Ziemassvētku rāgas • IR.lv

Ziemassvētku rāgas

28
Akašs Sergejs Ancupovs. Foto - Andrejs Terentjevs, f64

Lielajā ģildē 17.decembrī notiks Indijas klasiskās mūzikas koncerts "Skaņu burvestība", kurā tiks atskaņota īpaša Ziemassvētku rāgu programma, ziņo aģentūra LETA.

Koncerta programmā skanēs mūzika, kura sintezē pirmajā brīdi, šķiet, nesavienojamas muzikālās tradīcijas – kristīgās Ziemsvētku himnas un klasiskās Ziemeļindijas rāgas. Rāga ir īpašs mūzikas tips, kurā apvienota kanoniska stingrība un brīvs izpildījums.

Koncertā tiks atskaņotas divas zināmas himnas "Ak, atnāc, atnāc, Emanuel" ("O Come, O Come, Emmanuel") un "Prieks pasaulē" ("Joy To The World"), kas būs no jauna apzinātas un izteiktas klasiskajās indiešu mūzikas formās. Koncerta programmā skanēs arī unikāla Ziemsvētku mūzika, kas radīta īpaši šim koncertam, un tās klasiskās indiešu rāgas, kas jēdzieniski vistuvākās Ziemsvētku idejām.

Koncertā kā izpildītāji piedalīsies sāroda spēles meistars Akašs Sergejs Ancupovs un tablas spēlētājs Sandžu Višnu Sahajs.

Akašs Sergejs Ancupovs apmēram 30 gadus slīpē savu sāroda spēles meistarību. Sārods ir unikāls indiešu mūzikas instruments, kas pirms vairākiem simtiem gadu radīts Akaša skolotāja Ustada Amdžada Ali Khāna ģimenē.

Savukārt Sandžu Višnu Sahajs jau sestajā paaudzē pārstāv Benāresas gharanas tablas spēles mākslu. Viņš ir virtuozs un spilgts mākslinieks, kurš uzstājies dažādās koncertzālēs Eiropā, Āzijā un Amerikā.

Koncerts sāksies plkst.19, bet biļetes iepriekšpārdošanā var iegādāties "Biļešu servisa" tirdzniecības vietās.

 

Komentāri (28)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu