, manipulējot ar vizuālo formu, kā arī citu grupu tulkotiem vārdiem vācu valodā (piemēram, Queen, utt). Vācu telpā tā varbūt tiek uzskatīta par neonacistisku dažas aprindās: vienās, kas ir pamuļķi, jo ir neonacisti, bet citās, kas spētu saskatīt nacismu arī auseklītī.

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu