Sinfonietta ar "Rietumeiropas klasikas pērlēm" • IR.lv

Sinfonietta ar "Rietumeiropas klasikas pērlēm"

39

Šovakar Rīgā, koncertzālē "Lielā Ģilde", ar koncertu "Rietumeiropas klasikas pērles" uzstāsies kamerorķestris "Sinfonietta Rīga", ziņoja aģentūra LETA.

Koncertā kopā ar kamerorķestri muzicēs viena no pasaules maigākajām soprānbalsīm Olga Pasičņika un izcilais poļu diriģents Zbigņevs Graca.

Pasičņikas izpildījumā būs dzirdama romantiķa Fēliksa Mendelszona "Ceturtās simfonijas", Džoakīno Rosīni operas "Seviljas bārddzinis" tēmas, Volfganga Amadeja Mocarta virtuozā motete "Exsultatem, iubilate", kā arī ārijas no operām "Seviljas bārddzinis", "Figaro kāzas" un ''Dons Žuans". Koncertā skanēs arī slavenā ārija "Rejoice" no Georga Frīdriha Hendeļa oratorijas "Mesija".

Orķestri "Sinfonietta Rīga" šajā koncertā diriģēs Graca. Viņa lasījumā būs iespēja novērtēt Mocarta jaunības gadu simfoniju "Do mažorā KV 128" un Mendelszona skaisto un intensīvo "Ceturto simfoniju", ko sauc arī par "Itāļu simfoniju". Koncerta ievadā Graca diriģēs sprigano uvertīru Rosīni operai "Seviljas bārddzinis".

Koncerts sāksies plkst.19.30.

Biļetes uz koncertu var iegādāties "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās. Biļešu cena ir no pieciem līdz 20 latiem.

 

Komentāri (39)

rinķī apkārt 23.06.2015. 10.30

Pareizi, šobrīd, kad iekšpolitiskā situācija vēlētājam daudz maz ir kļuvusi saprotama, jāsāk jauna putra vārīt. Jāmaina vēlēšanu kārtība, jādod iespēja Kremlim un Lembergam pa tiešo finansēt savas partijas. :) Tā tikai uz priekšu….:)

+5
-2
Atbildēt

0

Absints 26.06.2015. 10.52

Latvija ar saviem 2 miljoniem iedzīvotāju ir tik pat liela kā Londonas priekšpilsēta Soho. kurai nav ne sava parlamenta ne valsts pārvaldes… Nu ļoti dārgs mums tas prieks sanāk.

Pēdejā laikā Latvijā pieņemtie lēmumi ir neizpildāmi, – puritāniski pariezi, ar “pareizu” domu apakšā, bet tādi, kuru izpildi valsts nodrošināt nespēj, un tie rezultātā dod pretēju efektu. Citiem vārdiem sakot – tautas kalpi un ierēdņi strādā ļoti neprofesionāli. Uzplaukst korupcija, negodīgums ir kļuvusi par normu, ko neviens pat neapspriež (deputātu melošana , ievēlot Vējoni). Latvija nav spējīga noorganizēt lielus pasākumus (izstāde Itālijā, vilcienu iepirkums…) Tāpēc Latvijai virkne funkciju būtu jādeleģē pa tiešo Briselei – būtu gudrāk, godīgāk, ātrāk un lētāk…

Pastalās jau pastaigājām, vai nebūtu laiks nopirkt kurpes?

+2
-2
Atbildēt

2

dzeris49 22.06.2015. 19.18

Latvijā partiju sistēma tik tālu sevi diskreditējusi, ka, izskatās, mums vispār būtu labākaka mažoritarā vai jauktā sistēma.

+1
-1
Atbildēt

6

    edge_indran > dzeris49 23.06.2015. 15.41

    ———-

    “Atzīmējot 4.maija akta divdesmitgadi, Dainis Īvāns teica: tūlīt pēc neatkarības atgūšanas Latvijā nostiprinājās ultraliberāla ideoloģija un limitēta šaura personu loka pārvaldīta demokrātija.” http://www.lvportals.lv/print.php?id=270851

    ==============================================================================

    Par ko cīnījās – uz tā arī uzrāvās!

    4.maija vēlēšanu sistēmu veidoja tādi speciālisti kā E.Levits, tāpēc “maz-intelektuālie” nekādas izmaiņas veikt nespēj. Ar levitiešiem tikai ar viņu pašu metodēm var tikt galā – tāpēc jāpilnveido “uzmešanas” māksla, jo 1934.g. 15.maijā paveikto jau atkārtot neizdosies….

    https://www.youtube.com/watch?v=-5afJZIQvrY

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    rinķī apkārt > dzeris49 23.06.2015. 10.32

    Kādā veidā vēlēšanu sistēm sevi Latvijā ir diskreditējusi? Konkrētāk vari paskaidrot? Zatlers pats sevi izčakarēja un savu partiju, nevis vēlēšanu sistēma viņa bankrotā pie vainas.

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    uldis-v > dzeris49 25.06.2015. 18.50

    Vēsturnieks Edgars Andersons raksta:”Nav ticami Feliksa Cielēna, Bruno Kalniņa un Ādolfa Klīves norādījumi ,ka Ulmanis savu apvērsumu nodrošinājis ar sūtņa Dr.Bīlmaņa palīdzību griežoties tieši pie Staļina un padomju valdības pēc padomju labvēlības apvērsumam,solot jaunā režīma naidīgu nostāju pret Hitlera Vāciju un pērkoņkrustiešiem.

    Gluži vienkārši-Zemnieku savienības diktatūra Padomju Savienībai šķita mazāk bīstama nekā pērkoņkrustiešu vai nacionālsociālistu diktatūra.”

    Var jau neticēt sociāldemokrātiem,bet Zemnieku savienības politiķim Ādolfam Klīvem jātic vien būs.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    edge_indran > dzeris49 26.06.2015. 13.08

    ——–uldis-v:”(..)

    Var jau neticēt sociāldemokrātiem,bet Zemnieku savienības politiķim Ādolfam Klīvem jātic vien būs.”

    ==============================================================================

    Ne bez pamata tak’ 1987.g. izdotajā gr. “Neatkarīgā” Latvija – kāda tā bija” tās sastādītāji P.Ducmanis un H.Kreicbergs ievietoja fragmentus no Ādolfa Klīves atmiņu gr.:”1933.gada beigu posmā Ulmanis mani informēja, ka latviešu rūpnieki, tirgotāji un banku vīri gaidot no viņa padomu, kā izkļūt no saimnieciskā strupceļa…..Šī jautājuma pārruna esot nolikta apspriede Švarca restorānā, kurā viņš lūdzot arī mani kā Latvijas bankas vadītāju piedalīties.”

    http://www.ibook.lv/uimg/ffd93f51-c911-4386-bd65-146f3003477d.JPG

    0
    0
    Atbildēt

    0

    uldis-v > dzeris49 27.06.2015. 21.33

    Prezentēs Andrieva Ezergaiļa grāmatu “Nacistu/padomju dezinformācija par holokaustu nacistu okupētajā Latvijā: atgriešanās pie Kas ir Daugavas Vanagi?”

    Preses relīzes

    26.10.2005

    Andrieva Ezergaiļa grāmatas “Nazi/Soviet Disinformation about the Holocaust in Nazi-Occupied Latvia Daugavas Vanagi: Who are They? – Revisited” atvēršanas sarīkojums

    Andrieva Ezergaiļa jaunākās angļu valodā sarakstītās grāmatas “Nazi/Soviet Disinformation about the Holocaust in Nazi-Occupied Latvia Daugavas Vanagi: Who are They? – Revisited” (“Nacistu/padomju dezinformācija par holokaustu nacistu okupētajā Latvijā: atgriešanās pie Kas ir Daugavas Vanagi”) atvēršanas sarīkojums notiks ceturtdien, 27. oktobrī plkst. 17:00 Latvijas Okupācijas muzejā, Strēlnieku laukumā 1.

    Andrieva Ezergaiļa jaunākās grāmatas izpētes objekts, 1962. gadā izdotais un 1963. gadā angliski tulkotais čekas aģentu pamflets kalpoja par pamatu vēsturnieku apgalvojumiem un tiesu prāvām rietumos un vēl arvien uztur nepareizu priekšstatu par latviešu lomu holokaustā. Vēsturnieks Harolds Otto saka: “Grāmata Kas ir Daugavas Vanagi, iespējams, novedusi pie vairāk kara noziegumu prāvām rietumu pasaulē nekā jebkura cita grāmata un tā novedusi pie vairāk attaisnojošiem spriedumiem kara noziegumu prāvās nekā jebkura cita grāmata.” Savā plašajā analīzē Ezergailis pierāda, kā nacistu centieni atbildību un vainu par holokaustu iekarotajās austrumu zemēs pierakstīt tur dzīvojošajām tautām vēlāk tika izmantoti čekas propagandā pret trimdas vadošajām personām, it sevišķi Daugavas Vanagu organizācijai un latviešu leģionāriem. Pamfleta galvenais autors Pauls Ducmanis savā laikā bija kalpojis nacistu propagandā, labi pārzināja viņu centienus vainu novelt uz citiem un pamfletā turpināja nacistu izplatīto mītu par latviešu vardarbību pret ebrejiem bez vācu līdzdalības un vadības. Grāmata sīki analizē pamfleta tekstu un norāda uz tās dezinformatīvo un propagandistisko saturu.

    ——–

    Vai var ticēt nacistu un čekas āģentam?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    uldis-v > dzeris49 25.06.2015. 18.54

    Labāk būtu teikt,ka latvieši sevi ir diskreditējuši neprazdami savā parlamentā ievēlēt savai valstij derīgas partijas.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu