Labākais Eiropas kino • IR.lv

Labākais Eiropas kino

33

No šodienas līdz 22.decembrim kinoteātrī "Rīga" tiks demonstrētas filmas, kas ir Eiropas Kinoakadēmijas 2010.gada favorītes, ziņo aģentūra LETA.

Darba dienās kino "Rīga" mazajā zālē tiks demonstrētas aizvadītajā nedēļā Tallinā Eiropas Kinoakadēmijas apbalvošanas ceremonijā godalgotās un nominētās filmas "Rēgu rakstnieks", "Misters Neviens" un "Virtuve dvēselei".

Ceremonijas līderis bija poļu režisora Romāna Polaņska jaunākā filma "Rēgu rakstnieks", kura saņēma sešas balvas, tai skaitā nominācijā "Eiropas filma 2010", "Eiropas režisors 2010" , "Eiropas aktieris 2010", ko izpelnījās galvenās lomas atveidotājs Jūens Makgregors, "Eiropas scenāristi 2010", ko saņēma Roberts Harris un Polaņskis. Šajā gadā filma tika iekļauta arī Berlīnes filmu festivāla konkursa skatē, kur saņēma balvu nominācijā "Labākais režisors 2010".

Trilleris, kas uzņemts pēc tāda paša nosaukuma romāna, stāsta par bijušo Lielbritānijas premjeru (Pīrss Brosnans), kurš raksta memuārus. Mīklainos apstākļos iet bojā rakstnieks, kas viņam palīdz, tādēļ, lai palīdzētu grāmatas tapšanā, tiek nolīgts jauns rakstnieks.

Eiropas kinoakadēmijas Publikas balvu nominācijā "Labākā Eiropas filma 2010", kur balsojumā izteikt savu viedokli tika aicināti arī kino "Rīga" skatītāji, saņēma Jako van Dormela romantiskā filma "Misters Neviens". Fantastiskā drāma spēlējas ar tauriņa efekta teoriju, saskaņā ar kuru jebkurš mazākais notikums spēj izraisīt daudz paliekošu seku.

Filmas sižets raisās ap vīrietis, kurš pats sevi dēvē par Nemo – Nevienu. Viņš pēkšņi ir atmodies vairākus gadu desmitus tālā nākotnē kā pēdējais mirstīgais cilvēks pavisam jaunā, uzlabotā pasaulē. Neskatoties uz apkārtējo centieniem noskaidrot, kā viņam tas izdevies, pašu vīrieti nodarbina pavisam cits jautājums.

Kopš novembra kino "Rīga" ir skatāma arī Eiropas Kinoakadēmijas balvai kā "Eiropas filma 2010" nominētā Fatiha Akina komēdija "Virtuve dvēselei". Šī ir noskaņas filma, kas liek skaļi smieties un just līdzi un kurā nozīmīga vieta ir ierādīta mūzikai. Tā ir filma par ģimeni un draudzību, mīlestību, atbildību un uzticību, par to, kā pasargāt vietu, ko saukt par mājām, pasaulē, kas kļūst arvien neparedzamāka.

Filmas tiek demonstrētas oriģinālvalodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā. Filmu "Rēgu rakstnieks" un "Misters Neviens" oriģinālvaloda ir angļu, filmas "Virtuve dvēselei" – vācu.

 

Komentāri (33)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu